Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

luni, 12 iulie 2010

Cauzele cancerului...

Un articol f bine documentat spune ca:

Sistemul medical ar dori ca tu sa crezi ca cancerul este cauzat de daunelor aduse DNA-ului din celule.
Desi in cazuri rare DNA-ul poate face o persoana predispusa la cancer, daunele DNA-ului nu au produs niciodata cancer. Cancerul poate apare numai atunci cand Krebs Cycle (termen celular cu privire la transformarea celullei canceroase tradus mottamo cu “ciclul cancer”) este destramat inauntrul mitocondriilor celulei. Daunele DNA-ului nu pot destrama ciclul Krebs si ca urmare nu poate creea cancer.
De ce ar dori sistemul medical sa induca lumea in eroare cu privire la cauzele adevarate ale cancerului ? Pentru asta exista doua cauze. In primul rand el da oamenilor impresia ca pana la descoperirea cauzei vor mai trece cateva decenii si in al doilea rand ca mai sunt nevoie de multe sute de miliarde de dolari pentru a face cercetari in domeniul cancerului.
Adevarul este insa ca nici sistemul medical si nici cei mai multi cercetatori de cancer nu au nici un fel de interes si de dorinta de a vindeca cancerul la fel de mult ca si industria tutunului de a inceta sa mai vinda tigari. Ceea ce pentru industria tutunului reprezinta “fabricare si sa vinzarea tigarilor” este pentru sistemul medical “tratamentul bolilor”
Adevarul este insa ca cancerul este usor de vindecat. Exista mai mult de 300 de metode diferite si eficiente care exista la ora actuala si care vor vindeca cele mai multe cazuri de cancere diagnosticate. Aceste tratamente vor functiona in special daca se tine o dieta alimentara speciala si adecvata pentru bolnavii de cancer. Dieta este necesara si pentru a impiedica celulele canceroase sa fie “hranite”.
Deci ce cauzeaza cancerul ?
Se stie deja din 1930 ca diferiti microbi cauzeaza canecrul. Insa numai un anumit tip de microbi este in stare sa intre in celulele sanatoase si sa destrame ciclul Krebs ( n.t citeste articolul despre Tamara Lebedewa şi trichomonade pentru a afla mai multe) care face ca procesul cancerului sa inceapa. Sistemul imunitar al persoanei poate sau nu sa identifice si sa omoare noile celule canceroase.
Cu privire la daunele DNA-ului, cercetatorul Ron Gdanski a aratat ca este mocrobul din celulele canceroase care cauzeaza daunele DNA-ului. Este binecunoscut faptul ca microbii din interiorul celulelor poate afecta DNA-ul.
Multi cercetatori au descoperit deja din anii 1930 nu numai informatii cu privire la natura “microbului de cancer”, dar ei au si folosit microbul pentru a cauza cancer. Daca nu intelegi cum un microb poate cauza cancer atunci va trebui sa citesti acest articol despre “teoria cancerului”
Teoria cancerului.
Tinand minte aceste lucruri, sunt patru modalitati de a vindeca cancerul:
1) Omorand celulele canceroase
2) Omarand microbii din celulele cancerose
3) Intarind sistemul imunitar pentru ca el sa vindece cancerul
4) Prin invertirea microbilor din interiorul celulelor intr-un microb in stare de hibernare, in ceva numit somatida sau microenzima
Fiecare din aceste cazuri va fi discutat:
Lichidarea celulele canceroase
Cele mai multe din cele peste 300 de tratamente alternative de cancer se folosesc de eliminarea celulelor canceroase. Se foloseste de exemplu clorid de cesiu, protocel, graviola (fructa din Amazon), paw paw, letrile (Vitamin B17 artificala sau din samburi de caise amare) si multe alte.
In timp ce aceste tratamente care au la baza eliminarea celulelor canceroase sunt foarte ajutatoare, ele au un mare dezavantaj. In timp ce substantele folosite omoara incet celulele canceroase, sistemul imunitar este involvat si se pot creea inflamatii si umflaturi in acest timp (cu exceptia la letrile, vitamina B17).
Atunci cand letrilele omoara o celula canceroasa aceasta se intampla imediat. Tratamentul cu letrile functioneaza la pacienti de cancer in stadiu avansat bine numai intravenos, insa FDA si AMA au interzis toate clinicile in care aceste lucru se poate face. (si vanzarea si cumpararea letrilelor a fost interzisa).
In timp ce medicina ortodoxa (cu citostaticele si radiatia) pretinde sa lucreze eficient in omorarea celulelor canceroase, ele de fapt nu actioneaza deloc asupra lor ci asupra celulelor normale carora de aduc mari daune. De fapt aceste terapii omoara foarte multe celule normale. Exista doua metode de citostatice care nu dauneaza celulelor normale, insa una din ele a fost interzisa de FDA iar a doua este permisa numai unui numar mic de doctori de catre AMA.
Eliminarea microbilor din interiorul celulei
Tratamentul perfect de cancer nu ar trebui sa omoare celulele canceroase, lucru care in general creeaza inflamatii, ci sa elimine numai microbii din celule pentru ca acesti microbi sunt cei care blocheaza transportul de electroni la celula si ciclul Krebs. Celulele canceroase sunt victime inocente ale microbilor si daca acestora li se da oportunitatea ele se pot transforma din nou in celule normale.
Royal Rife, care a descoperit in 1930 ca un microb provoaca cancerul (el nu a fost primul, insa a fost primul care a adus dovezi irefutabile), a vindecat cancerul omorand microbii din celulele canceroase. Intentia lui nu a fost de a le omori, ci numai de a folosi electromedicina pentru a omora microbii din ele. Multi oameni au fost vindecati cu aceste aparate. In mode teoretic un aparat Rife perfect ar putea vindeca cancerul in cateva secunde.
Technologia lui Royal Rife s-a pierdut atunci datorita masurilor luate de institutiile AMA si FDA (federal drug administartion), care nu aveau nici un interes ca cancerul sa se vindece (la fel ca si asociatia america de cancer, care este numai mana lunga a industriei farmaceutice).
Multi cercetatori au incercat sa afle metodele folosite de Dr. Rife, insa nimeni nu a putut replica exact ceea ce el a facut. Fundatia independenta de cercetare a cancerului (ICRF) nu are planuri de a face cercetari in domeniul technlogiei Rife pentru ca ea nu poseda mijloace financiare si in plus cateva sute de oameni cerceteaza deja in acest domeniu.
Nota: aici trebuie inteles ca chiar cu un tratament perfect multi pacienti de cancer vor muri din cauza efectelor de lunga durata al tratamentelor ortodoxe (citostatice, radiere, operatie), chiar daca toti microbii au fost omorati si ca este imposibil de a vindeca pe toti pacientii care au facut aceste tratamente barbare).
Mai exista inca doua tratamente foarte moderne care se afla in curs de dezvoltare si care au fost concepute sa omoare microbii din interiorul celulelor fara sa le omoare pe acestea. Aceste tratamente lucreaza rapid fiindca nu creeaza inflamatii.
Prima a fost OOC, Overnight Cure For Cancer – „cura de cancer peste noapte” de cancer, inventata de Webster Knight care la ora actuala foloseste doze mari der DMSO, SMS si un fel de argint pentru a omora microbii din celulele canceroase.
Al doilea tratament, OCF, Overnight Cancer Fast, – „cura de cancer rapida peste noapte” este o modificatie a curei OCC. A fost inventata de Dr. Darell Wolfe de la clinica Wolfe din Canada. La ora actuala cura aceasta da rezultate mai bune decat prima. Amandoua tratamentele sunt dezvoltate independet,cura OCC de OCRF si cura OFC de Dr. Wolfe. Nici un tratament nu este inca o cura pentru cancer, dar amandoua aduc beneficii significante.
Alt tratament care pota lucra intr-o maniera asemanatoare este cura Brandt de grefa care exista din anii 1920. Sunt cunoscuti mai multe substante din strugurii negri, rosii si violeti care s-au dovedit a omorii celulele canceroase si este de asemenea cunoscut faptul ca microbii nu pot supravietui la concentratii mari de suc de grefa. Nu este cunoscut inca daca cura de grefa omoarea numai microbii sau celulele cancerosose.
Intarirea sistemului imunitar
Razboiul impotriva cancerului se desfasoare si in afara celulelor canceroase.
Microbii din celulele canceroase blocheaza sistemul imunitar pentru ca el sa le distruga. In 1990 Dr. Kaali si Dr. Lyman au facut cea mai mare descoperire din istoria medicinii. Ei au descoperit o cura pentru SIDA/HIV. Şi anume ca atunci cand microbii sunt supusi unui curent mic (50 – 100 microamperi), o anumita enzima critica de la suprafata microbului este distrusa. Aceasta inseamna ca acel microb nu mai se poate lega de celulele umane (de ex. de globulele albe) si astfel microbul devine inofensiv si poate fi eliminat de corp deoarece nu mai sta legat de celule. Bineinteles ca sistemul medical nu a fost interesat sa vindece AIDS/HIV asa ca tratamentul a fost ingropat. Dar nu si tehnologia, care a ramas cunoscuta.
Dr. Bob Beck, doctor in fizica, a inventat un tratament neinvaziv cu aceasta tehnologie si a descoperit ca eliminand toti microbii din corp sistemul imunitar al unei persoane este intarit foarte puternic fiind in stare sa creeze mai mult de 2000 de neuropeptide (protine nervoase), printre care interferonul si interleucina care sunt cunoscute ca fiind dusmani ai cancerului.
Astfel, cura cancerului se rezuma la omorarea tuturor microbilor care sunt in afara celulelor canceroase pentru a da sansa sistemului imunitar sa se intrezeme si atunci sistemul imunitar va lichida celulele canceroase pe cont propriu (fara a creea inflamatii).
Exista mai multe metode de a omorii acesti microbi, insa metoda Dr. Bob Beck este de departe cea mai buna si este bazata pe cercetari foarte solide. Dr. Beck a murit in anul 2002. Acesta este tratamentul pe care ICRF il dezvolta mai departe în mod foarte activ, desi exista foarte multi oameni care se folosesc de aceasta metoda.
Ca sa fim deschisi, multe tratamente alternative de cancer vor creea o remisie a acestuia insa nici un pacient nu va fi complet vindecat de cancer pana nu au fost omorati sau eliminati toti microbii din corp (lucru care il face metoda Beck) si care va avea ca urmare intarirea sistemului imunitar.
Pentru a vedea alte exemple de tratament care este in stare sa elimine microbii din corpul omului vezi articolul despre SIDA. (Link) Article on Cures and Treatments for AIDS
Exista multe suplemente care pretind sa intareasca sistemul imunitar ca de ex. Transfer Factor Plus si multe altele. Aceste tratamente sun excelente si sunt recomandate pt. pacientii de cancer, in special IP6.
Totusi, pentru pacienti de cancer in stadiu avansat poate lua mult timp pentru a le reface sistemul imunitar.
Cu alte cuvinte, datorita daunelor aduse sistemului imunitar de citostatice si radiatie, aceste tratamente pot lucra prea incet. Aceste sunt tratamente recomandabile, desi ICRF-ul nu le cerceteaza.
Punerea in hibernare a microbilor.
Anumiti microbi pot lua forme diferite, ceea ce se numeste pleomorfism. Medicina ortodoxa stie de ex. ca anumite bacterii se pot transforma in altele. Insa acest lucru se intampla mult mai complicat si mai adanc decat stie aceasta. Anumiti microbi cancerosi se pot transforma dintr-un virus intr-o ciuperca (fungus), intr-un mucegai,
intr-o bacterie si intr-o bacterie mare. Acesti microbi pot deasemenea sa sa se transforme inapoi dintr-o bacterie mare intr-un virus. Si acest lucru se intampla cu acelasi microb !!
Insa lucrurile devin si mai interesante. Aceeasi microbi se pot transforma intr-un fel de sub-virus numit somatida sau microenzima. Acest stadiu a unui microb pleomorfic este numita “microb in stare de hibernare”
In timp ce el se afla in acest stadiu, el nu manaca si nu secreta micotoxiine. In felul acesta el este inofensiv pentru celula. Totusi, in acest stadiu el este practic indestructibil si nu poate fi omorat, dupa cum se stie pama acum.
Multi cercetatori spun ca cancerul este cauzat de o alimentatie acida si ca atunci cand cineva se hraneste corect atunci el nu se poate imbolnavi de cancer pentru ca in acest caz şi mediu microbii nu ar putea trai. (n.t. microbii nu pot trai în medii alcaline, cum este apa cu sapun sau sangele în stare sanatoasa). Acest lucru este adevarat. Insa in acelasi timp este adevarat ca foarte putini oameni doresc sa se hraneasca în modul acesta.
Singurul tratament alternativ de cancer care este in stare de a pune microbii in stare de hibernare este metoda lui Robert O. Young care se poate gasi in cartea lui (“Sick and Tired? Reclaim Your Inner Terrain” “Bolnav si obosit ? Castiga-ti inapoi terenul interior”) (n.t. insa dieta descrisa pe acest site este şi mai sanatoasa.)
Mai exista inca doua tratamente car epun microbii ins tare de hibernare, insa la ora actuala acest lucru este numai speculativ. Atunci cand acest lucru se intampla putem avea vesti bune sau rele. Vestea buna este ca
microbul nu mai poate rapi glucoza din celula canceroasa si nici nu mai secreta micotoxine sau ca deregleaza echilibrul electric din celula. Cu alte cuvine, ciclul Krebs si lantul de transport de electrono poate fi restaurat si celula se poate retransforma intr-o celula normala.
Vestea proasta este ca daca somatida ramane in celula si conditiile din afara ei sau din interiorul ei se schimba, atunci cancerul poate reaparea in acelasi loc.
Starea pacientilor cu cancer avansat
Multi pacienti de cancer sunt trimisi acasa mor de indata ce doctorii lor constata ca tratamentul clasic nu le da nici o sansa de supravietuire. Totusi, asa cum arata o studie recenta, un numar crescator de doctori continua sa faca tratamentele clasice un timp prea indelulgat, chiar dupa ce toata speranta a fost pierduta. Foarte des acesti pacienti sunt trimisi direct la ospicii.
Dupa ce a fost lasat in paguba de medicna ortodoxa va dura de la o saptamana pana la cateva luni (daca pacientul traieste atata timp), pana ce pacientul va descoperii care din peste cele trei sute de terapii alternative este buna pentru situatia lui.
Putini cauta tratamente alternative, insa cei mai multi care o fac nu gasesc de obicei un tratament destul de puternic pentru situatia lor fiindca sansa de a gasi ceva eficient si rapid in internet in acest scurt timp este foarte mica, avan in vederea cantitatea uriasa de informatii. Este ca si cautarea unui ac intr-un car de fan. Faptul este ca aproape toti pacientii care gasesc cel mai efectiv tratament alternativ se afla deja intr-o situatie foarte grava.
Considerati starea acestor pacienti:
1) Sistemul lor imunitar a fost practic distrus complet de citostatice, radiatie si chirurgie
2) Corpul lor este plin de ciuperci si alti microbi pentru ca sistemul imunitar nu mai poate sa se apere de ei si corpul lor este spuraacidifiat

3) Cancerul lor este mai puternic decat a fost vreoadata inainte si a facut si o resistenta la citostatice. Aceasta rezistenta este numita MDR – multipla drug-resistance cell. Aceste celule MDR sunt una din cauzele importante datorita caruia pacientii cu recidive au o rata de deces asa de mare

4) Cel putin unul din organele lor vitale (ficatul) a suferit daune masive
5) Multe celule necanceroase au fost distruse si imbolnavite datorita tratamentului care loveste toate celulele corpului si datorita faptului ca celulele cancerose a furat nutrientii si glucoza de le celulele mai inainte sanatoase
6) Masa musculara si osoasa a fost slabita si micsorata datorita incercarii celulelor cancerosase de a face rost de hrana. Acest lucru este comun in pacienti de cachexie (extenuare)
7) Celulele lor sunt acide, lucru care a fost de fapt cauza principala care a facut microbii cancerosi sa intre in celule si lucru care face pacientul in continuare sa faca din nou cancer ( recidiva)
8) Tractul lor digestiv are daune severe si nu mai poate asimila multe nutritive din mancare
9) Bolnavii au dureri mari si vointa lor de viata aproape este inexistenta (un lucru deosebit de important)
10) Citostaticele au daunat permanet la multe celule normale si la organe. Un angajat al serviicilor de inmormantare poate sa identifice cu usurinta corpul unui pacient care a facut citostatice pentru ca el nu va absoarbe fluidele de imbalsambare.
De fapt chiar daca se aplica dupa tratamentele ortodoxe un tratament alternativ care este in stare sa elimine toate celulele canceroase intr-o singura saptamana, 40% din pacientii acestia vor deceda din cauza primelor tratamente.
Si daca toate acestea nu sunt deajuns, medicina alternativa a pierdut un timp 2-5 ani de tratament din cauza ca acest timp a fost folosit pentru tratamente clasice. In acest timp s-ar fi putut intari sistemul imnuitar si elimina microbii din celulele canceroase pentru a le putea face sa revina la normal.
Nota traducatorului: Acest articol, desi foarte bun, nu priveste un lucru esential cu privire la cancer şi anume ca cauza lui primordiala
are de aface cu sufletul şi psihicul care trebuie luate în considerare. Acest lucru a dovedit Dr. Hamer (www.newmedicine.ca)

vineri, 9 iulie 2010

Reteta pentru vindecarea cancerului

cu riscul de a ma repeta,dau aici ce am primit prin email
ALOE VERA
Remediu natural contra CANCERULUI !

Dragi prieteni : ceea ce veti citi in continuare , a fost publicat in ziarul " Listin diario " , in Santo Domingo , cu o luna in urma . Citind acest articol , nu credeam in ceea ce scria acolo. Acest remediu este a unui calugar franciscan , din Belén ( Brazilia ) , pe nume Fray ( calugarul ) Romano, de origine braziliana . Actualmente , este profesor la Seminariul din Belén. El zicea : " Eu tratez Cancerul si fiecare persoana poate sa o faca , fara sa faca miracole , doar aplicand produsele pe care le produce Natura . Inainte de a va da reteta , vreau sa va spun despre experienta mea personala asupra Binecuvantatei Retete . Stiu diverse persoane care s-au vindecat , dupa ce au baut remediul ( persoane carora li s-a dat doar 1 luna de trait , avand diverse tipuri de cancere terminale ) .
Dupa cunoasterea virtutilor acestui remediu total natural , mi-am propus sa fac sa circule , prin Internet, ptr. ca fiecare persoana care are un prieten , parinte, ruda cu aceasta teribila boala , sa-si poata prepara singur remediul si apoi sa il bea . O sa vedeti rezultatul chiar in saptamana in care ati inceput sa il luati , este ceva ce lucreaza rapid .

Reteta pentru tratarea CANCERULUI :


1. 1/2 sau 1 kg .de miere de albine .
2. 2 frunze mari sau 3 frunze mai mici de Aloe Sábila ( Vera )
3. 3 linguri de Cognac , Whisky sau Tuica ( ca dilatator ) .

Se sterge praful de pe frunze si spinii se indeparteaza . Apoi , planta se taie in bucati mici. Astfel taiata planta, se introduc toate elementele intr-un mixer si se mixeaza, pana se face o pasta vascoasa. Astfel se poate deja intrebuinta.
Se poate pune in frigider sau lasa afara, dupa dorinta fiecaruia.
NU TREBUIE SA SE SCOATA PARTEA EXTERIOARA A FRUNZEI SI NICI SA NU SE TREACA PRIN SITA ACEST REMEDIU !!!

Calugarul Romano ne da sfatul ca trebuie luata 1 lingura mare de 3 ori pe zi , cu 15 minute inainte de fiecare masa. Aceasta cura trebuie sa dureze cel putin 10 zile si numai daca analizele arata ca nu ati avut rezultatul scontat, se mai poate repeta inca de 4 ori, pana la remiterea totala. Pot apare abcese ale pielii, dar acest fapt este un simptom bun si nu trebuie sa ne ingrijoram.
Daca dupa prima parte a tratamentului (10 zile) nu se vad rezultatele dorite, sa repetam tratamentul, dupa ce s-au facut examenele respective ca sa vedem daca tumoarea nu a cedat, sa mai facem inca pana la 4 tratamente (a cate 10 zile), pana la vindecarea totala.

De 6 ani, calugarul a folosit acest remediu, gratuit, cu rezultate optime. A tratat zeci de persoane in Belén si imprejurimi. El zice ca nu doar trateaza Cancerul, ci si il previne.
Trateaza cancerul de piele, de creier, de plamani, de prostata, leucemia.
De asemenea, povesteste ca a tratat o calugarita tanara, de numai 29 ani bolnava de scleroza. Cel ce doreste o marturie a unei persoane care s-a vindecat de cancer pulmonar, il poate contacta pe dl. Fausto Pimentel, in Santo Domingo , la telefonul : ( 809 ) 247-2316 . Acest domn a publicat ceea ce a scris mai sus, ca o multumire pentru viata, desi i se dadusera doar cateva zile de trait .
As vrea sa mentionez (nu eu , ci cel ce scrie articolul) , ca nu se trateaza doar cancerul, ci este si un restaurator al celulelor naturale si intareste sistemul nostru imunitar .

TE ROG SA DA MAI DEPARTE LA TOTI CUNOSCUTII. AJUTA PE CEI CE SUFERA DE CANCER DE SAN , FA-I SA INTELEAGA CA SUNT IMPORTANTI CA PERSOANE SI CA NE RUGAM PTR. EI.

marți, 6 iulie 2010

Cum sa fim flexibili

Flexibilitatea ne ofera mult mai multe decat pasivitatea sau rezistenta; folosindu-ne activ de tot ceea ce se iveste, imbratisand chiar si situatiile cele mai dureroase, putem sa ne rezolvam dificultatile in mod eficient, pe masura ce le privim ca fiind toate o forma de antrenament spiritual.
Intotdeauna urmeaza ceea ce ti se cere sa accepti. Urmeaza si intoarce lucrurile astfel incat sa fie bine. (Robert Frost)
In comparatie cu rezistenta rigida, flexibilitatea implica o acceptare pragmatica a momentului prezent – acceptarea a noi insine, a celorlalti, si a situatiei prezente. Acest lucru nu implica deloc o toleranta pasiva a ceea ce nu ne place si nici nu insemneaza ignorarea injustitiilor sau permiterea victimizarii.
Flexibilitatea cere o stare de constiinta alerta si expansiva, care nu insemneaza doar “a ne lasa dusi de curent”, ci a imbratisa si a ne folosi de fiecare curent, in mod constructiv. Stapanind aceasta lege, putem transforma obstacolele in trepte si problemele in sanse; atunci cand vanturile puternice bat, nu numai ca acceptam si toleram aceste vanturi, ci inaltam chiar mori de vant !
Legea Flexibilitatii poate sa apara la inceput nerealista si idealista, aducand in discutie o varietate de intrebari cum ar fi “dar daca suntem atacati pe strada sau se intampla o tragedie unei fiinte iubite? Cum “imbratisam” asa ceva?” Asemenea intrebari sunt cinstite si importante, insa raspunsul se rezuma in esenta la aceasta: in lume exista atat placere deosebita, cat si durere mare si injustitie. Atunci cand ceva dureros se intampla unui grup de persoane, unii dintre ei rezista mental aflandu-se in soc total, refuz si teroare.
Ei sunt cei care sufera cel mai grav, cum se intampla cu copacii cu crengi rigide care sunt rupte de vant. Altii din acelasi grup de persoane in schimb isi vor fi cultivat abilitatea de a fi maleabili, de a accepta si trai situatia complet, pastrand in gand imaginea de ansamblu, cu perspectiva faptului ca asa se prezinta lucrurile. Ei isi accepta emotiile si le exprima in intregime, dar la fel ca ramura care se indoaie nu se rup, ci isi revin inapoi. Nefiind impiedicati de rigiditate mentala sau de ideea de rezistenta, ei pot raspunde in mod eficace si creativ.
Mare putere este ascunsa in flexibilitate. Cu ea, invatam sa tratam soarele si ploaia, caldura si frigul, ca egali. Simtim cum in viata intampinam mai putina durere, mai putina lupta, atunci cand in loc sa rezistam raspundem; tratam durerea ca pe o incercare si ne folosim de ea cat putem de bine, chiar si numai pentru a invata ceva prin ea.
Daca cineva vine in viteza catre noi pe calea vietii in loc sa ne gandim “nu este corect, nu are voie sa faca asa ceva!” mai mult ne ajuta sa folosim Legea Flexibilitatii sarind imediat la o parte, si considerand eventual situatia ca un test de viata menit sa ne verifice reflexele.
Artele martiale Aikido si T’ai Chi, care reflecta si intruchipeaza Legea Flexibilitatii sunt fondate pe “ne-rezistenta”. Cand esti impins, trage; cand esti tras, impinge; si cand o forta vine in calea ta, da-te la o parte. Toatele lucrurile sunt spre binele nostru mai inalt, daca stim sa ne folosim bine de ele.
Atunci cand privim viata numai din punctul nostru personal de vedere, cu mentalul conventional, cu siguranta nu ne vom simti prea “recunoscatori” pentru unele evenimente, cum ar fi probleme financiare sau o gripa. Aceasta lege ne spune totusi sa ne largim viziunea dincolo de noi insine pentru a vedea imaginea in ansamblu astfel incat sa putem aprecia cum fiecare intamplare, chiar daca ne-a aparut pozitiva sau negativa la timpul respectiv serveste ca o sansa de a deveni mai puternici in Spirit. Stresul apare atunci cand mintea rezista la ceea ce ne prezinta viata – pot fi situatii, persoane, sau emotii. Fraze de tipul “As fi vrut…” sau “Ei (n-)ar fi trebuit sa…” reflecta starea de rezistenta in fata a ceea ce este.

Atunci cand privim insa tot ceea ce intalnim ca fiind o lectie potentiala care cu timpul s-ar putea sa ne faca mai puternici, mai inteligenti sau mai intregi, trecem de fapt peste asteptarea sau judecata facuta “despre” ceea ce este si imbratisam in schimb viata.
Viata s-ar putea sa nu fie corecta intotdeauna din punctul de vedere al mentalului limitat, dar privind lucrurile dintr-o perspectiva mai larga, legile spirituale isi mentin adevarul. Flexibilitatea implica formarea unei atitudini de genul: “Ok, aici sunt si acesta sunt; am sa ma straduiesc sa actionez cat pot de bine in aceasta situatie”. Asa cum fiecare posibilitate contine si probleme, tot la fel fiecare problema aduce cu sine si o posibilitate.
“Da-mi seninatatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a schimba ceea ce pot, si intelepciunea de a cunoaste diferenta”.
Flexibilitatea ne permite sa ne bucuram de situatii care in alte conditii ne-ar face nefericiti, cum ar fi o schimbare in finante sau sfarsitul unei relatii. Uneori flexibilitatea insemneaza ca trebuie sa fim atenti la ambele parti dintr-o problema sau eveniment, dar sa ne concentram pe partea cea mai buna din orice situatie. De exemplu, oricat de dureroasa ar fi o ruptura intr-o relatie, ea face loc pentro o noua sansa, pentru o noua iubire.
Pisicile sunt maestre in arta flexibilitatii: atunci cand o pisica vrea sa treaca printr-o usa si cineva ii blocheaza trecerea ea incearca sa mearga la inceput intr-o directie, apoi in cealalta, si din nou in cealalta; este persistenta, dar stie si cand sa se opreasca, sa se relaxeze si sa astepte alta sansa. La fel ca si pisicile, nici noi nu avem nevoie sa ne irosim energia rezistand sau devenind iritati din cauza unor circumstante pe care n-avem cum sa le evitam.
Flexibilitatea insemneaza acceptare totala si neconditionata a ce suntem, cu cine suntem si ce facem in acest moment, pe masura ce invatam si crestem si ne folosim eficient de ceea ce este in fata noastra. Acest lucru poate necesita o schimbare de atitudine, desi nu neaparat o schimbare de comportament. Daca ne dam seama atunci cand criticam pe altii sau le punem porecle, trebuie sa ne dam seama ca si in ceea ce ne facem noua insine trebuie sa ne acceptam si sa ne oferim iertarea pentru greselile facute.
Flexibilitatea inseamna a ramane adaptabil; la fel ca apa, luam forma recipientului in care intram, si care este “momentul prezent”. Ne deschidem vietii la orice nivel putem sa o facem.
Legea Flexibilitatii este paralela cu Legea Perfectiunii insa are scopul si accentul pus pe lucruri putin diferite. Practicand Legea Flexibilitatii ramanem deschisi pentru experimentare mai degraba decat sa evitam inaltimile si adancimile. Traim mai plenar.
Putem aplica legea flexibilitatii in serviciu, in relatiile noastre, sau in orice alt aspect din viata noastra de fiecare zi. Eliberati de nevoia de a rezista invatam arta fericirii fara motiv. Stapanind aceasta lege le-am stapanit pe toate.
Urmatoarele exercitii pot sa ne ajute sa obtinem alinierea cu Legea Flexibilitatii prin experimentare si aplicare directa.
Experienta Flexibilitatii
Acest exercitiu se face cu un partener si ofera experienta fizica a acceptarii asa cum este ea aplicata in artele martiale de gradul cel mai inalt, ca dealtfel orice situatie din viata de fiecare zi:
1. Stam in pozitie naturala, cu picioarele departate cat latimea umerilor, si intindem un brat inainte. Rugam partenerul de exercitiu sa ne prinda usor de incheietura mainii sau de antebrat si sa ne traga inainte, ca si cum ar vrea sa mergeti undeva impreuna.
2. In timp ce partenerul ne trage de brat facem un pas inainte pentru a nementine echilibrul si rezistam tragand invers, catre noi. Examinam senzatia pe care o avem atat din punct de vedere fizic cat si din punct de vedere emotional.
3. Rugam partenerul sa repete actiunea, si de data aceasta imediat ce el sau ea incepe sa ne traga de brat facem doi pasi inainte si impingem usor partenerul in directia in care ne tragea. Cu alte cuvinte, in loc sa rezistam fortei, ne aliniem cu ea, si ne-o insusim.Examinam iarasi senzatia pe care o avem atat din punct de vedere fizic cat si din punct de vedere emotional. De aceasta data nu am acceptat tragerea partenerului in sensul de supunere resemnata sau toleranta pasiva si nici nu am facut nimic activ impotriva ei; ci mai degraba am folosit-o noi insine.
4. Dupa ce schimbam rolurile cu partenerul ne comparam impresiile.
Aplicarea Legii Flexibilitatii
1. Ne gandim la situatiile sau incidentele in care manifestam tendinta de a ne lupta sau de a rezista.
2. Ne gandim cum am putea aplica flexibilitatea pentru a imbratisa si a merge impreuna cu fortele din viata noastra.
3. Observam reactia noastra atunci cand incepem sa ne contractam, sa ne stresam, sa rezistam, sa ne retragem, sa “inghetam” sau sa ne luptam intr-o situatie sau incident. Ne punem intrebarea: “cum ar fi daca as merge activ cu aceasta forta, si as folosi-o pentru mine” ?

Retete de fericire

Retetele pentru fericire ale lui Ken Keyes:

Prima reteta: Cere ceea ce vrei, dar nu emite pretentii. A se folosi dupa trebuinta. Memoreaza aceasta reteta, ca sa o poti folosi ori de cate ori ai nevoie.
In momentul in care emiti pretentii de genul : “ar trebui sa faci ce vreau eu “, “ar trebui acum sa faci ce e important pentru mine“, iti dai acordul pentru a ceda controlul pe care il poti avea asupra vietii tale si a starii tale de bine. Vei depinde de reactiile celorlalti si vei suferi daca ei nu fac ce vrei tu.
Insa mai poti cadea intr-o capcana: sa nu ceri deloc, de teama sa nu-ti fie indeplinita cererea. Atunci, chiar nu ai nici o sansa sa obtii ceea ce vrei. Asadar: nu te astepta ca ceilalti sa-ti citeasca gandurile, nu-ti fie teama ca oamenii se vor infuria atunci cand le soliciti ceva. Si, mai important, nu fi mieros, nu tipa, nu te enerva, nu te inchide in tine pentru ca ceilalti sa faca ce vrei tu. Vei fi invatat cum stau lucrurile atunci cand vei putea cere orice cu acelasi ton si aceeasi naturalete cu care ceri cuiva piperul la masa sau il rogi sa inchida usa la plecare. Invata sa ceri iarasi ceea ce vrei, azi, chiar daca ieri ai cerut fara nici un rezultat.
A doua reteta : Accepta, pentru moment, orice se intampla.
Gandeste-te ca exista multi oameni care accepta emotional ceea ce pe tine te face sa fii nefericit. Asa ca poti si tu ierta ceea ce e de “neiertat” si poti sa iubesti ceea ce e de “neiubit”.
Nu reactiona la nimic, simtindu-te jignit, si tine minte ca suferinta umana este provocata de mintea care se simte jignita de ceea ce se intampla. Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa-ti convina ce se intampla sau ca nu trebuie sa schimbi ceea ce se intampla. Inseamna doar ca iti vei dori schimbarea, dar nu vei pretinde cu incrancenare acel lucru.
Fii bun cu tine insuti, pentru moment. Relaxeaza-ti mintea si fii constient ca viata este imperfecta si asa va fi intotdeauna. Tu ai intotdeauna destul pentru a fi fericit.
A treia reteta: Emite tot mai multa iubire, chiar daca nu obtii ceea ce vrei.
Iubirea inseamna sa darami zidurile care impiedica sentimentele din inima ta sa ajunga la alta persoana. Iubirea nu are de-a face cu ce se intampla in viata, ci cu ce se intampla in inima ta. Iubirea nu inseamna sa-ti placa faptele unei persoane, si nu e echivalenta cu afirmatii de genul: “te iubesc, daca faci acest lucru pentru mine.”
Iubirea este un sentiment neconditionat si poate cea mai mare greseala pe care o facem este sa ne iubim conditionat pe noi insine. De cate ori nu spunem: “ma voi ocupa mai mult de mine dupa ce voi obtine asta, ma voi simti mai bine cand voi face asta, etc.”
Iubeste pe toata lumea, imbratiseaza oamenii si priveste-i in ochi, scrie o lista cu ceea ce merita sa fie iubit la tine, apreciaza frumusetea din propria ta viata.
Iar daca vrei cu adevarat sa inveti ce inseamna iubirea, trebuie sa fii in stare sa-ti pastrezi inima deschisa catre ceilalti oameni, indiferent ce se intampla in viata ta. Si, tine minte: nu-ti vei atinge potentialul de fericire, decat resimtind si manifestand multa iubire, pentru tine insuti si pentru ceilalti.
Sa aplicam aceste trei retete dupa necesitati, din cand in cand sau permanent, fiind constienti, in fiecare clipa, de faptul ca exista un singur om pe lume care ne poate face fericiti cu adevarat : cel care se reflecta in oglinda.

Eliminarea conditionarilor......

Există un mecanism pe care îl practicăm toţi, într-o măsură mai mică sau mai mare: condiţionarea. Ne punem condiţii unii altora, şi astfel libertatea dispare.

Am fost condiţionaţi de mici: „primeşti asta dacă faci ce spun eu”, suntem condiţionaţi ca adulţi: „te iubesc dacă…, vin cu tine dacă…., rămân cu tine dacă, ….”, ne condiţionăm la rândul nostru copiii, după aceeaşi metodă.
Formularea reală, ce ar înlocui condiţionarea, vine din conştientizarea efectului Legii Atracţiei. Dacă eu fac acest lucru, voi atrage anumite energii, Universul îmi va răspunde în consecinţă.
Copilul care nu ascultă, ar înţelege mai bine dacă i s-ar explica ce atrage prin neascultare, de la Dumnezeu, de la îngeri, ce fel de energie primeşte. Şi cum îl ajută îngerii dacă face lucruri frumoase.
Iubitul sau iubita care condiţionează s-ar opri, dacă ar ştii că se menţine prin aceasta într-o sferă a constrângerilor, de unde răspunsul pe care îl primeşte nu este libertatea, ci îngrădirea, limitarea.
Părintele care condiţionează ar trebui să fie conştient de schimbările pe care le produce în caracterul copilului. Pe viitor acesta va reacţiona cu frică, speriat de a nu corespunde aşteptărilor.
Din punct de vedere energetic, al Legii Atracţiei, tot ce emitem va primi răspuns din Univers. Când facem lucruri impuse, chiar dacă sunt bune, dar acţionăm cu frică, vibraţia fricii se amprentează în emisia noastră. Şi primim atât răspunsul la acel lucru bun, cât şi la frica din spatele acţiunii.
Constrângerile ne determină să luăm decizii bazate pe frică.
Orice hotărâre fundamentată pe frică nu va fi cea justă, şi poate fi chiar o buclă pe drumul Sufletului.
Din neferice, constrângerile continuă să acţioneze din subconştient, chiar dacă cei care le-au practicat nu mai au aceeaşi influenţă în vieţile noastre.
Continuă să acţioneze prin simplul fapt că ne-au deformat caracterul, făcându-ne să acţionăm cu frică sau cu revoltă.
Omul constrâns, dacă nu are cunoaştere spirituală, are de ales între două variante: se supune, alege recompensa şi lasă frica de pierderea recompensei să se instaleze în fiinţa lui sau se opune, refuză constrângerea, devine rebel şi lasă agresivitatea să îl domine.
În faţa constrângerilor, pe nivelul uman, nu poţi fi indiferent, poţi doar să alegi între cele două variante: poţi fi supus sau rebel.
Însă omul cu cunoaştere spirituală, care înţelege Legea Atracţiei, ştie să aleagă o altă cale, aceea a propriei libertăţii, de fapt, a libertăţii individuale, care nu înseamnă singurătate, ci respect al alegerilor fiecăruia, în cadrul cuplului, în familie, în societate, cu conştientizarea faptului că orice alegere are un răspuns, orice acţiune are o replică de aceeaşi natură.
Înainte de a pune condiţii, gândiţi-vă cum va răspunde Universul la condiţiile voastre.
Şi când îi ajutaţi pe alţii fără condiţii, când iubiţi pur, necondiţionat, când nu vă impuneţi părerile, nu obstrucţionaţi libertatea de manifestare a celorlalţi (desigur, dacă e vorba de acele acţiuni care nu fac rău altor persoane şi celor în cauză), gândiţi-vă şi atunci, cum vă va răspunde Universul!

Iubeste-te pe tine

Iubeste-te asa cum esti
(preluat de pe net)

Nimeni şi nimic nu te poate împiedica să te iubeşti mai mult decât tu însuţi!

Pentru multe persoane poate fi foarte dificil să se privească prin ochii iubirii; acesta este însă cel mai important principiu pe care trebuie să îl avem în minte în orice întreprindem, indiferent că este vorba despre vindecarea unei afecţiuni, despre reuşita unui ţel sau despre o relaţie de cuplu.
Mulţi dintre noi am învăţat încă din copilărie că, dacă facem o greşeală, nu mai suntem iubiţi şi putem fi pedepsiţi (de părinţi, de Dumnezeu etc.); cu alte cuvinte, iubirea poate veni doar “condiţionat”, în funcţie de comportamentul nostru; tema “iubirii de sine” reprezintă astfel una extrem de importantă, în condiţiile în care sufleteşte şi mental noi credem că nu merităm să ne iubim prea mult.
Credinte
Iar când nu credem că merităm iubirea noastră, exact aşa ne comportăm şi cu ceilalţi: ca şi cum am încerca să demonstrăm acest lucru mereu. Şi este firesc: cum ai putea să te iubeşti şi să te accepţi complet dacă ai sentimente negative faţă de tine însuţi? Şi mai mult, cum ar putea ceilalţi să te iubească dacă nici măcar tu nu o poţi face? O dată ce începi să simţi dragoste pentru tine, indiferent de situaţia în care te afli şi de greşelile pe care tu crezi că le-ai făcut, inclusiv când ai sentimente de vinovăţie sau de teamă care pot fi distrugătoare pentru suflet şi sănătate, lucrurile încep să se întâmple pozitiv în viaţa ta. Este important să ne eliberăm cât mai devreme de tiparele noastre autodistructive, deşi uneori nici nu ne dăm seama că matriţa după care acţionăm nu ne mai este de folos şi atunci nici nu ne dorim să o schimbăm.
Test
Verifică însă cât de mult te iubeşti: încearcă să spui fraza “mă iubesc şi mă accept din toată inima, aşa cum sunt“; ce notă de adevăr dai acestei fraze, de la 0 la 10, unde 10 este intensitatea maximă, adică “perfect adevărat”?
Dacă nota ta este între 8 şi 10 stai destul de bine, dar tot ai mai putea lucra puţin pentru îmbunătăţirea ei; dacă nota este între 5 şi 7, ai de recuperat cam jumătate din iubirea pe care nu ai crezut că meriţi să ţi-o dăruieşti, iar dacă nota este sub 5 va trebui să lucrezi mai mult pentru a creşte nivelul de iubire pentru tine.
În ce fel să te iubeşti însă? A te iubi aşa cum eşti seamănă cu dragostea necondiţionată a unei mame faţă de copilul ei, deşi e mai mult decât atât; este asemeni iubirii divine pentru tot ceea ce există, fără judecată. A te iubi necondiţionat este cel mai măreţ dar pe care ţi-l poţi face. Iubeşte-te complet, fără teamă. Dacă mâine n-ai mai fi, nu ţi-ar părea rău că până azi nu te-ai iubit mai mult?
Iubirea necondiţionată e un dar divin
Atunci când nu mă pot ierta sau nu mă pot iubi oricum aş fi înseamnă de fapt că nu am învăţat încă un principiu simplu de viaţă: nu există greşeli sau păcate; eu am nevoie să trec prin anumite experienţe necesare mie ca să pot evolua şi orice aşa-zisă “greşeală” este doar o etapă în desăvârşirea mea: o dată ce am trecut de ea am învăţat ce trebuia şi merg mai departe fără să o repet.
A trăi în prezent şi nu în trecut (cu regretul că aş fi putut face lucrurile altfel) ori în viitor (atunci când mă îngrijorez pentru ziua de mâine) poate fi cel mai dificil lucru pentru mulţi; e greu să devii atent la ceea ce se petrece acum în jurul tău, la sentimentele tale, la nevoile tale, la oameni şi la frumuseţea vieţii fără să te gândeşti la probleme; dar dacă poţi să o faci, viaţa devine minunată.
Iartă-te şi iubeşte-te aşadar din toată inima, aşa cum eşti, fiindcă nimeni altcineva nu o va face în locul tău şi oricum, tu ştii cel mai bine ce nevoi ai şi cum să ţi le împlineşti.
Sentimentele reprezintă limbajul corpului
Dacă vrei să afli care sunt cele mai bune decizii pentru tine, fii atent la corpul tău, căci el îţi va comunica prin emoţii tot ceea ce trebuie să ştii.
Ţi s-a întâmplat vreodată să vrei să faci un lucru pe care ţi l-ai dorit şi totuşi să trăieşti senzaţii de teamă sau panică, să începi să tremuri fără motiv sau pur şi simplu să ai o senzaţie neconfortabilă?
Este pentru că trupul tău încearcă să îţi transmită mesajul că ceea ce vrei conştient nu e acceptat deplin şi de subconştientul tău. Traumele rămase nevindecate pot ieşi la iveală în cele mai bizare momente, uneori fără să înţelegem ce anume ne-a determinat să reacţionăm astfel.
Spre exemplu, dacă în trecut ai fost vreodată criticat în public, e posibil să nu te poţi simţi în largul tău acum, în faţa unui auditoriu, deşi ai vrea să nu reacţionezi aşa; ţi-ar fi plăcut poate să nu îţi fie teamă în anumite situaţii, dar emoţiile te dau de gol, pentru că la un moment dat, poate în copilărie, ai mai fost într-o situaţie similară din care ai învăţat să anticipezi că ceva negativ se poate întâmpla dacă continui.

Corpul tău îţi arată astfel cât de greu îţi este să accepţi situaţia respectivă relaxat, tocmai pentru că, emoţional vorbind, aceste stări negative au rămas impregnate în memoria ta. Practic, felul în care tu crezi că poţi face faţă situaţiei poate fi total diferit de ceea ce înţeleg corpul şi subconştientul tău din acea întâmplare. Majoritatea oamenilor nu realizează diferenţele între ceea ce îşi propun şi direcţia reală spre care se îndreaptă, şi din această cauză cred că îi urmăreşte ghinionul, că au avut o perioadă nefastă, că e ceva în neregulă cu ceilalţi, dar niciodată nu îşi dau seama că de fapt problema îşi află rădăcinile în ei înşişi.
Invata!
Fii atent la semnalele corpului tău de fiecare dată când încerci să faci ceva, când vrei să iei o decizie sau când începi un nou proiect; el este un fel de învăţător pentru tine şi îţi poate spune întotdeauna ce simţi de fapt înăuntrul tău pentru acea situaţie, ghidându-te în direcţia cea mai potrivită pentru tine, astfel încât dorinţa ta conştientă să coincidă cu cea inconştientă.
Desigur, poţi hotărî că trebuie să faci curăţenie înăuntrul tău şi să renunţi la emoţiile care nu îţi mai folosesc, pentru a atrage tot ceea ce visezi, dar, dacă nu eşti încă pregătit să faci asta, alege să te bazezi pe forul tău interior, care îţi este cel mai puternic aliat în luarea deciziilor; în acest fel nu vei mai avea surpriza că ceea ce visezi nu se realizează, pentru că vei merge doar pe cărările spre care te conduce inima ta.
Oricum, bazează-te cât mai puţin pe răspunsurile primite din exterior, căci ceilalţi nu au de unde să ştie cât de benefic poate fi acel lucru pentru tine. Ei nu au trăit viaţa ta, experienţele tale emoţionale şi nu îţi pot oferi decât o variantă de decizie bună din punctul lor de vedere. Tu eşti singurul care poate decide pentru viaţa ta, iar emoţiile te ajută să o faci cel mai bine.
În felul acesta vei lua cele mai bune şi eficiente hotărâri, pentru că îţi vei asculta corpul şi inima; inima fiind sediul emoţiilor, transmite întotdeauna semnalele cele mai clare, în modul cel mai direct.
Şi încă ceva despre limbajul corpului: atunci când ne îmbolnăvim este posibil ca trupul şi inima noastră să fi încercat de prea mult timp să ne arate că nu suntem la momentul sau locul cel mai potrivit în viaţă, că poate am mers într-o direcţie nepotrivită, făcând un anumit lucru sau gândind ceva contrar credinţelor noastre interioare.
Boala devine astfel mesajul corpului pentru noi. Atunci când ne ascultăm cu atenţie pe noi înşine, corpul ne vorbeşte. Când pe el îl doare ceva este pentru că sufletul suferă şi ne-am ignorat nevoile interioare.
Să îi oferim corpului ceea ce ne cere, să fim buni şi răbdători cu el şi cu noi, ca şi cu un copil. Să îi dăm relaxarea de care are nevoie atunci când ne-o cere şi iubire necondiţionată de fiecare dată când ne privim în oglindă, să îl hrănim cu alimente curate şi sănătoase ca şi cum ar fi templul sufletului nostru, să le oferim ochilor privelişti minunate, urechilor – melodii frumoase, nasului – arome fermecătoare, iar corpul ne va “răspunde” înapoi cu dragoste şi sănătate, ca un prieten bun, ceea ce a şi fost întotdeauna.
Primul pas ar fi sa-ti dai seama cat de mult te iubesti cu adevarat. Pentru asta ar trebui sa intelegi ca exista in tine un copil care are nevoie de rabdare, de toleranta, de incurajare, de dragoste, de tandrete… I le acorzi? Ti se intampla sa-i spui povesti cu balauri despre tot felul de lucruri pe care le va pierde in curand, despre cat de ghinionist este sau ce putine sanse are sa reuseasca? Se numeste pesimism si copilul din tine este trist si deprimat mult timp dupa ce aude asa ceva.
Uneori ii explici in amanunt nenumaratele reusite ale altora care lui “nu ii vor fi niciodata accesibile”? Acest comportament inseamna invidie si gelozie si pe el il face sa-si piarda increderea in sine. Il starnesti, promitandu-i mereu noi si noi placeri – pe care e clar ca nu i le poti oferi la nesfarsit? Ii trezesti astfel pofta nemasurata care il face avid si vesnic nemultumit. Ii explici uneori ca ceilalti sunt vinovati de esecurile lui si ca ar trebui sa le dea o lectie? In felul acesta il inveti ura, iar violenta care o insoteste il umple de rani adanci. In plus, ca sa mai imbunezi un pic situatia, ii spui ca nu conteaza cate indura, tot el este centrul Universului? Orgoliul pe care i-l trezesti astfel, in mod paradoxal, ii alimenteaza complexele de inferioritate…
Toate aceste obiceiuri nefaste ii ranesc mult mai putin pe cei din jur decat pe cei care le practica. Daca ti se mai petrece uneori sa te comporti astfel cu tine insuti inseamna ca inca nu te iubesti suficient…
Copilul din tine are nevoie de dragostea ta. Tot restul – iubirea si aprecierea celorlalti, satisfactiile de tot felul, diferite idei si teorii metafizice – nu-l vor linisti decat pentru scurt timp. Periodic el va deschide ochii, va intelege ca nu a primit ce-i trebuie si va reincepe sa planga. Cum anume? Cuvintele aspre adresate celorlalti, reprosurile, ironia, violenta – fizica sau verbala – neindurarea, raceala sufleteasca, tristetea, neimplinirea, nerabdarea, imprastierea – toate acestea sunt semne care ii anunta pe ceilalti ca in tine exista un copil care plange. O relatie de iubire intre doua fiinte care nu stiu aproape deloc sa se iubeasca pe ele insele este ca o punte ingusta peste un abis. Fiecare dintre ei spera ca celalalt va reusi miracolul sa umple golul – sa-i ofere atat de mult incat sa-l scuteasca de necesitatea de a se descoperi si iubi pe sine. Evident, este doar o himera…
Atunci cand nu ma iubesc pe mine insumi voi avea mereu nevoie de tot mai multe dovezi de iubire de la celalalt. Daca nu mi le ofera, ma voi considera indreptatit sa ma supar. Daca mi le ofera din plin, dar eu nu simt ca merit cu adevarat atat de mult, voi gandi ca pur si simplu se insala, ca totusi este o persoana naiva, iar dragostea sa va incepe sa ma sufoce…
De fapt, nu voi reusi niciodata sa primesc de la ceilalti mai mult decat sunt capabil sa-mi ofer eu insumi.
Dimpotriva, atunci cand aducem in relatiile noastre starea de implinire pe care o trezeste veritabila iubire de sine, interactiunea se stabileste pe un cu totul alt nivel. Nu mai este vorba de acea foame de iubire care face din interactiunea cu celalalt o necesitate stringenta, dureroasa, ci de revarsarea unui preaplin. In felul acesta “a darui” si “a primi” dobandesc o alta semnificatie. Atunci cand il eliberez pe celalalt de “obligatia” de a vindeca ranile pe care mi le provoc singur prin faptul ca nu ma iubesc, ii las timp pentru a savura iubirea.
”În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înțeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit.
Și atunci, am putut să mă liniștesc.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Stimă de sine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniștea și suferința mea emoțională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Autenticitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viață diferită și am început să înțeleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea personală.
Astăzi, știu că aceasta se numeste … Maturitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greșeală să forțez o situație sau o persoană, cu singurul scop de a obține ceea ce doresc, știind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiți și că nu este momentul …
Astăzi, știu că aceasta se numește … Respect.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situații, tot ceea ce îmi consumă energia. La început, rațiunea mea numea asta egoism.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Amor propriu.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber și am renunțat să mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place și în ritmul meu.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Simplitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înșelat.
Astăzi, am descoperit … Modestia.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viață. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile.
Și aceasta se numeste … Plenitudine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că rațiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte prețios.
şi toate acestea înseamnă … Să ştii să trăiești cu adevărat.”

luni, 5 iulie 2010

muzica zen

Despre saliva......

Cate informatii despre tine pot fi gasite in... saliva?
Saliva este esentiala pentru sanatatea orala si poate oferi indicii despre starea generala de sanatate. Aceasta nu este insa buna pentru a fi aplicata pe o rana, asa cum multe persoane cred, deoarece contine peste 600 de bacterii diferite, care pot determina aparitia unor infectii pe rana respectiva.
Saliva contine mai mult apa, dar si electroliti, bacterii, virusi, ciuperci, secretii din nas si plamani, proteine si altele.
Ce este interesant este ca saliva este foarte diferita de la om la om, dupa cum arata un studiu realizat cu probe de la mai multi voluntari, aflati in 12 locuri diferite de pe glob, citat de health.msn.com.
Ce indica saliva
Cu ajutorul unor mostre de saliva, detectivii pot obtine ADN-ul unei persoane. Nu chiar saliva contine acest ADN, ci celulele de pe interiorul obrazului care se gasesc in saliva.
- Aceasta poate indica daca ai consumat droguri cum ar fi cocaina, marijuana, barbiturice.
- Mostre de saliva analizate de catre specialisti pot arata si ce concentratie din anumite substante medicamentoase se gaseste in organsim.
- Saliva poate arata si daca suferi sau nu de anumite boli, cum ar fi SIDA, sau poate ajuta la monitorizarea diabetului.
Cata saliva producem
Cercetatorii estimeaza ca, in medie, o persoana produce aproximativ o jumatate de litru de saliva pe zi. Cantitatea depinde insa de mai multi factori, cum ar fi:
- Genele;
- Durata zilei (productia de saliva scade drastic pe timpul noptii);
- Cata apa bei;
- Daca mesteci guma sau consumi bomboane (ambele cresc cantitatea);
- Daca mirosi ceva ispititor (de aici si expresia "iti lasa gura apa":);
- Ce si cate medicamente iei (peste 400 tipuri de medicamente cauzeaza scaderea productiei de saliva);
- Varsta (cantitatea scade odata cu varsta);
- Daca ai o boala care afecteaza productia de saliva sau ai facut terapie pe baza de radiatii.
- Declanseaza procesul de descompunere a alimentelor pentru a le simti gustul si pentru a fi digerate mai usor de stomac;
- Curata celulele moarte de pe interiorul obrajilor;
- Leaga alimentele mestecate pentru a forma un mic bulgare care sa fie inghitit;
- Curata mancarea si bacteriile de pe dinti
- Distruge anumite ciuperci sau previne aparitia acestora;
- Neutralizeaza acidul din alimente si bauturi;
- Ajuta la regenerarea smaltului dintilor
n plus, saliva contine o serie de substante care actioneaza ca sisteme tampon. Aceste sisteme neutralizeaza aciditatea produsa de bacterii, reducand nivelul aciditatii de la nivelul intregii cavitati bucale si in special de la nivelul suprafetelor dentare.
Un alt rol major pe care il joace saliva este acela de a indeparta resturile alimentare. Fluxul secretiei salivare, care variaza de la o persoana la alta, influenteaza timpul cat alimentele si acizii stau in contact cu suprafetele dentare. Aceasta, in schimb, va influenta procesele de mineralizare si demineralizare.
Unii oameni sufera de un flux salivar mai scazut decat in mod normal - xerostomia - ca rezultat al unui afectiuni, al unei terapii medicamentoase sau al unei radioterapii. Acestea adese cresc nivelul cariilor. Fluxul salivar este crescut de masticatie; alimentele difera intre ele in ceea ce priveste capacitatea de a stimula fluxul salivar.
Toata lumea "sufera" de uscaciunea cavitatii bucale in timpul somnului. In acest timp rata de curatire ("clearance") a cavitatii bucale este foarte scazuta. De aceea este foarte importanta spalarea dintilor inainte de culcare si evitarea ingestiei alimentare dupa aceasta.

duminică, 4 iulie 2010

Despre tiroida.......

Nervozitate, pierdere in greutate, oboseala: asemenea stari par astazi obisnuite, adica parti componente ale vietii moderne, cu avalansa ei de griji si de neajunsuri. Totusi, nu de putine ori ele vin sa ne avertizeze asupra unor dereglari ale glandei tiroide, care pot produce complicatii grave si de durata. Tiroida este o glanda mica, situata la baza gatului, putin mai jos fata de „marul lui Adam”. Poate fi usor palpata si examinata de medic, ceea ce nu inseamna ca imbolnavirea ei este foarte simplu de contracarat.

Oboseala poate veni de la... gat

Se poate intampla ca, dupa un somn bun, unele persoane sa simta din nou nevoia de a se odihni, din cauza unei oboseli inexplicabile. In plus, apare si o nemultumire interioara, fara un motiv bine determinat, tradusa prin irascibilitate si uneori chiar prin agresivitate. De obicei, si mediul devine greu de suportat: intr-o incapere unde cei prezenti se simt bine, se poate ca persoanei vizate sa-i fie cald, sa se simta incomod, sa devina anxioasa, avand impresia ca in organismul sau s-a dereglat ceva. Lucru perfect adevarat, intrucat – puse cap la cap, senzatiile amintite contureaza ideea unei hipertiroidii. Consultatia medicala va stabili si daca ritmul cardiac este mai rapid decat in mod normal, intrucat secretia in exces a hormonilor produsi de tiroida (T4 si T3) produce si acest efect. Pe de alta parte, glanda respectiva are si rol de termostat pentru corp, de unde si senzatia de caldura permanenta, in situatia descrisa mai sus. Nu e deloc lipsit de importanta sa mentionam si faptul ca afectiunile tiroidiene apar de pana la sapte ori mai frecvent la femei decat la barbati, inegalitate explicata prin fluctuatiile hormonale din organismul feminin.

Socuri care ne imbolnavesc

Cand glanda tiroida creste in volum, toate functiile corpului se accelereaza, provocand o oboseala fizica intensa. O simpla analiza a sangelui, numita TSH, care se realizeaza in astfel de cazuri, permite confirmarea diagnosticului, daca valoarea sa este mai mica de 0,01 mUI/l (unitati internationale). Prin urmare, pacientul va fi indrumat catre un endocrinolog, care va stabili despre ce tip de hipertiroidie este vorba, cea mai frecventa fiind boala lui Basedow. Pe langa simptomele amintite mai sus, aceasta se manifesta – in doua cazuri din trei – prin semne oculare (ochii sunt mai iesiti din orbite) insotite uneori de senzatia de usoare intepaturi. In asemenea situatii, oftalmologul este cel ce poate trage semnalul de alarma. De fapt, cauzele bolii lui Basedow nu se cunosc prea bine. Chiar daca exista predispozitii genetice la aceasta. S-a mai observat ca declansarea maladiei vine deseori ca urmare a unui stres sau a unui traumatism: moartea cuiva apropiat, socul unei intamplari neplacute etc. Imprejurarile favorabile sunt chiar surprinzator de complexe. Se citeaza de pilda cazul unei femei la care hipertiroidia a aparut in urma unui accident rutier stupid. Ea a fost lovita de portiera unei masini, iar socul si atitudinea agresiva a soferului au facut ca boala sa iasa in evidenta dupa numai cateva zile.

Basedow sau Hashimoto?

Factorul psihic este implicat si in procesul de vindecare. Medicii care se ocupa indeaproape de aceasta boala cu inca multe necunoscute ii atrag direct pe pacienti in procesul de vindecare, cautand si analizand impreuna cu ei socul care ar fi putut declansa imbolnavirea. In paralel, pacientul va urma insa si un tratament medicamentos (anti-tiroidian), pentru a incetini activitatea glandei. E un tratament de durata (18 luni) realizat sub supravegherea stricta a specialistului. O alternativa, in caz de esec, o constituie interventia chirurgicala, cand se indeparteaza cea mai mare parte a tiroidei. Operatia se recomanda si daca examenul scintigrafic (efectuat dupa injectarea unei substante radioactive) indica la originea dereglarii existenta unor noduli. De asemenea, este posibil si tratamentul cu iod radioactiv. Trebuie retinut ca aceleasi simptome din debutul hipertiroidei apar si in cazul maladiei lui Hashimoto, dar aceasta este legata de o problema imunologica la nivelul tiroidei: glanda incepe sa functioneze in exces, revine la normal, apoi „comportamentul” respectiv se repeta. In asemenea situatii, tratamentul se face doar daca simptomele devin foarte jenante, folosindu-se microdoze, in prize lunare. Dupa 20-25 de ani, boala amintita poate evolua catre hipotiroidie. Deocamdata se presupune ca femeile in varsta de cel putin 50 de ani, la care s-a depistat o hipotiroidie, in realitate au avut candva boala lui Hashimoto. Aceasta insuficienta trebuie compensata prin tratament cu hormoni tiroidieni, dar, evident, numai dupa ce medicul endocrinolog si analizele de laborator au stabilit cu certitudine despre ce afectiune este vorba.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

beneficiile uleiului de seminte de struguri

Are un nume cu adevarat predestinat ca elixir de sanatate: "vita de vie", un izvor al vietii. Prima vie a fost cultivata - se pare - acum nu mai putin de 10.000 de ani, iar de atunci, din negurile preistoriei si pana acum, oamenii au dezvoltat pana la nivel de arta cultivarea strugurilor si transformarea lor in vin. Si virtutile terapeutice ale strugurilor sunt cunoscute si practicate de mii de ani. Pana de curand, s-a crezut chiar ca in acest domeniu nu mai pot aparea noutati absolute. Aceasta, pana cand atentia cercetatorilor s-a indreptat asupra a ceea ce se arunca din struguri: samburii. Mai intai, acestia au provocat o mica revolutie in industria alimentara, pentru ca apoi sa inceapa o adevarata cariera in domeniul medical. De "vina" este uleiul extras din acesti samburi cu proprietati terapeutice exceptionale.

Un campion al anti-imbatranirii

Desi vita de vie este cultivata de mii de ani, extractia uleiului din seminte este de data recenta, datorita dificultatilor tehnologice de obtinere a lui. Initial, el a fost fabricat doar in Franta si in Italia si a fost utilizat strict in alimentatie. Apoi a fost utilizat extern, in cosmetica, pentru ca este usor resorbit de piele, pe care o inmoaie si o intinde. Abia la urma a fost luat in vizor de catre industria farmaceutica.
Uleiul de samburi de struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Dar, mai presus de toate, contine asa-numitele procianidine (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Mai contine substante care ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a inimii, care catalizeaza actiunea unor vitamine in corp, care ajuta la tinerea sub control a reactiilor alergice. Cu alte cuvinte, un nou medicament natural s-a nascut de curand. Sa vedem, in cele ce urmeaza, cum trebuie folosit.

Cateva precizari

Cand vorbim despre efecte terapeutice ne raportam la uleiul de struguri obtinut prin presare la rece. Mai exista un ulei rafinat de samburi de struguri, care se obtine la temperaturi mari, cand sunt distruse, practic, toate substantele active din punct de vedere terapeutic si care, evident, nu este recomandat in vindecare. Uleiul presat la rece din samburi de struguri il gasim in prezent in marile supermarketuri, in raioanele cu uleiuri de import.
Intern, acest ulei se administreaza in primul rand prin alimentatie, fiind un excelent adaos in salate, in sosuri, in diferitele feluri de mancare, ce nu presupun prepararea la foc. Este absolut necesar sa evitam prajirea sau fierberea acestui ulei, pentru ca incalzirea la peste 50 de grade Celsius duce la alterarea proprietatilor terapeutice. Doza zilnica de ulei este de 25-45 de grame, adica 2-4 linguri pe zi, care se pot consuma ca atare, sau in hrana.
Extern este folosit ca solutie de masaj pentru piele, pe care o hraneste, previne uscarea sa, ajuta la mentinerea tineretii si a elasticitatii naturale.
Uleiul de struguri - o pavaza impotriva bolii

Bolile vasculare - Folosirea constanta a uleiului de samburi de struguri in salate, care vor fi consumate zilnic, este suficienta pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi arterioscleroza, fragilitatea vasculara sau arterita. Aceasta pentru ca uleiul de struguri contine substante (asa-numitele grasimi nesaturate) care ajuta la mentinerea tineretii si elasticitatii vasculare, precum si substante care impiedica procesele degenerative ale vaselor de sange.

Bolile de inima - Se consuma zilnic doua linguri din acest ulei, care este recomandat in mod special persoanelor care au avut sau au o dieta cu multa carne si preparate din carne, cu prajeli sau alte grasimi "rele", cum ar fi cele din margarina sau din uleiurile rafinate. Acest ulei previne ischemia cardiaca, precum si tulburari circulatorii cum ar fi hipertensiunea si tensiunea arteriala oscilanta.

Tumorile benigne - Studii de data recenta arata ca anumite substante continute in samburii de struguri impiedica dezvoltarea unor formatiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele si adenofibroamele mamare. Femeile cu asemenea predispozitii ar fi bine sa faca de 4-6 ori pe an cure de cate 28 de zile in care sa consume ulei de samburi de struguri, cate 20-30 de ml zilnic.

Infectiile diverse - Substantele active din acest ulei actioneaza ca stimulent imunitar pe mai multe cai: catalizeaza actiunea vitaminei C in organism, favorizeaza producerea de celule imunocompetente si le activeaza pe cele existente. Mai ales in perioadele reci ale anului, cand sistemul natural de aparare al organismului este cel mai incercat, se recomanda consumarea uleiului de samburi de struguri, minimum 30 de grame zilnic.

Alzheimer - La persoanele din zonele in care se consuma deja acest ulei de cateva decenii (Franta si Italia) s-a observat, pe langa reducerea ratei bolilor cardiovasculare, o mult mai buna functionare a sistemului nervos. Se pare ca substantele antioxidante din samburii de struguri sunt foarte eficiente in oprirea proceselor degenerative ce afecteaza creierul la persoanele in varsta. Studiile pentru izolarea unei substante active care sa previna aceasta cumplita boala sunt in plina desfasurare, insa pana atunci, un lucru este sigur: consumul de ulei de seminte de struguri este printre cele mai bune antidoturi impotriva Alzheimerului.

Afectiuni dermatologice - Se recomanda atat consumul intern, cat si masajul pe piele cu acest ulei. Bogat in vitamina E, este un elixir pentru mentinerea tineretii pielii, dar si pentru prevenirea unor afectiuni dermatologice (cheratoze, psoriazis, depigmentari etc.). Masajul facut dupa baie cu ulei de samburi de struguri impiedica pierderea apei (mentinand hidratarea pielii), da stralucire si finete epidermei, intarziindu-i imbatranirea.

Tratamente cu ulei de struguri

Colesterol - In 1993 a fost prezentat la conferinta anuala a "Colegiului stiintific de Cardiologie din Statele Unite" un studiu pe 56 de pacienti, barbati si femei, care aveau valori ridicate ale colesterolului. Consumand zilnic cate 43 de grame de ulei de seminte de struguri, acestia si-au redus cu 15,6 % nivelul colesterolului din sange in doar 3 (!) saptamani. In prezent, uleiul de samburi de struguri este considerat cel mai bun medicament-aliment pentru scaderea si mentinerea la cote normale a nivelului colesterolului.

Varice si hemoroizi - Consumul zilnic al acestui ulei previne aparitia dilatatiilor venoase anormale si, mai mult, poate micsora venele varicoase. Se consuma in salate de cruditati, cate 3-4 linguri pe zi, tratamentul fiind pe termen lung (minimum un an). Este recomandat si pentru tratarea umflarii picioarelor si a senzatiei de greutate in picioare.

Arterioscleroza - Uleiul de samburi de struguri ofera peretilor arterelor o protectie exceptionala la depunerile de colesterol. Este mentionata folosirea cu succes si in arterita obliteranta, unde administrarea sa a ameliorat usor fluxul sanguin si, in timp, a redus crampele specifice (mai ales cele nocturne). Pentru obtinerea acestor efecte, se fac cure de lunga durata (macar 1 an), cu acest ulei presat la rece, din care se administreaza minimum 20 de grame zilnic.

Fragilitatea capilara si fragilitatea vasculara in general - Substantele din semintele de struguri au o actiune antioxidanta puternica, asigurand o protectie a celulelor din compozitia peretilor vaselor de sange la actiunea radicalilor liberi si mentinand sau restabilind in buna masura elasticitatea vaselor sanguine. O cura de sase luni, in care se consuma zilnic 3-4 linguri din acest ulei, duce la reducerea semnificativa a suprafetelor cu echimoze produse de fragilitatea capilara si previne accidentele vasculare (eventual recidiva acestora).

Deficiente imunitare - Semintele de struguri contin substante cum ar fi zincul, cuprul, seleniul, vitamina E si procianidinele, care sunt cei mai puternici inamici ai radicalilor liberi, contribuind astfel la cresterea imunitatii organismului. O cura cu 25 de grame de ulei de struguri pe zi, mentinuta minimum o luna, ajuta la marirea rezistentei organismului la factorii infectiosi.

Artrita (reumatismul) - Cei care sufera deja de artrita pot constata, consumand acest ulei, o reducere in timp a durerilor datorate inflamatiilor. Aceasta, pentru ca semintele de struguri contin substante care mentin sanatatea tesuturilor din compozitia articulatiilor, precum si antiinflamatoare naturale. Se consuma salate cu ulei de samburi de struguri (minimum 3 linguri zilnic), in cure de 2-3 luni.

Alergie - Este utilizat si in tratarea alergiilor, deoarece blocheaza enzimele care produc histaminele (substante naturale din corpul uman care determina aparitia reactiilor alergice). Se fac cure de cate 2-3 luni, in care se consuma cate 30 ml din acest ulei, zilnic. In caz de criza alergica, administrarea uleiului eficientizeaza, intre altele, actiunea vitaminei C, care este folosita in toate tratamentele anti-alergice.

Imbatranirea - Uleiul de seminte de struguri nu poate, bineinteles, opri complet procesul de imbatranire al tesuturilor, dar poate prelungi mult tineretea biologica. La femei, ajuta la mentinerea echilibrului hormonal, previne aparitia menopauzei premature, precum si a unor fenomene cum ar fi uscarea pielii, aparitia pilozitatilor in exces, estomparea caracterelor secundare feminine. La barbati, previne impotenta vasculara. La ambele sexe, previne si combate Alzheimerul, reumatismul degenerativ, problemele cardiace. Se consuma, zilnic, minimum 30 de grame, in salate de cruditati (care ii potenteaza efectul).

Vedere obosita - Mai multe studii arata ca acest ulei imbunatateste vederea, facand ca vasele de sange din ochi sa functioneze mai eficient. Se recomanda mai ales persoanelor la care tulburarile de vedere apar odata cu varsta sau pe fondul unor probleme circulatorii. Se recomanda in paralel si curele cu struguri negri, consumati ca atare, pigmentii din coaja acestora ajutand si ei la ameliorarea vederii, inclusiv a celei nocturne.

Boli care se trateaza extern
cu uleiul de samburi de struguri


Piele uscata si sensibila la frig - La zece minute dupa baie, se maseaza intreg corpul, mai ales membrele, cu ulei de samburi de struguri. Tratamentul se face sase saptamani la rand, mai ales in perioadele friguroase.

Piele cu tendinta de imbatranire - Uleiul de struguri penetreaza rapid epiderma, nelasand senzatia de piele grasa si protejand in schimb pielea de vant si de soare. Datorita continutului sau ridicat de acid linoleic, care este repede incorporat in piele, reduce pierderea de apa din epiderma si restabileste elasticitatea pielii. Se foloseste, de asemenea, dupa baie, pentru masaj.

Ten uscat - O data la trei zile, se maseaza obrajii, pometii, fruntea si gatul, cu ulei de samburi de struguri. Are efecte de protectie, mentine hidratarea si impiedica formarea ridurilor.
Contraindicatii
Intern, nu se cunosc contraindicatii la administrarea acestui ulei, cu conditia sa nu fie preparat termic si sa nu fie depasita perioada de valabilitate inscrisa pe ambalaj.
Extern, va fi evitata folosirea sa pe portiunile cu piele grasa, seboreica, putand in aceste cazuri sa produca reactii cutanate locale.

vineri, 2 iulie 2010

muzica de meditatie

enya