Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

duminică, 30 mai 2010

exercitii pentru coloana

11 exercitii pe saltea

Daca nu ai saltea, poti improviza una din doua paturi. Kinetoterapeutul te sfatuieste sa nu faci exercitii niciodata in pat, indiferent de cat de tare este. Aurelia Popa precizeaza ca primele exercitii sunt de incalzire a musculaturii. Exercitiile sunt eficiente daca se fac de doua-trei ori pe saptamana, timp de 15-20 de minute pe zi. Fiecare exercitiu se face in seturi de cate zece exercitii-pauza-inca zece.
1. Intins pe spate pe saltea, se trage varful piciorului si se intinde. Se efectueaza zece exercitii, se face o mica pauza, si inca zece.
2. Aceasi pozitie, picioarele indoite, cu talpa pe saltea, se ruleaza piciorul pe calcai si pe varf.
3. Din aceeasi pozitie, cu picioarele indoite, se apropie si se departeaza genunchii.
4. Din aceeasi pozitie, se face bicicleta cu un picior. Zece exercitii pe un picior si inca zece pe celalalt picior.
5. Cu picioarele indoite, cu talpa pe saltea, intinde un picior. Piciorul intins se ridica. In momentul in care piciorul este ridicat tragi varful si il intinzi cand piciorul este coborat.
6. Cu genunchii indoiti cu talpa pe saltea, efectueaza balansari de bazin. Spatele ramane lipit de saltea si ridici doar putin fesierii.
7. Cu picioarele indoite, cu talpa pe saltea, trage cate un genunchi la piept.
8. Avand picioarele indoite cu talpa pe saltea, tine mainile pe coapsa (partea anterioara a picioarelor). Mainile aluneca in sus pana la genunchi si revin. Acest exercitiu este contraindicat pentru spondiloza cervicala, deoarece accentueaza curbura cervicala.
9. Pe spate, genunchii indoiti cu talpa pe saltea. Trage cate un genunchi la piept concomitent cu ridicarea capului stanga - dreapta.
10. In aceeasi pozitie, trage amandoi genunchii la piept. Este un exercitiu dificil, care s-ar putea sa nu fie efectuat de pacientii cu o discopatie acuta. Daca se poate face, se efectueaza maxim zece exercitii.
Kinetoterapeutul Aurelia Popa subliniaza ca este important sa se revina cu talpa pe saltea, avand genunchii indoiti, si nu intinsi. Daca se revine cu ei intinsi, curbura lombara se accentueaza, avand loc un efect invers fata de cel dorit.
11. In aceeasi pozitie, se trag amandoi genunchii concomitent cu ridicarea capului.
Pentru urmatoarele exercitii se schimba pozitia.
1. Culcat pe o parte, pe saltea, mana de aceeasi parte este sub cap, indoaie usor genunchii. Cu cealalata mana ramasa libera, trage genunchiul la piept si intinde-l.
2. Aceeasi pozitie, genunchiul de jos usor flectat, celalalt intins, ridica piciorul in lateral. Se ridica piciorul la aproximativ 45 de grade. Nu trebuie sa se ridice piciorul combinat cu o rotatie externa.
3. Culcat lateral, cu piciorul de jos usor indoit, flexeaza piciorul (adu piciorul intins spre fata).
Exercitii in patru labe. Numarul exercitiilor: zece-pauza-zece
1. Se trage alternativ cate un genunchi la piept. Se alterneaza stangul cu dreptul.
2. Aceeasi pozitie, se duce fundul pe calcaie si se revine. Se relaxeaza.
"Acest exercitiu este foarte relaxant. Majoritatea celor care il descopera stau in pozitia asta" spune Aurelia Popa.
Important de stiut pentru persoanele cu discopatie lombara
Pacientii trebuie sa invete sa se ridice, cu genunchii indoiti si spatele drept.
Se evita rasucirile.
Daca lucrezi la birou, pune-ti sub picioare o cutiuta de o inaltime de 10, 15 cm.
Cand conduci, trage-ti scaunul cat mai in fata.
Evita extensiile, deoarece accentueaza curbura lombara.
Articol realizat in colaborare cu Aurelia Popa, kinetoterapeut in cadrul Centrului Medical Romar.

marți, 25 mai 2010

Invatauri pentru viata sanatoasa

INVATAMINTE !!

Robin Sharma este considerat a doua mare minte in domeniul leadership-ului pe plan mondial. A scris cateva carti ce au ajuns bestseller: "Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul" si "Ghidul implinirii". A infiintat firma "Sharma Leadeship International Inc." care are in portofoliul clientilor pe: Nike, Microsoft, IBM, GE, FedEx, NASA, Unilever, Sun Microsystems, precum si universitatile Harvard si Yale.
Iata sintetizate cateva dintre invatamintele lui:
a) Asa cum iti traiesti zilele, in asa fel iti fauresti viata. Nu-ti irosi zilele, pentru ca nu exista nicio zi fara importanta.
b) Un proverb spune: "A sti sa citesti, dar a nu citi, este aproape acelasi lucru cu a fi analfabet." Gasiti-va timp pentru a citi in fiecare zi. Citirea unei carti de un autor pe care il admiri face ca o parte din stralucirea lui sa te cuprinde si pe tine. O. Holmes spunea: "Orizontul gandirii, odata largit de o idee, nu va mai reveni niciodata la dimensiunile de dinainte". Poti sa reduci cheltuielile cu chiria, cu mancarea sau hainele, dar niciodata sa nu renunti sa investesti in carti bune.
c) Adevaratul risc in viata consta intr-o viata fara riscuri. Nu poti castiga daca nici macar nu intri in joc.
d) Faceti-va timp sa ganditi. In fiecare zi trebuie sa va faceti timp pentru a sta si a gandi; puteti lua timp de la alte activitati. Peter Drucker, cel mai proeminent expert in management spunea: "Nimic nu e mai inutil decat sa faci bine ceea ce nu ar trebui sa faci"
e) Alegeti-va modele in viata, modele pozitive. Daca iti spui "am 65 de ani si ma apropii de sfarsitul vietii" este cel mai pagubos lucru, dar daca iti spui " la 60 de ani vreau sa fiu ca Mick Jagger" este extraordinar, deoarece iti ofera noi posibilitati si o noua perspectiva in viata.
f) Prea multi oameni se tem sa mai fie ei insisi. Asadar renunta la visele lor, la felul lor de a fi pentru a imita multimea din dorinta de a fi acceptati. Fiti unici, fiti voi insiva! Urmati-va visurile si distrati-va in acelasi timp, pentru ca viata nu este facuta sa fie un chin, ci o sarbatoare.
g) Ascultati de doua ori mai mult decat vorbiti. A asculta pe cineva cu atentie este unul dintre cele mai bune moduri de a arata respect si de a construi o relatie profunda. Oamenii nu mai au timp, rabdare sa asculte. Ascultati cu interes real ce au ceillati de spus si veti vedea doua lucruri: veti intelge corect ce au de comunicat si, in plus, veti castiga aprecierea, respectul, prietenia si chiar si dragostea lor.
h) De cate ori spuneti "da" unui lucru fara importanta, spuneti de fapt "nu" unui lucru important.
i) Ridicati-va mereu stacheta mai sus.
Perfectionati-va in continuu. Refuzati mediocritatea. Retineti ca toti marii lideri sau vizionari care acum sunt venerati au fost la inceput ridiculizati.
j) Fiti atleti in orice domeniu. Numai prin exercitiu si antrenament se ajunge la rezultate pozitive si la performanta. Succesul, bucuria si linistea interioara nu apar din senin, ci se creeaza.
k) Fiti entuziasti. Nimeni nu se inconjoara de morocanosi, carcotasi, pesimisti.
l) Valoarea binelui. Unii spun ca "a fi bun este un semn de slabiciune". Total gresit. Este cea mai mare dovada de putere morala. Este usor sa fii nervos, sa tipi, sa acuzi, sa dai vina pe altii, sa fii violent, dar este in schimb foarte greu sa dai dovada de opusul acestora. Iti trebuie curaj si putere pentru a te purta frumos chiar si in conditii grele sau in situatii limita.
Maica Tereza, Gandhi, Martin Luther King, Nelson Mandela sunt astfel de oameni.
m) Vorbiti ca un superstar. Cuvintele pe care le folositi va definesc si va influenteaza viata. Alegeti-le asadar cu atentie si in mod constructiv.
n) Placerea vine din lucruri exterioare. Fericirea din interior. Placerea este minunata, numai ca nu dureaza. Ea vine prin internmediul celor 5 simturi, de la o masa excelenta, de la un parfum bun sau de la o masina noua si frumoasa. Nu e nimic rau in astea, numai ca sunt trecatoare. Fericirea vine insa din interior, de la starea de spirit, si poate fi controlata. Va puteti controla starea de spirit; o puteti imbunatati. Cei care o fac devin fericiti si mari personalitati. Exista fericire fara placere si placere fara fericire. Alegeti sa fiti fericiti!
o) Cei cu experienta castiga in majoritatea cazurilor. De ce sa asteptam sa imbatranim ca sa avem experienta? Haideti sa avem experienta si cat suntem tineri. Pentru asta trebuie:
- sa va asumati riscuri,
- sa va perfectionati continuu
- sa purtati discutii cu oameni care au experienta;
- sa cititi cat mai mult;
- sa calatoriti cat mai mult si cat mai divers.
p) Bucurati-va cu ceea ce aveti. "Am blestemat faptul ca nu am pantofi pana cand am intalnit un om fara picioare" spune un proverb persan. Nu cadeti in greseala de a va concentra pe ceea ce nu aveti, in loc sa va concentrati pe ce aveti.
r) Fiti intelepti - treziti-va devreme si nu mancati dupa 7 seara.
s) Nu uitati efectul de bumerang. Oferiti doar ceea ce ati dori sa primiti.
t) Faceti curatenie. Eliminati ceea ce trebuie sa dispara din viata voastra, ceea ce va trage in jos, ceea ce va prisoseste. Te vei simti mai usurat, mai fericit si cu constiinta mai impacata; asadar faceti curatenie in viata voastra si incepeti asta cat mai curand. Veti fi uimiti de rezultatele surprinzatoare pe care le veti obtine.
u) Retineti regula Million Dollar Baby:
gasiti echilibrul perfect intre dragostea pentru ceilalti si dragostea pentru sine.
Nu uitati ca problema martirilor este ca majoritatea nu mor in patul lor.
v) Lumea este mica. Viata este scurta, lumea este mica, dar mai este si foarte larga. Cand aveti o problema, intrebati-va: '"Va mai conta asta peste un an sau doi?" si daca raspunsul este "nu", ganditi-va bine daca merita sa va irositi atat de tare pentru ea. Sunt probleme care, atunci cand apar, credem ca s-a sfarsit lumea, dar mai tarziu realizam ca nu au fost decat niste noi inceputuri sau niste oportunitati.
x) Frumusetea timpului. Ceea ce trebuie sa retineti este ca, o data timpul pierdut, nu-l veti mai recupera niciodata.
y) Bunele maniere nu sunt doar o vorba in vant, o poveste de pension, ci reprezinta o treapta esentiala in drumul tau spre fericire si implinire.
z) Exemplul lui Garth. Acesta spunea: "Am venit pe aceasta lume fara a avea nimic; cand voi pleca nu voi lua nimic altceva cu mine decat constiinta mea".
Nimic mai adevarat si mai potrivit pentru incheiere.
xxx
Lumea este o reflectare a gandurilor noastre. Asemeni lui Buddha, vechii kahuna considerau ca noi cream lumea prin gandurile noastre. Tot ceea ce suntem, tot ceea ce se intampla in viata noastra reprezinta o consecinta a gandurilor noastre. In cuvintele lui Morrnah Simeona, lumea este o reflectare a ceea ce se intampla in interiorul nostru. Daca ne confruntam cu o problema, trebuie sa cautam cauza in noi insine, nu in factorii exteriori. Daca o persoana ne agreseaza, este util sa ne amintim ca ceilalti sunt o oglinda pentru noi si ca agresivitatea respectivei persoane nu este decat proiectia in exterior a propriei noastre agresivitati refulate. Daca seful ne spune ca nu suntem suficient de buni pentru postul pe care il ocupam, atunci vorbele lui nu sunt decat o reflectare a ceea ce noi insine gandim in sinea noastra despre noi. Daca ne imbolnavim, este bine de stiut ca, pentru kahuna, trupul este o casa pentru ganduri: cauza imbolnavirii rezida in negativitatea unui gand, intr-o eroare de judecata. In viziunea unui kahuna, mintea este asemeni unei gradini, iar gandurile asemeni unor seminte. Ele incoltesc si dau roade. Trebuie sa avem grija ce ganduri plantam in mintea noastra, caci, inevitabil, vom culege ceea ce am semanat. Vestea buna este ca orice stres, dezechilibru sau boala pot fi corectate, lucrand asupra ta. Nu este nevoie sa cauti raspunsuri sau ajutor in afara ta. Si nimeni nu iti poate oferi informatii mai relevante decat cele pe care le poti obtine singur, cautand in tine insuti. "

duminică, 23 mai 2010

Diverse sfaturi naturiste si spirituale

Frica micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subalimentare a tuturor organelor, ceea ce cauzeaza boli organice, cum ar fi boala coronariana (ischemia), hepatita, impotenta si frigiditatea sexuala, boli de piele, nevroze si psihoze.
Gelozia, de regula, provoaca scaderea vederii, auzului, scleroza in placi, traumatismele capului, diabet, inflamatii articulare. Daca gelozia este grevata de trufie, atunci este de doua ori mai periculoasa. Cand cineva te jigneste, nu te razbuna pe el, nu-l uri si nu te supara pe el, intrucat aceasta jignire este un dar de la Dumnezeu. Daca n-o accepti, urmeaza ca purificarea sufletului sa se infaptuiasca prin boli si nenorociri, iar daca nu esti pregatit nici pentru aceasta, ea vine prin moarte.
Aceasta forma de purificare ne este data prin intermediul celor apropiati, de aceea in masura in care reusim sa-i iertam, in aceeasi masura sunt posibile schimbari interioare de profunzime. Se cuvine sa iertam nu numai in gand, ci si cu sufletul.
Cel mai mult ne leaga de trecut supararile neiertate.
Dependenta naste frica, indoiala, depresia si supararea.
Nu cautati plata, nici lauda si nici o rasplata, orice ati face. Savarsind ceva bun noi pretindem imediat recompensa. Aceste dorinte aduc ca rezultat suferinta. Cu cat veti intensifica dorintele omenesti cu atat va creste nivelul de agresivitate si se va intari programul de autodistrugere.
Orice dorinta cand se agata de tine devine stapanul tau. Cand esti manios, mania devine stapanul tau, te acapareaza complet. Astfel mania ta, in aceasta stare, va face lucruri pe care mai tarziu le vei regreta.
Sa nu vorbiti despre nenorocirile traite, pentru ca ele pot prelungi durata lor. Cand nu ii vorbim cuiva despre problemele noastre, noi ne indepartam de ele. Indepartarea de ele este primul pas pentru depasirea acestora. Esential este cand vorbiti despre problemele si emotiile dvs. sa nu cautati mila sau compatimiri.
Tantarii si furnicile apar cand este prezenta trufia. Cand tantarul va inteapa este o umilinta pentru dvs. El este de mii de ori mai mic decat dvs. si reuseste sa va intepe simtitor. In aceasta situatie daca nu va enervati trufia descreste. Deci tantarii ne pot ajuta la ameliorarea destinului si micsorarea trufiei.
Nu trebuie sa avem in casa icoane facute de hoti, puscariasi si oameni preponderent negativi, pentru ca energia stocata in aceste obiecte de cult ne ataca sistemul imunitar, ca si hainele cumparate de la second-hand, purtate de alti oameni. Hainele, simbolul campului energetic, memoreaza si pastreaza campul energetic al stapanului. De aceea nu este bine sa daruim altor persoane hainele noastre, ci sa le ardem.
Daca aveti o mare suparare sau tristete incercati sa nu aduceti sentimente acasa. Iesiti in strada - cu deosebire in locurile inverzite – si plimbati-va. Nu faceti din casa dvs. o groapa de gunoi energetic.
Daca locuiti de cativa ani si ati saturat spatiul cu regrete, suparari si spaime, amintiti-va momentele in care v-ati certat si suparat, asezati-va in acel loc, iertati, anulati agresivitatea fata de iubire, rugati-va.
Daca vorbim la telefonul mobil, in primele 30 de secunde energia organismului blocheaza influentele negative, ulterior incepe sa cedeze lent. O convorbire telefonica ce dureaza mai mult de un minut se poate rasfrange negativ asupra sanatatii. De altfel, oricat ar parea de straniu, cel mai puternic patimeste nu zona capului, ci zona sistemului genito-urinar.
Dupa o convorbire de trei minute are loc deformarea campului in zona capului, in zona sternului (adica are loc slabirea sistemului imunitar) si, de asemenea, in zona primei chakre. O convorbire telefonica care depaseste un minut este de nedorit.
Mancatul este un serviciu divin si, ca atare, nu trebuie sa se desfasoare intr-o atmosfera apasatoare. Mancarea ne poate da energii superioare daca este binecuvantata de Dumnezeu si este gatita cu devotament spiritual. Cea mai buna mancare, cel mai sanatos meniu natural, se transforma in otrava in corpul dvs. daca atmosfera in care gatiti (gandurile si sentimentele) si mancati este tensionata.
Munca nu trebuie sa ne omoare, ci sa ne dezvolte. Inseamna ca supraincarcarile nu trebuie sa fie permanente si in fiecare ocupatie sa gasim placerea. Daca nu exista placere, orice activitate se poate transforma intr-o suprasolicitare si va dauna sanatatii.
Daca un om fura si insela pe altii o viata intreaga, el va fi pedepsit sa suporte si pagubele pe care
le-a facut altora. In concluzie, cel care a facut bine va recolta binele, iar cel care a facut un rau fizic sau spiritual va recolta raul fizic sau spiritual.
Atasament inseamna alipirea sufletului de ceva sau cineva (parinti, persoana iubita, copii, profesie, obiecte, daruri etc). Atasamentul fata de cele pamantesti produce un urias rau lucrului de care ne atasam, in acelasi timp sufera si cel ce se ataseaza.
Daca omul se ataseaza sufleteste de: hrana, placeri sexuale, casa, avere, bani etc.. sufletul lui este cuprins de lacomie, de ura si frustrare. In aceasta situatie el trebuie sa piarda toate bunurile pentru a-si purifica sufletul. Omul stie foarte bine ca nu va lua nimic cu sine in mormant.
Cu cat suntem mai atasati de stabilitate cu atat mai greu suportam schimbarile vremii si suntem mai bolnaviciosi. Atasamentul fata de dorinte duce la destramarea relatiilor familiare si a acelora din afara familiei.
In dragostea omeneasca trebuie intotdeauna sa existe o detasare de omul iubit. Cu cat aveti mai multe pretentii, iritari si nemultumiri fata de omul apropiat cu atat mai mult creste dependenta de el. Dependenta de valorile umane ne va omori incetul cu incetul si spiritul si sufletul.
Cand casatoria este bazata numai pe sentimente sexuale, ea nu poate fi indelungata. Cand sentimentele slabesc intervine inselarea, iar casnicia se destrama. Familiile care sunt intemeiate in primul rand pe prietenie si respect sunt fericite si dureaza mult.
Un sot trebuie sa evite sa o transforme pe sotie intr-o copie fidela a sa. Fiecare om are personalitatea lui proprie si astfel de tentative sunt impotriva firii, ducand in timp la destramarea cuplului. Nu-l considerati pe celalalt ca fiind un obiect destinat sa va serveasca, ci ca pe o fiinta divina, cu individualitate si cerinte proprii.
Violenta in familie vine din nevoia de a-l controla si domina pe celalalt. Fiecare incearca astfel sa aiba controlul si sa ramana deasupra intregii situatii. Cind controlezi o alta fiinta ii iei energia, iti faci plinul pe socoteala altuia. Astfel devii vampir energetic. Ori de cate ori cadem in acest prost obicei ne deconectam de la sursa si intram in suferinta.
Racirea relatiilor dintre doi parteneri se datoreaza cresterii nivelului de agresivitate interioara. Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la dezastru. Lipsa de comunicare prin iubire duce la ura.
O agresivitate subconstienta fata de barbati / femei se transforma intr-un program de autodistrugere. Daca doi parteneri abuzeaza fizic sau emotional unul de celalalt, atunci ei nu merita sa ramana impreuna...
Femeile din viata ta sunt doar inceputul experientei tale cu ele. Daca te parasesc ia-le asa cum sunt si multumeste-le ca te-au parasit.
Casatoria trebuie studiata intai cu ochiul, apoi cu microscopul si in sfarsit cu telescopul.
Cu cat ne concentram launtric asupra vietii imbatranim si ne despartim repede de viata.
Atunci cand sotia este geloasa, isi critica in permanenta sotul si e nemultumita de acesta, atunci ea amplifica brusc in propria persoana si in copiii sai posibilitatea aparitiei unor afectiuni. Gelozia si supararea unei femei genereaza tocmai acele afectiuni care ne scurteaza viata, apropiind batranetea.
Uneori la femeie gelozia, supararile si pretentiile pot fi atat de profunde incat sotul poate muri sau se poate imbolnavi grav.
Barbatii gelosi si femeile geloase nici nu banuiesc ca ei mutileaza in primul rand sufletele copiilor lor si ca omoara copiii care inca nu au aparut pe lume. Pentru ca sa se nasca un copil armonios, barbatul si femeia trebuie sa se iubeasca unul pe celalalt.
Femeia geloasa si suparacioasa ataca in plan subtil pe sotul sau. In aceasta situatie sotul fie se va imbolnavi in permanenta, fie va deveni alcoolic, fie va divorta.
Daca sunteti gelos si va amplificati sentimentele agresive de profunzime, atunci puteti avea probleme cu orice animal, veti putea avea si alergie si boli contactate de la ele. De asemenea, veti putea deveni obiectul agresiunii din partea animalelor.
Dependenta naste agresivitatea. Iar agresivitatea produce boala. Boala purifica sufletul omului si ii fortifica sistemul imunitar. Dependenta de dorinte, frica, depresia si supararea atrag gelozia.
Cu cat este mai puternica dependenta de persoana iubita, cu atat mai numeroase sunt pretentiile noastre fata de ea.
Cearta, mania, nerabdarea emit in tacere o mare forta distructiva.
Numai prin iubire poate seca izvorul rautatilor.
Este mai bine sa plangeti decat sa urati. Daca n-ati reusit sa va invingeti pe dvs.. insiva, agresiunea se acumuleaza in mod inevitabil. Atunci cand plangeti agresiunea aparuta se distruge.
Dragostea are o mare putere de vindecare fizica, mentala, emotionala si spirituala.

Placerea de a barfi, mintii si rani alti oameni provoaca efecte karmice devastatoare pentru sufletul care critica. El se condamna singur sa traiasca in inchisoarea nelinistii interioare.
Iertand un om care ne-a jignit sau ne-a suparat ne putem vindeca de o boala grava.
Roaga-te in permanenta ca toti cei din jurul tau sa fie fericiti, sanatosi si intreaga lume sa fie binecuvantata. Aceasta rugaciune va iradia atat de multa iubire catre intreaga lume incat iubirea se va intoarce la tine din belsug. Cum daruiesti asa primesti.
Razbunandu-te te faci egal cu adversarul. Iertandu-l te arati superior. Iertand ne eliberam pentru a ne putea inalta. Sa fim constienti ca iertand ii eliberam pe cei care ne-au gresit, deci iertand oferim libertate. Sa alegi calea iertarii, pentru ca numai ea desface rana inclestata in timp. Ca de nu iertati voi, nici Tatal vostru nu va va ierta voua greselile
Adevarata cauza a narcomaniei si alcoolismului este un nivel scazut de iubire. Aceasta apare din cauza unor puternice frustrari, a reprimarii dragostei fata de oameni. Omul trebuie sa inceteze sa mai poarte suparare pe lumea din jur, sa intre in armonie cu ea.
Gandirea noastra dispune de cea mai puternica forta creatoare din intregul univers.. Gandul este cel care aduce pacea si linistea in sufletul nostru. Gandul este cel care atrage binele sau raul in existenta noastra. Toate gandurile emise plutesc in aer ca niste mine amenintatoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs.
O gandire sau o actiune negativa este resimtita dureros de mii de organisme. De aceea exista o lege a naturii si a stiintei conform careia raul pricinuit altora ne face rau si noua insine. De aceea straduinta de a ierta dusmanii si de a indrepta spre ei numai ganduri de pace si iubire constituie un act protector pentru noi.
Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem in atmosfera, din punct de vedere vibratoriu: ganduri, vorbe, dorinte, fapte, sentimente, etc., se intorc la noi producand efecte perturbatoare in campul nostru energetic. De aceea nimeni nu poate face rau altuia fara sa plateasca. De aceea oricand aveti ganduri negative despre o persoana sa va rugati in permanenta pentru sanatatea ei.
Cand ne gandim la cineva, se creeaza instantaneu o punte energetica intre noi si omul la care ne gandim. De aceea, orice gand rau reprezinta un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacam si ne omoram unul pe altul in mod inconstient, de multe ori fara sa ne dam seama de acest lucru. Orice expresie dura, afirmata pe un ton categoric poate provoca un rau atat siesi cat si unui alt om.
Imaginatia are puterea de a crea realitatea.
Campul parintilor incepe sa distruga campul copilului si acesta se va naste bolnavicios, fricos, obsedat.
Faptele mamei si comportamentul in timpul sarcinii determina soarta si sanatatea viitorului copil. Parintii le transmit copiilor o informatie completa a comportamentului lor si al stramosilor lor. Aceasta informatie sta la baza formarii destinului copilului, a corpului, caracterului si spiritului acestuia.
Principala informatie ereditara se transmite nu numai genetic, dar si prin intermediul campului. Mama este indisolubil legata prin camp de copilul sau si, de aceea, trairile emotionale ale mamei il influenteaza activ pe acesta.. Daca este vorba de ura, de separare de omul iubit, acest lucru va insemna o adevarata catastrofa pentru copil. Structura negativa a campului femeii determina multe din viitoarele nenorociri ale copilului.
O ura puternica, nutrita in timpul sarcinii actioneaza asupra copilului care se va naste suparacios sau pot aparea tulburari ale vederii sau auzului.
Daca o femeie isi reprima sentimentele de iubire fata de sotul ei, acest lucru se va rasfrange neintarziat asupra copilului. Sa nu uitati ca atunci cand ucideti iubirea infaptuiti o crima.
Supararea este una din cele mai raspandite incalcari ale legilor universului, care poate determina diferite neplaceri in viata, atat a celui pe care te superi, cat si in propria ta viata. Supararea copilului pe parintii sai, a parintilor pe copii creeaza ruperea si deformarea celor mai fine structuri energetice, cu consecinte din cele mai grave.
Pentru ca sa se nasca un copil armonios, barbatul si femeia trebuie sa se iubeasca unul pe celalalt.
In timpul sarcinii femeia trebuie sa fie linistita si rabdatoare si nu trebuie sa se supere sau sa traiasca sentimente negative... Ea trebuie sa accepte cu seninatate realitatea, asa cum este si sa nu admita parerile de rau in legatura cu trecutul sau sa grabeasca viitorul.
Femeile gravide sa nu vizioneze filme care raspandesc violenta, intrucat agresivitatea lor subconstienta devine necontrolabila, cu efecte devastatoare asupra psihicului si trupului viitorului copil. De aceea oamenii adulti si copiii ar trebui sa vizioneze numai opere de arta, al caror nivel de agresiune subconstienta este minim.
Nasterea cu picioarele inainte si prin cezariana reprezinta o trufie ridicata a mamei copilului. Nasterea prematura inseamna umilirea mandriei. Copiii nascuti prematur sunt deosebit de slabi si bolnaviciosi, iar aceasta inseamna aceasi blocare a mandriei.
Cand parintii aleg numele copilului acesta se fixeaza in karma copilului si ii influenteaza structurile campului. Numele se intipareste in campul bioenergetic si depinde de karma celui al carui nume il poarta copilul. Inainte, nu intamplator, copiilor li se dadeau nume de sfinti. Karma luminoasa, pura a sfintilor se unea cu karma copilului, il proteja si actiona in favoarea lui. Dandu-i copilului numele unei rude riscam, deoarece greselile si viciile sale va trebui sa le ispaseasca cel care a luat odata cu numele si o parte din karma, adica copilul.
O bunica in anii sai de tinerete a iubit un om, insa nu a dorit copilul si a facut avort. Pentru uciderea iubirii si a copilului a trebuit sa plateasca fiica si nepoata, adica urmasii ei. In cazul unei lovituri cu pumnul sufera unul singur – vinovatul, in cazul lovirii bioenergetice – intrucat omul este la nivelul biocampurilor intr-o conexiune directa cu toate rudele sale, cu copii sai – lovitura traverseaza intregul lant de rudenie. Si, ca recul, vine pedeapsa impotriva agresorului si a familiei acestuia.
O femeie si-a sfatuit prietena sa faca un avort, la randul lui barbatul a insistat ca sotia sa avorteze. Aceasta dorinta exprimata in cuvinte sau in gand de a nimici viitorul copil este o incalcare a legilor pentru care omul plateste cu sanatatea si cu soarta sa.
O femeie si-a abandonat copilul in spital. Prin aceasta ea a savarsit o crima atat de mare incat nimeni n-o putea absorbi de pedeapsa. Dragostea fata de copii face parte din cele mai inalte legi ale universului si de aceea orice forma de incalcare a acestei iubiri, exprimata prin renegarea copilului, refuzul de a avea copii sau de a purta o sarcina, nemaivorbind de avort, in special in fazele inaintate, renegarea omului iubit si nu numai cu faptele, cu vorba, ci chiar si cu gandul, poate duce la urmari din cele mai grave.
Sub nici un motiv sa nu spui unui copil: esti lenes, nu esti bun de nimic, esti prost etc. fiindca aceasta creeaza in el cusurul ce i se reproseaza.
Mama care spune copilului: uite daca ai sa fii cuminte, daca ai sa inveti bine iti cumpar cutare lucru, face din copilul sau un sclav al carui stapan va fi lucrul promis. Daca parintele indeplineste toate capriciile copilului si incepe sa depinda de acesta, copilul se transforma intr-un tiran si poate muri.
Daca copilul este ocrotit in permanenta el se va deprinde a nu se mai pazi singur si in acest mod isi va pregati primejdii in viitor. Mamele care se sacrifica pana la umilinta pentru binele copiilor lor sfarsesc intr-o mare amaraciune. La fel si copiii de a caror nastere parintii nu s-au bucurat sunt profund nenorociti, intrucat traiesc intr-un chin spiritual.
Copiii tratati cu asprime nu devin buni. Ei vor vedea in parintii lor adevarati dusmani, cand acestia intrebuinteaza continuu pedepse si amenintari.
Egoismul, cruzimea inchid canalele energetice de legatura cu Dumnezeu si omul respectiv nu mai primeste energia necesara intretinerii vietii. In aceasta situatie el este nevoit sa ia energia de la alti oameni, devenind vampir energetic. Acest lucru distruge sistemul de protectie al copiilor sai. Copii incep sa fie bolnavi, pot avea tulburari psihice si alte probleme.
Cand simtiti ca cineva va fura energia, rugati-va ca aceluia sa-i fie daruita iubirea divina si energia care-l va schimba, ii va purifica sufletul si-l va uni cu Dumnezeu.
Raul nimicitor si total vine atunci cand copiii majori si capabili de munca continua sa traiasca langa mama lor, sa se bazeze pe ea, iar ea, la randul ei, permitand sa fie exploatata din toate punctele de vedere. In acest mod strazile se umplu in permanenta de copii neajutorati, incapabili de a se ingriji pe ei insasi.
Sa multumesti parintilor pentru ceea ce esti tu astazi, iar copiii tai tie iti vor multumi pentru ceea ce vor fi ei maine.
Egoismul si interesul personal ne izoleaza de restul oamenilor si acest simt al separarii ii face pe oameni insensibili la nevoile altora.
O persoana egoista, care manifesta un atasament excesiv pentru ea insasi, este o plaga sociala. Egoistii au foarte putini prieteni. Cateva cunostinte si relatii superficiale le umplu viata. Contactele cu ceilalti sunt limitate. Prin felul de a gandi se inchid in lumea lor stramta. Prin gandurile voastre puteti sa schimbati un egoist, facandu-l generos. Sa se emita spre el numai vibratii de generozitate si bunavointa.
Dispretul fata de noi insine si profunda nemultumire fata de sine constituie o agresiune fata de Dumnezeu.
Dispretul si blamarea omoara inainte de toate iubirea fata de un alt om. Orice ticalosie ar comite un om impotriva noastra, noi nu avem dreptul sa respingem iubirea fata de el.
Barbatul care dispretuieste femeia se degradeaza spiritual, incepe sa sufere de diferite boli si imbatraneste mai repede ca de obicei. Trebuie sa va schimbati atitudinea fata de femei si fata de situatiile legate de ele.
Trufia si dispretul fata de oameni genereaza lipsa vointei de a trai, sentimentul pierderii sensului vietii.
Ura este o forta care te leaga de persoana pe care o urasti...
Ancorarea de intelepciune (adica „ideile fixe”) da nastere dispretului. Acesta incepe de la cap. De aceea se blocheaza biocampul in regiunea capului. In curand dispretul se intoarce impotriva propriei persoane. De aceea, se deterioreaza campul in jurul rinichilor si apare distrugerea acestora.
Nimeni nu poate strange bani daca-i dispretuieste. Zgarcenia si economia aduc boala si dezastre.
Multumesc Doamne pentru Tot ceea ce imi daruiesti!
"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

vineri, 21 mai 2010

Stil de viata sanatos

Cura chinezeasca cu apa fiarta si racita

Se fierbe seara mai mult de o jumatate de litru de apa (2-3 clocote) si se lasa in vasul in care a fiert, pana a doua zi dimineata. Dimineata se masoara fix 500 ml apa fiarta si se bea pe nemancate. Dupa ingerarea ei se poate manca orice. A doua zi se beau 600 ml de apa fiarta, a treia zi 700 ml de apa fiarta, si tot asa, crescand zilnic cu 100 ml de apa fiarta, pana ce se ajunge la cantitatea de 3,500 l de apa fiarta. Cura dureaza 31 de zile si are un puternic efect depurativ. Este contraindicata bolnavilor de hipertensiune arteriala.
Mama mea s-a vindecat cu aceasta cura de o alergie rebela, care nu i-a mai aparut. Mie mi-a fost “mana cereasca” pentru rezolvarea unei mastoze chistice, care nu credeam ca va fi rezolvata altfel decat chirurgical. Reteta a fost preluata printr-un intermediar, de la o doctorita din China, care isi petrecea concediul in Romania. Acest intermediar s-a vindecat fara operatie, de hernie de disc. Incredibil, dar adevarat!
As dori sa comunicati in paginile revistei aceasta reteta absolut deosebita pentru rezolvarea unor maladii ce deriva din acumularea reziduurilor toxice in organism. Pentru urmarea curei nu este nevoie decat de perseverenta. Nu este grea. Eu o urmez de 4 ani, primavara si toamna, si ma simt deosebit de bine.
Mateescu Maria – Ploiesti
Reteta pentru vindecarea spondilozei cervicale

Reteta pe care v-o propun a fost incercata pe mine insumi, cu rezultate excelente. Bolnav de spondiloza cervicala, dupa doi ani de tratament m-am vindecat in totalitate. O stiu de la o ruda care lucreaza in China. Am recomandat-o si altor persoane, cu rezultate foarte bune.
1. Se ia un prosop si se ruleaza pe lungimea lui. Se trece pe dupa cap la nivelul urechilor, se apuca de capete cu mainile si se trage de capete in fata, in vreme ce cu capul se opune rezistenta. Se incepe cu o forta moderata, apoi se apasa mai tare, in reprize de cate 4-5 secunde. 2. Acelasi prosop rasucit se pune pe crestetul capului. Se trage de capete cu mainile in jos, vreme ce cu capul opunem rezistenta impingandu-l in sus. Si aceste exercitii se fac tot in 3-4 reprize, a 4-5 secunde, alternativ cu cele prezentate mai sus. Ele se efectueaza in fiecare dimineata, in picioare sau stand pe un scaun. In cazuri rebele, recomand efectuarea exercitiilor si seara, inainte de culcare. Rezultatele binefacatoare apar dupa 3-4 zile. Pentru a nu mai avea niciodata probleme, e bine ca aceste exercitii sa fie practicate toata viata.
Din intelepciunea orientala Sfaturi pentru o hrana corecta

“Stomacul trebuie sa rada”, spune un proverb chinezesc. Deci:
Mancati putin. Excesul alimentar incarca stomacul si splina si duce la boli.
Nu mancati din frustrare. Nervii ne fac sa mancam excesiv, sa inghitim fara sa mestecam. Omul e astfel construit de la natura, incat sa suporte mai usor lipsa mancarii decat excesul ei.
Albumina animala incarca sistemul imunitar. Acelasi risc se petrece si cand e vorba de lapte si produse din lapte. Pe cat de importanta este albumina din lapte atunci cand ajuta ca substanta de crestere la fortificarea copiilor si a oamenilor debili, pe atat de periculoasa este pentru oamenii care se hranesc in exces.
Carne – doar la ocazii rare. Carnea si produsele din carne trebuie sa fie niste “delicatese”. Mancati-le doar duminica sau la sarbatori. Impactul lor pozitiv asupra sanatatii va spori.
Fructe, legume, salate. Legumele, impreuna cu cerealele, trebuie sa reprezinte baza alimentatiei. Folositi doar legume “curate”, ecologice, si nu le fierbeti prea mult. Isi pierd vitaminele si principiile active.
Nu mancati seara. Sistemul digestiv lucreaza noaptea. Alimentele prezente in intestine ii incurca activitatea. Functia de eliminare a toxinelor este blocata.
Mai putine mese. Pentru functia de purificare a organismului e bine ca stomacul si intestinele sa se goleasca complet. Mesele dese (recomandate de medicina occidentala) impiedica acest proces.

RETETA MAICII TEREZA

De ce se numeste asa, sincer, nu stiu. Cand iti amintesti de silueta fragila a Maicii Tereza, nu ti-o poti imagina avand kilograme in plus. Dar merita sa incercati. Eu am slabit 4 kg intr-o luna, fara nici un efort. Nu trebuie sa tineti regim alimentar, trebuie doar sa respectati regulile de mai jos:
Reteta o veti incepe, obligatoriu, intr-o zi de miercuri. Va cumparati un pahar nou si miercuri seara, inainte de culcare (mereu la aceeasi ora), umpleti paharul pe jumatate cu apa, apoi adaugati atatea boabe de orez, cate kilograme doriti sa slabiti. Joi dimineata, pe nemancate, umpleti paharul cu apa, apoi beti toata apa, lasand la fundul paharului boabele de orez. Umpleti din nou paharul pana la jumatate cu apa si lasati-l asa pana vineri dimineata cand, pe nemancate si la aceeasi ora ca joi, il umpleti cu apa si beti tot, inghitind si boabele de orez. Miercurea urmatoare se repeta operatiunea. Reteta se va tine timp de patru saptamani. Retineti: se incepe numai miercurea; se va respecta cu strictete ora (de exemplu in fiecare miercuri seara puneti boabele de orez in apa la ora 22, iar joi si vineri beti apa la ora 7). Paharul nu trebuie folosit intre timp de altcineva.

Autovindecare-

ORIGINEA BOLILOR ESTE IN CREIER
Dr. Hamer a stabilit ca „orice boala este cauzata de un soc emotional care surprinde individul total nepregatit” ( Prima Lege Biologica ). In onoarea fiului sau , Dr. Hamer a denumit acest incident stresant: Dirk Hamer Syndrome, sau DHS. Psihologic vorbind, DHS este un incident foarte personal, conditionat si determinat de experientele noastre trecute, de vulnerabilitati, de perceptiile personale, de valorile si credintele personale. Cu toate acestea, DHS nu este doar un conflict emotional, ci si biologic, care trebuie inteles in contextul evolutiei noastre personale. Animalele experimenteaza aceste socuri biologice in urma pierderii bruste a cuibului sau teritoriului, a pierderii unui pui, a separarii de partener sau de grup, a unei amenintari nesteptate, a unei perioade de nemancare sau a unei amenintari de moarte.
Un barbat, de exemplu, poate suferi un soc conflictual de „pierdere a teritoriului” , cand isi pierde casa sau locul de munca, pe neasteptate; pentru o femeie, un soc conflictual „in camin” poate fi o grija pentru binele unuia dintre membrii familiei; un soc conflictual de tipul „abandonului” poate fi declansat de un divort neprevazut sau de o spitalizare de urgenta; copii sufera deseori un soc conflictual „de separare”, cand mama se decide sa se intoarca la munca sau cand se despart parintii.


Analizand mii de tomografii (CT) in relatie cu istoricul pacientului, Dr. Hamer a descoperit ca, atunci cand are loc DHS, socul impacteaza o zona specifica, predeterminata din creier, cauzand o leziune care este vizibila pe tomografie, ca un set clar de inele concentrice (In 1989, Siemens, producatorul german de aparate tomografice, a confirmat ca aceste inele nu provin de la o proasta functionare a aparaturii). Dupa impact, celulele cerebrale transmit socul impactului catre organul corespondent care, la randul lui, raspunde cu o modificare specifica, ce poate fi anticipata. Motivul pentru care diferitele conflicte sunt legate indisolubil de anumite zone ale creierului este acela ca, de-a lungul evolutiei noastre, fiecare parte a creierului a fost programata sa raspunda instantaneu la posibile conflicte sau amenintari. In timp ce „vechiul creier” (cerebelul, zona amigdaliana) este programat cu instuctiuni de baza legate de supr av ietuire, care
corespund respiratiei, hranirii sau reproducerii, „noul creier” (creierul mare) este codat cu teme mult mai av ansate, precum cele legate de conflictele teritoriale, conflictele de separare, conflictele de identitate si cele legate de autoapreciere, increderea si respectul de sine.
Cercetarile medicale ale Dr. Hamer sunt strans legate de embriologie, pentru ca, indiferent de felul in care organul raspunde unui conflict, fie prin dezvoltarea unei tumori, prin deteriorarea tesutului sau prin dereglarea functionarii, toate acestea sunt determinate de stratul embrionic al germenului din care provin atat organul, cat si tesutul cerebral corespondent ( A treia Lege Biologica ).

GNM “Ontogenetic System of Tumors” (Sistemul Ortogenetic al tumorlor) ilustreza ca organele controlate de „vechiul creier” care deriva din endoderm sau vechiul creier mesoderm, precum plamanii, ficatul, colonul, prostata, uterul, pielea in profunzimea ei, pleura, peritoneul, pericardul, glandele mamare, etc., genereaza intotdeauna proliferare celulara, imediat ce conflictul corespondent are loc la nivelul creierului.
Tumorile acestor organe se dezvolta exclusiv pe durata fazei active a conflictului (initiata de DHS).

Sa luam exemplul cancerului de plaman: conflictul biologic asociat cu cancerul de plaman este un soc de tipul „frica de moarte”, deoarece, in termeni biologici, panica de moarte este echivalenta cu incapacitatea de a respira. Odata cu socul datorat fricii de moarte, celulele pulmonare alveolare care regleaza respiratia incep instantaneu sa se multiplice, formind o tumoare pulmonara. Contrar parerilor conventionale, aceasta multiplicare a celulelor pulmonare nu este un proces fara rost, ci serveste unui scop biologic foarte bine definit, si anume sa creasca capacitatea pulmonara, optimizand astfel sansele de supr av ietuire ale organismului. Analizele tomografiilor intreprinse de Dr. Hamer demonstreaza ca fiecare persoana bolnava de cancer de plaman prezinta o configuratie clara de tip inele concentrice in zona corespondenta din creier si ca fiecare pacient a suferit un soc conflictual emotional total neasteptat, de tipul „frica de moarte”,
inaintea declansarii cancerului. In majoritatea cazurilor teama de moarte a fost declansata de socul unui diagnostic de cancer, ce a fost resimtit ca o sentinta la moarte.

Cancerul de san, potrivit cercetarilor Dr. Hamer, este rezultatul grijilor provocate de un conflict de tipul “mama-copil” sau “probleme cu partnerul”. Aceste tipuri de conflicte impacteaza intotdeauna vechiul creier, in zona care controleaza glandele producatoare de lapte. O femeie poate suferi un conflict de tipul mama-copil, intrucat isi face foarte multe griji, atunci cand copilul ei este ranit sau se imbolnaveste grav, foarte brusc. Pe durata fazei de stres, cat conflictul este activ, celulele glandei mamare continua sa se multiplice, formand o tumora. Scopul biologic al proliferarii celulare este acela de a mari capacitatea de lactatie pentru copilul suferind, grabind astfel procesul de vindecare al acestuia. Fiecare femeie si fiecare femela din lumea animala se naste cu acest program de reactie biologica pentru crestere si dezvoltare. Numeroasele studii ale Dr. Hamer arata ca femeile, chiar si atunci cand nu alapteaza, dezvolta tumori
ale glandelor mamare, din cauza grjilor obsesive pentru binele celor dragi (a copilului care are probleme, a unui parinte bolnav, sau de grija unui prieten cu probleme).

Ceea ce a fost spus despre cancerul de plaman sau de san este valabil pentru orice alt tip de cancer ce isi are originea in „vechiul creier”. Fiecare tip de cancer este declansat de un conflict soc specific, care activeaza un „program biologic precis” ( A Cincea Lege Biologica ), ce permite organismului sa depaseasca obisnuintele functionarii zilnice si sa se confrunte fizic cu situatia urgenta. Pentru fiecare tip de conflict exista o zona cerebrala specifica, de unde este coordonat acest program de urgenta.
In vreme ce organele controlate de vechiul creier dezvolta tumori pe durata fazei active a conflictului- soc, situatia este opusa in cazul organelor controlate de noul creier . Toate organele si tesuturile ce corespund si sunt coordonate de noul creier (ovarele, testiculele, oasele, nodulii limfatici, epiderma, mucoasa colului uterin, bronhiile, vasele coronariene, canalele de alaptare etc.) isi au originea in ectoderm sau mesoderm-ul noului creier. In momentul producerii conflictului- soc, tesuturile organelor corespondente acestei zone a creierului raspund prin degenerare celulara. Necrozarea ovarelor sau a testiculelor, osteoporoza, cancerul osos sau ulcerul stomacal, de exemplu, sunt situatii care apar doar atunci cand persoana se afla intr-o stare emotionala de stres relationata cu conflictele- soc corespondente. Asa cum este de asteptat, distrugerile tesuturilor respective au o semnificatie biologica precisa.

Sa luam exemplul tesuturilor canalelor de lactatie. Ele se dezvolta mult mai tarziu decat glanda mamara, acest tesut fiind controlat de o zona mai tanara a creierului, cortexul cerebral. Conflictul biologic ce corespunde tesutului canalelor de lactatie este unul de tip conflict de separare , rezultat al unei experiente de tipul copilul meu (sau partenerul meu) mi-a fost luat de la san . O femela din lumea animala sufera un astfel de conflict, atunci cand puiul ei se pierde sau este omorat. Ca un reflex natural la acest conflict-soc, tesutul canalelor de lactatie incepe sa ulcereze. Scopul acestei reactii este marirea diametrului canalelor de lactatie, astfel incat laptele nefolosit sa se poata drena mai usor si sa nu se congestioneze in interiorul sanului.Creierul fiecarei femei este programat cu acest gen de reactie-raspuns biologic. Din moment ce sanul femeii este asociat, biologic vorbind, cu grija si hranirea, femeile sufera un conflict-soc cauzat
de separarea brusca de o persoana iubita. Pe durata fazei active a conflictului- soc nu exista practic nici un simptom, cu exceptia unor ocazionale puseuri usoare in interiorul sanului.

CELE DOUA FAZE ALE ORICAREI BOLI
Dr. Hamer a descoperit de asemenea ca orice conflict si orice boala are si o rezolvare, iar desfasurarea oricei boli are loc in doua faze. ( A Doua Lege Biologica ). In timpul primei faze, a conflictului activ (si anume atata timp cat acesta exista) intregul organsim este orientat catre a face fata conflictului. In timp ce, la nivel fizic, au loc dereglari celulare specifice, psihicul si sistemul nervos vegetativ autonom se confrunta de asemenea cu situatii neasteptate. Comutata intr-o faza de stres (sympathicotonia) , mintea devine total preocupata de continutul conflictului. Tulburari ale somnului si lipsa apetitului sunt simptome specifice. Biologic vorbind, acest lucru este vital, deoarece focalizarea atentiei asupra conflictului si orele de activitate in plus constituie conditiile propice pentru rezolvarea conflictului. Faza activa a conflictului este denumita si „faza rece”. Deoarece pe perioada stresului se produce constrictia vaselor de
sange, simptomele specifice ale activitatii conflictuale sunt extremitatile reci (in special mainile), tremurul si transpiratia rece. Intensitatea simptomelor depinde, in mod natural, de intesitatea si impactul socului conflictual. Daca o persoana ramane in aceasta stare prea mult timp, urmarile pot fi fatale.

Dr. Hamer a demonstrat, fara nici o indoiala, ca organismul nu poate muri niciodata de cancer, in sine. O persoana poate muri ca rezultat al complicatiilor mecanice produse de tumori, de exemplu blocarea unui organ vital precum colonul sau bila, dar in nici un caz celulele canceroase, in sine, nu pot provoca moartea. In German New Medicine distinctia dintre cancerul malign sau benign nu are nici o valoare. Termenul malign este o constructie artificiala (la fel ca marcarii tumorali) care, pur si simplu, indica o activitate de reproducere celulara ce a depasit o anumita limita complet arbitrara.

Daca o persoana moare pe durata fazei initiale active a conflictului, este de obicei din cauza pierderii de energie, a slabirii exagerate, a lipsei de somn si a epuizarii mentale si emotionale. De cele mai multe ori este vorba de impactul emotional devastator al unui diagnostic sau a unei prognoze negative, de genul Mai ai doar sase luni de trait!, impact ce arunca pacientii de cancer si pe cei apropiati lor intr-o stare de disperare. Cu foarte mica speranta sau chiar deloc, sunt privati de forta lor vitala, isi consuma inutil energia si, in cele din urma, mor in urma unui proces agonizant pentru pacientii de cancer pe care tratamentele conventionale de cancer nu fac decat sa il accelereze.

Daca pacientul nu a facut nici un tratament conventional de cancer (in special chimioterapie sau radioterapie) , GNM are o rata de succes de 95 pana la 98 %. Este o ironie ca aceste statistici ale succeselor remarcabile ale Dr. Hamer au fost date chiar de autoritati. Cand Dr. Hamer a fost arestat, in 1997, pentru acordarea de sfaturi medicale, fara a av ea licenta medicala, pentru trei persoane, politia a confiscat fisele pacientilor sai si le-a analizat. Un procuror public a fost nevoit sa recunoasca in timpul procesului, ca dupa 5 ani, 6000 din 6500 de pacienti cu cancer in faza terminala erau inca in viata. In cazul tratementelor conventionale, cifra aceasta este inversa. Conform declaratiilor epidemiologului si biostatisticianului Dr. Ulrich Abel (Germania), Succesul majoritatii chimioterapiilor este jalnic… nu exista nici o dovada stiintifica referitoare la abilitatea de a extinde in mod apreciabil viata pacientilor care sufera de cele mai
comune forme de cancer organic…Chimioterapi ile pentru cancerele maligne prea avansate pentru operatie, care reprezinta 80% din totalul cancerelor, reprezinta un pustiu stiintific scientific wasteland. ( Lancet 1991).

CORPUL SE VINDECA SINGUR
Rezolvarea conflictului generat de semnalele initiale reprezinta inceperea fazei a doua a programului biologic. Emotiile si organismul nostru se comuta imediat in modul de reparare, programul de vindecare fiind asistat in mod direct de sistemul nervos vegetativ. Pe perioada fazei de vindecare, apetitul revine, dar suntem foarte obositi (putem chiar sa nu av em puterea de a ne ridica din pat). Odihna si furnizarea tuturor nutrientilor necesari organismului sunt esentiale pe perioada de vindecare. A doua faza este denumita faza calda si, in aceasta perioada, vasele de sange se maresc, incalzind extremitatile si pielea.

Odata cu rezolvarea conflictului se produce o schimbare la nivelul organelor, proliferarea celulara ( vechiul creier – controlul cresterii tumorale) si distrugerea celulara ( creierul nou – controlul degradarii tesuturilor) se opresc imediat si este declansat procesul de reparare specific. O zona care s-a necrozat sau a prezentat ulceratii in timpul fazei active a conflictului este acum regenerata si refacuta cu celule noi. Acest proces este insotit, de regula, de inflamatii potential dureroase cauzate de edeme care protejeaza tesutul pe durata vindecarii. Alte simptome tipice regenerarii sunt: hipersensibilitate, mancarimi, spasme (daca tesuturile musculare sunt implicate) si inflamatii. Exemple de boli care apar doar in procesele de vindecare sunt: diferite probleme de piele, hemoroizi, laringita, brosita, artrita, ateroscleroza, disfunctii ale rinichilor si vezicii urinare, anumite boli ale ficatului si infectii (vezi mai jos).

Bazandu-se pe observarea multiplicarii celulare (mitoza) si pe distinctia standard dintre tumoare benigna si maligna , medicina conventionala interpreteaza procesul natural de producere celulara a tesutului care se vindeca drept tumoare maligna . In GNM distingem la fel doua tipuri de tumori. Dar tumorile nu sunt impartite in bune sau rele, ci mai degraba sunt clasificate dupa tipul de tesut si zona cerebrala din care provin si de unde sunt controlate . Exista acele tumori care se dezvolta, in mod exclusiv, in faza activa a conflictului- soc (tumorile pulmonare, tumorile de colon, tumorile la ficat, tumorile uterului, tumorile la prostata etc.) si cele care apar in timpul procesului natural de vindecare.
In felul in care creierul vechi controleaza cancerul, cresterea tumorala nu este nici accidentala si nici fara sens, din moment ce proliferarea celulara se opreste, de indata ce tesutul este reparat. Cancerul testicular, cancerul ovarian, limfomul, limfomul non-Hodgkin, diferitele tipuri de sarcom, carcinomul bronhial si laringial si cancerul cervical, toate sunt de natura curativa si fenomene exclusive ale fazei de vindecare. Cu conditia ca procesul de vindecare sa nu fie intrerupt de medicamente sau de o revenire a conflictului soc, aceste tumori dispar pana la urma, pana la sfarsitul procesului de vindecare.

Al doilea tip de cancer mamar, carcinom in situ (DCIS), intra de asemenea in aceasta categorie. In timp ce un cancer de san este un indicator ca femeia este in faza activa a conflictului de tip grija , un cancer in situ este un semn pozitiv ca problema asociata conflictului de separare a fost rezolvata. O femeie nu face un cancer de san fara motiv! Asa cum nici faptul ca el se dezvolta exact in sanul stang nu este o coincidenta.

IMPORTANTA LATERALITATII NOASTRE BIOLOGICE
Dr. Hamer a descoperit ca lateralitatea determina daca o boala precum este cancerul, se dezvolta in partea stanga sau dreapta a organismului. Aceasta este regula: o persoana dreptace raspunde unui conflict cu mama sa sau cu copilul cu partea stanga a organismului, si cu partea dreapta la un conflict cu tatal sau partenerul, fratii, rudele, prietenii, colegii, etc. Pentru stangaci este invers. Exista intotdeauna o relatie inversa intre creier si organism, pentru ca fiecare emisfera a creierului (mai putin partea amigdaliana) este in relatie directa cu partea opusa a corpului. Cel mai simplu mod de a descoperi lateralitatea noastra biologica este sa batem din palme. Palma care este deasupra indica daca suntem stangaci sau dreptaci. Astfel, un cancer in sanul drept, un chist ovarian in ovarul stang, o problema de piele pe partea dreapta sau stanga (sau amandoua), o paralizie motorie pe partea dreapta (dupa un atac cerebral), ne dau un prim indiciu despre
cine a fost implicat atunci cand conflictul originar a avut loc. In ceea ce priveste conflictele mai avansate (si regiunile cerebrale), statutul hormonal trebuie de asemenea luat in calcul, pentru o evaluare precisa.

ROLUL BENEFIC AL MICROBILOR
Un alt aspect al cercetarilor Dr. Hamer este acela al rolului microbilor pe durata procesului de dezvoltare a bolii. Pe scurt, a aflat ca microbii precum ciupercile, bacteriile si virusii sunt activi doar pe durata procesului de vindecare si maniera in care ei opereaza este in deplina concordanta cu logica evolutiva ( A Patra Lege Biologica ). Bacteria de tuberculoza, spre exemplu, populeaza doar tesuturile controlate de creierul vechi . Functia lor pe timpul procesului de vindecare este de a descompune tumorile care nu-si mai au rostul: tumorile pulmonare, tumorile de colon, tumorile la rinichi, tumorile la prostata, tumorile la uter, tumorile de san, melanoamele si mesothelioma. Bacteriile tuberculozei sunt esentiale pentru descompunerea constructiilor celulare ce au proliferat cu un anumit scop biologic, in timpul fazei active a conflictului. Daca bacteriile necesare nu sunt disponibile din cauza vaccinarii sau a uzului excesiv de antibiotice sau
in urma chimioterapiei, tumorile nu se pot dezintegra cum trebuie. Ca urmare, raman pe loc si sunt incapsulate in mod inofensiv . Detectate la un control de rutina totusi, ele pot fi diagnosticate ca si cancer si noi conflicte potentiale pot aparea in urma aflarii vestii, cu noi simptome. Intelegand legile biologice ale desfasurarii bolilor, aceasta perspectiva poate fi eliminata. In timp ce bacteriile descompun tumorile cu celule care nu mai sunt necesare, virusii sunt implicati in procesul de vindecare al tesuturilor coordonate exclusiv de cortexul cerebral (ex: bronhiile, mebrana nasala, mucoasa stomacala, mucoasa canalelor biliare si epiderma). Hepatita, pneumonia, herpesul, gripa si gripa stomacala indica faptul ca procese virulente naturale de vindecare sunt in curs. In ceea ce priveste rolul virusilor, Dr. Hamer prefera sa vorbeasca de virusi ipotetici, din cauza ca, in ultimul timp, existenta virusilor este pusa in discutie. Acest lucru este in
concordanta cu descoperirile initiale ale Dr. Hamer, care evidentiau faptul ca procesele de reconstructie si regenerare ale tesuturilor necrozate sau ulcerate au totusi loc chiar si in absenta virusilor specifici tesuturilor respective. Dilema in care se gaseste medicina conventionala este aceea ca esueaza in a recunoaste tiparul de evolutie in doua faze al fiecarei boli, prima faza, aceea a conflictului activ, fiind in mod obisnuit scapata din vedere. Din moment ce microbii sunt activi doar in faza de vindecare, iar activitatea acestora este in mod normal acompaniata de inflamatii, febra, puroi , supurari si dureri, microbii sunt considerati raufacatori si cauza a bolilor infectioase. Dar microbii nu provoaca boli . Pana la urma, este organismul nostru cel care angajeaza microbii pentru a optimiza procesul de vindecare. Microbii pot fi bineinteles transmisi, dar ei raman inofensivi, pana in momentul in care persoana este in faza de vindecare a
aceluiasi tip de conflict.

PUNAND LA INDOIALA METASTAZELE
Bazandu-se pe GNM “Sistemul Ontogenetic al tumorilor”, teoria vast raspandita a metastazelor care sugereaza ca celulele canceroase migreaza prin vasele de sange si limfa, cauzand tumori si in alte locuri ,este, in cuvintele Dr. Hamer, pura fictiune academica . Celulele in general si celulele canceroase in mod special nu isi pot schimba, sub nici o forma, structura lor histologica sau sa treaca de bariera bacteriana. De exemplu, o celula canceroasa a unei tumori pulmonare, care este de origine endoderma, controlata de zona amigdaliana a creierului si care prolifereaza de-a lungul fazei active a conflictului, nu se poate transforma intr-o celula osoasa, care este de origine mesoderma si este controlata de cortexul cerebral, celula care se deterioreaza in timpul fazei active a coflictului, in procesul de decalcifiere. In scenariul cancerul pulmonar metastazeaza la oase , celulele cancerului pulmonar creaza de fapt un gol (descompunere
celulara!—reversul cancerului) in anumite oase din organism. Trebuie de asemenea sa ne intrebam de ce celulele canceroase rareori se raspandesc la tesuturile vecine, de exemplu: de la uter la cervix. Daca celulele canceroase calatoresc prin sange, de ce nu este atunci scanat sangele donat, pentru a cauta celule canceroase? De ce nu sunt atunci gasite o multitudine de tumori in peretii vaselor de sange ai pacientilor bolnavi de cancer?

Acum doi ani ,pe 19 August 2004, ziarul canadian Globe and Mail a publicat un articol intitulat , Cercetatorii urmaresc testele de sange pentru cancerele de san, continand declaratiile revelatoare: Vanatoarea celulelor canceroase in fluxul sangvin a durat 10 ani si pana de curand, nici o tehnologie existenta nu e reusit sa izoleze in mod cert o singura celula tumorala, dintre milioanele de celule rosii si albe continute in orice mostra de sange uman . In afara faptului ca vanatoarea este departe de a fi incheiata (asa cum indica articolul), nu sugereaza asta cumva ca ipoteza metastazelor a dezinformat publicul si a speriat de moarte milioane de pacienti de cancer, de-a lungul ultimelor patru decenii ?

Dr. Hamer nu neaga, bineinteles, posibilitatea aparitiei celui de-al doilea cancer, dar aceste tumori succesive nu sunt cauzate de migrarea celulelor canceroase care se transforma, in mod miraculos, intr-un tip diferit de celula, ci mai degraba sunt urmarea noului conflict-soc. Noul DHS poate fi declansat de o alta experienta traumatizanta aditionala, sau prin socul provocat de diagnostic. Asa cum am mentionat mai devreme, un diagnostic neasteptat de cancer, sau a-i comunica cuiva ca are metastaze, poate declansa o spaima de tipul frica de moarte (provocand cancer pulmonar) sau orice alt tip de diagnostic relationat cu socul emotional, cauzand noi cancere in diferite alte parti ale organsimului. In multe cazuri, acesti pacienti nu supravietuiesc pana in faza de vindecare, din cauza starii de stres foarte grave care ii slabeste pana la punctul in care mai au foarte putine sanse de supravietuire extrem de toxicului tratament chimioterapeutic.

Al doilea tip de cancer foarte intalnit dupa cancerul pulmonar este cancerul osos. Dr. Hamer a descoperit ca oasele noastre sunt biologic legate de increderea, respectul si stima de sine. Altfel spus, spunandu-i-se cuiva ca are o boala care ii ameninta viata , in mod special una care se presupune ca se raspandeste ca focul prin organism, este echivalent cu: acum sunt total inutil si, pe langa faptul ca ne simtim inutili, oasele incep sa se decalcifieze (in cazul cancerelor de san, deseori in zona sternului si a coastelor). Tot asa cum se rupe un os, scopul programului biologic (al bolii ) apare la sfarsitul fazei de vindecare. Cand faza de reparare este completa, osul va fi mult mai puternic in zona respectiva, asigurand in acest fel ca suntem mai bine echipati, in eventualitatea aparitiei unui nou conflict al stimei de sine.

NATURA TUMORILOR CEREBRALE
Odata ce conflictul a fost rezolvat, leziunile cerebrale impreuna cu psihicul si organul aferent intra in faza de vindecare. Odata cu repararea oricarei rani se dezvolta o edema (fluid in exces) pentru a oferi protectie tesutului cerebral ce este refacut. Pe tomografie, schimbarile sunt foarte usor de observat: vizibilele inelele concentrice dispar in edema si apar acum neclare si inchise la culoare. In momentul de varf al fazei de vindecare, atunci cand edemul cerebral atinge dimensiunea maxima, creierul declanseaza un scurt si puternic impuls care expulzeaza edema. In terminologia GNM, aceasta reglare este denumita Criza epileptica (CE). In timpul crizei, intregul organism este aruncat, pentru scurt timp, intr-o stare de simpaticotonie (hiperstimularea sistemului nervos simpatic), retraind simptomele tipice fazei de conflict activ, cum ar fi transpiratie rece, extremitati reci, puls accelerat si greata. Intesitatea si durata acestei crize
pre-programate este determinata de intensitatea si durata conflictului precedent. Atacurile cardiace, accidentele cerebrale, crizele de astm si cele epileptice sunt doar cateva exemple ale acestui crucial punct de revenire. Tipul de criza depinde intotdeauna de natura conflictului si de zona cerebrala corespunzatoare implicata.

Dupa ce edema cerebrala a fost impinsa afara, tesutul conectiv ce ofera suport structural neuronilor se reface in zona respectiva, pentru a restabili functiile celulelor nervoase care au fost afectate de socul datorat conflictului (DHS). Aceasta acumulare naturala este ceea ce medicina conventionala denumeste tumoare cerebrala , acesta veste av and consecinte cumplite asupra pacientului. Dr. Hamer a stabilit, in 1981, ca tumoarea cerebrala nu este o boala in sine, ci un simptom al fazei de vindecare, care se desfasoara paralel si la nivelul organului afectat (controlat de la nivelul creierului din zona sa specifica care se afla simultan in faza de reparare). Astfel ca Metastazele cerebrale de fapt nu exista nici ele.

TERAPIA GNM (pe scurt)
Primul pas in terapia GNM este sa oferi o intelegere a naturii biologice a simptomului, de ex: un anumit tip de cancer, in relatie cu cauzele sale pihice. O tomografie si un istoric medical complex sunt de asemenea vitale pentru a determina daca pacientul este inca in faza activa a conflictului, sau deja se vindeca. Daca este inca in faza activa, atentia trebuie indreptata asupra identificarii motivului socului initial DHS si dezvoltarea unei strategii pentru rezolvarea conflictului. Este cruciala pregatirea pacientului si informarea lui despre simptome si despre procesul vindecarii si eventualele complicatii ce pot apare. Simptomele sunt foarte previzibile! Descoperirile Dr-lui. Hamer ne furnizeaza, pentru prima oara in istoria medicinei, un sistem sigur care ne permite nu numai sa intelegem, dar si sa prezicem dezvoltarea si simptomele oricarei boli. Aceasta este adevarata medicina preventiva, un aspect al GNM care cu greu poate fi dezbatut suficient.
Adevarata preventie necesita intelegerea cauzelor reale ale bolii si aceasta este exact ceea ce cercetarile Dr-lui Hamer furnizeaza in detaliu.

Intelegand cele “ Cinci Legi Biologice ” ale cauzei si ale procesului de vindecare al bolii, ne putem elibera de teama si panica ce deseori apar odata cu instalarea unor simptome. Aceasta cunoastere este mai mult decat putere. Ea poate salva vieti.
GERMAN NEW MEDICINE® (GNM) Paradigma Medicala a Dr. Ryke Geerd Hamer © By Caroline Markolin, Ph.D., Vancouver, Canada
Despre Autor:
Caroline Markolin, Ph.D .,
Pentru mai multa informatie despre GNM vizitati http://germannewmedicine.ca/.
Articolul a fost publicat pentru prima oara in: EXPLORE! Vol. 6 /Nr. 3 – May 2007
P.S. Orice boala dispare, atunci cand dispare convingerea ca esti bolnav, si cand apare convingerea ca esti deja vindecat!!!!
Intai te vindeci (trebuie sa fii vindecat, sa crezi) in propria minte si doar apoi te insanatosesti in planul terestru, fizic.

miercuri, 19 mai 2010

Cum sa fim "mai sanatosi"

Modelarea viitorului este posibila prin instrumentul intentiei.

Sa tinem cont ca, atat timp cat inca vorbim de viitor, suntem in tridimensionalitate si folosim instrumentele/legile acestui plan. Intentia poate avea la baza dorinta sau aspiratia (sunteti de acord ca pot exista diferente de calitate intre ele). Intentia proiecteaza in fata noastra un camp-matrice pentru o posibila realitate. Ca aceasta realitate sa se materializeze, ea trebuie mentinuta prin credinta, minte si simtire, deopotriva. Ca ea sa fie puternica, este necesar sa nu fie sabotata de o frica subterana, sau de dorinta de a evita/contracara o alta posibilitate din viitor, mai putin dorita. Constiinta este astfel concentrata pe un singur punct. Ca aceasta intentie sa fie constanta, ea trebuie generata de straturile cele mai stabile ale fiintei – cat mai aproape de sine. Si pentru a ne asigura ca frica nu se strecoara in ecuatie, este necesar sa nu ne mai temem de nereusita. Si nici de precipitarea ajungerii in acel viitor dorit.

Ideea de modelare a viitorului are una dintre cele mai fascinante aplicatii in vindecare. Cand cineva sufera de o boala, de obicei se centreaza pe suferinta, pe tulburarea somatica si nu pe sanatate – considerand ca sanatatea e pierduta.

Dar putem privi lucrurile din perspectiva modelarii viitorului. A te centra pe boala – de care vrei sa scapi (si aici inregistram frica de suferinta, de nereusita in vindecare, comportamente si atitudini necorespunzatoare ce au generat imbolnavire) – este egal cu a o intretine cu entuziasm. Putem privi si asa lucrurile – boala este absenta sanatatii. Ceva lipseste din corp si aceasta lipsa se manifesta ca boala. Este suficient sa aducem ceva in corp (sau sa revelam ceva din fiinta noastra), pentru a avea sanatate. Cu alte cuvinte, ne centram pe plus si nu pe minus, pe ceva creativ si nu pe ceva distructiv. A face ceva sa plece este egal cu respingerea/crima. Universul (in orice forma s-ar manifesta) nu se lasa omorat, ci doar transformat/transmutat. Boala nu este o predestinare, ci o autoprofetie implinita. Ea este o imagine in oglinda – ne arata ceea ce suntem. Degeaba o stergem cu buretele, ea nu va disparea. Eventual se va opaciza imaginea, dar va fi tot acolo. Cu adevarat util este sa reflectam alt chip in oglinda si nu sa incercam sa lipim un plasture pe obrazul reflectat. Este ilogic! A fi sanatos, cand suferi de o boala, inseamna sa-ti modelezi viitorul proiectat de suferinta prezenta. Cum? Din toate variantele posibile existente in univers, o alegi pe cea dorita – sanatate – te concentrezi pe ea, renuntand la frici, spaime (chiar pe fondul unor dureri fizice – ele exista intr-un plan al realitatii, dar paralel si simultan ai acces la o alta posibilitate de manifestare). Trebuie sa incepi sa-i arati oglinzii alt chip. Adica, sa gandesti si sa traiesti ca si cand ai fi sanatos. Tinand cont, insa, de realitatea acestui plan in care e ancorata constiinta ta – de limitele corpului fizic. Nu poti sa faci o mana sa-ti creasca la loc (poate nu inca, dar sigur intr-un maine apropiat) dar poti sa te gandesti la piciorul tau scrantit ca la unul sanatos si sa-l simti asa, ajutandu-l sa se vindece. Sa vezi boala ca pe o expresie a fiintei tale, temporara si paralela cu alte posibilitati. Sa vezi artroza ca pe o rigidizare a fiintei tale, iar vindecarea sa ti-o reprezinti nu prin plecarea bolii, ci prin venirea in corp/constiinta a elasticitatii si fluiditatii gandirii si simtirii. Vindecarea nu apare printr-o lipsa de ceva, ci printr-un plus/creare de ceva. E mai usor sa folosesti energia de care dispui in a crea ceva, decat in a distruge. Nu te lupti cu cancerul, aduci bucuria si lumina care il hranesc pana la dizolvare. Iar dizolvarea este transmutarea in sanatate, a energiei inmagazinata in el – in componente hranitoare (in fond, tesutul tumoral este proteic). Corpul nu face nimic nepotrivit. El doar da semnale. Orice forma de energie este constructiva. Nu trebuie sa te lupti cu ea, ci doar sa-i schimbi polaritatea. Ea se va deplasa, conform principiului rezonantei, acolo unde este nevoie de ea.

Modelarea viitorului cu aplicabilitate in vindecare ne elibereaza de presiunea unui trist destin clinic. Orice om nascut sanatos poate fi mereu sanatos. Corpul este elastic. Gandirea este elastica. Emotia este elastica. Toate sunt educabile, se pot re-crea. Totul este sa aduci, din infinitele posibilitati din viitor, pe cea dorita – eliminand programatic orice alta varianta posibila, traind ca si cand varianta ar fi implinita, apropiindu-te de ea cu incredere si rabdare – rabdare cu tine, dandu-ti timp si iubire sa te revelezi pe tine, tie insuti.

Articol de astrolog Camelia Patrascanu

Terpia Gerson,metode de vindecare

1.Alcalinizarea organismului
2.Deparazitare
3.Detoxifiere
4.Regenerare
5.Prevenire
Dr.Max Gerson - O terapie naturala eficienta pentru tratarea cancerului si a altor boli grave.
Cancer � ucigasul tacut, el coabiteaza ani de zile cu organismul nostru si loveste napraznic. Cancerul este boala intregului organism si se poate vindeca numai daca tratam organismul uman ca pe un intreg : trupul, mintea, sufletul, familia, cariera, succesul, societatea, finantele, solul, apele,padurea, natura - adica cosmosul. Adica redescoperim spiritul oriental si medicina Hipocratica.
Care este esenta terapiei Gerson:
1.Sucuri de legume si fructe prospete si organice
2.Dieta : legume si fructe organice, sucuri de mere+morcovi, supe de legume bogate in potasiu(v.Supa Hipocrate)
3.Medicatia: suplimente cu potasiu, solutie de Lugol, vitamina B-12, hormoni tiroidieni, injectable Crude Liver Extract, enzime pancreatice, clisme cu cafea organica/cofeina fiole si cu plante medicinale
Detoxifiere: tesuturi,singe, colon, intestine, etc..., clismele cu cafea
Informatii suplimentare de pe site-ul www.gerson.com si din cartea/DVD recomandata. Exista spitale in Ungaria, Cehia, Mexic...
Cancer : Dr. Max Gerson
1.Organismul bolnav necesita o detoxifiere intensa, care trebuie mentinuta o perioada de timp mai indelungata. 2.Simptomele nu sunt expresia unei boli, ci indicatori ai metabolismului 3.Tratamentul simptomatic este nociv oriunde este aplicat, in natura sau in medicina:asupra solului,plantelor,animalelor, oamenilor. 4.Sarcina ideala a terapiei cancerului este de a restabili functia sistemului de oxidare din intregul organism(celulele canceroase se dezvolta anaerob,fermentativ): detoxifiere, furnizarea mineralelor esentiale din grupa potasiului, adausul continuu de enzime oxidante(suc de frunze verzi,suc de morcovi+2 comprimate de ficat de vitel(500 mg fiecare) desicat+2 comprimate de spirulina, suc de mere)
Cancer : Dr. Max Gerson
5.Civilizatia moderna produce o stare premorbida,preneoplazica aproape tuturor fintelor umane, fiind diferit doar gradul acestei stari (1 din 6 in SUA prin 1950, 1 din 4 in 2000) 6.Nivelul iritatiei produs de fiecare intoxicatie zilnica este foarte probabil prea scazut ca sa cauzeze o reactie de aparare, in timp ce tumora poate sa creasca, iar organismul lipsit de aparare lasa toxinele sa se acumuleze continuu. 7.Intr-un organism normal, totul este viu, mai alesa substantele de baza, constituite din minerale ce au potasiul activ sau ionizat si minerale din grupa potasiului, cu potential electric pozitiv. In organismul bolnav � in principal in cancer � potasiul este inactiv, sodiul si mineralele din grupa sodiului sunt ionizate, cu potential negativ. In consecinta, pe aceasta baza se dezvolta toate celelalte procese anormale. In scopul vindecarii, organismul trebuie detoxifiat � activat cu minerale ionizate, cu hrana naturala � astfel incit organele esentiale sa poata functiona din nou. 8.Cancerul se dezvolta intr-un organism care, intr-o masura mai mare sau mai mica, si-a pierdut functiile metabolice normale, ca o consecinta a intoxicarii cronice, zilnice, acumulate mai ales in ficat.
Cancer : Dr. Max Gerson
9. � oamenii care accepta in mare masura genul modern de nutritie, se imbolnavesc, intr-un timp relativ scurt, de boli degenerative, inclusiv de cancer. 10.Cele trei sferturi din alimentele care trebuie consumate pentru protectia functiilor organelor esentiale, include urmatoarele: -sucuri de fructe proaspat preparate -salate de fructe -supe reci de fructe -pireuri de banane -mere crude rase -sos de mere, etc -legume fierte inabusit in sucul propriu -legume crude sau rase fin : morcovii,conopida, telina -salate de legume, supe -unele fructe si legume uscate, dar nu inghetate -cartofi copti in cuptor fara grasime sau fierti in coaja -salate din frunze verzi sau amestecate cu rosii, fructe, legume, etc. -faina trebuie sa fie cit mai putin rafinata(griu, secara, ovaz) -zahar negru, miere, bomboane din extras de seva de artar -lapte si preparate din lapte(brinza de vaci slaba si nesarata, lapte acru, iaurt si putin unt) -inghetata este otrava pentru copii
Sfertul ramas din dieta , la discretia individului : carne, peste , oua, nuci, bomboane, prajituri, sau orice altceva. -fara nicotina, lichior, vin, bere, cafea, ceai negru -ceaiuri din : menta, musetel, flori de tei, flori de iasomie, flori de portocal, coji de mere, afine, macese -fara sare, bicarbonat de sodiu, peste sarat si afumat, piper, ghimbir -ceapa, frunze de patrunjel, arpagic, telina, radacini de hrean si lamiie -sfecla rosie trebuie preparata ca si cartofii, in coaja si cu apa -spalati si frecati legumele temeinic, cu o perie speciala, fara a le coji sau razui 11.Sunt sigur ca problema bolilor cronice nu este o problema de biochimie, de chimie si nici nu consta in simptomele observate in corp si pe corp. Problema se datoreaza mai degraba fortelor profunde ce cauzeaza �deficite energetice�. Medicii observa simptomele biologice si lucreaza numai cu acestea. Fortele care actioneaza in realitate in spatele modificarilor chimice vizibile sunt energiile fizice, numite de Einstein �cimp electromagnetic�. Potentialele electrice , in cancer sunt scazute.
Cancer : Dr. Max Gerson
12.Descoperirile de laborator au pus in evidenta faptul ca, in bolile cronice, sodiul si calciul, ambele incarcate negativ, invadeaza organele slab incarcate pozitiv; in consecinta, din aceste organe se pierde potasiul, deschizindu-se astfel usa pentru alte transformari metabolice negative viitoare.. Aici incepe boala, nu insa si simptomele. 13. Ceea ce am mostenit nu este un set de substante chimice, ci un �model de energii dinamice� care distribuie si ionizeaza mineralele, hormonii, enzimele, etc., pentru realizarea unei cooperari armonioase in celulele si tesuturile de care apartin, si in care trebuie sa actioneze si sa influenteze tesutul in crestere. 14.Metabolismul cancerului are loc odata ce organismul nu mai este in stare sa produca un �metabolism inflamator� activ� organismul canceros fiind alergic la inflamatie. Organismul normal poate distruge cancerul prin producerea unui proces inflamator.
Cancer : Dr. Max Gerson
15.Atunci cind exista un dezechilibru al sarurilor, acestea devin sursa afectarii metabolismului celular. Regimul pacientilor cu cancer are un efect extraordinar asupra proceselor neoplazice: dieta fara sare si detoxifierea duc la scaderea sodiului si a apei in intregul sistem. Aceasta reprezinta indepartarea edemului celular, simultan cu reducerea potentialelor electrice negative.In acest mod se deschide calea minerealelor din grupa potasiului(care trebuie sa fie 60% in majoritatea organelor vitale atit la plante cit si la animale si oameni) si a componentelor iodului�.. Celulele neoplazice pot numai sa fermenteze, prin urmare ele nu se pot adapta schimbarilor noi, intense-ele se sparg si mor. Prin urmare, putem presupune ca aproape toate functiile vitale, functiile metabolismului mineral restabilit, detoxifierea etc., necesare capacitatii de vindecare, sunt intarite de ficat. Cancerul este o boala a ficatului� De aici pot fi influentate patologic si afectate sau intoxicate celelalte organe. 16.Sarcina principala care revine dietei fara sare este de a elimina sodiul, clorul si apa retinute, impreuna cu toxinele si otravurile din toate tesuturile organismului.
Cancer : Dr. Max Gerson
17.Unele deficiente minerale se manifesta prin maladii acute si cronice sau se transmit generatiilor viitoare(deficitul de iod genereaza la unele plante o scadere a recoltei in generatiile urmatoare, iar la scroafe la nasterea unor purcei fara par, fierul administrat la soareci isi va face efectul in a 5-a sau a 6-a generatie,etc.) prin intermediul aparatului reproducator(ovulul sau spermatozoidul): defictul de potasiu si calciu=dinti stricati, calciu si fosfor=rahitism, cupru si fier=anemie, iod=gusa si mexedem(boala Basedow), etc. 18.Pentru maladiile degenerative, nu sunt bune centrifugele de facut suc, intrucit enzimele ultrasensibile sunt distruse prin centrifugare(substante macromoleculare sensibile) datorita cimpurilor electromagnetice care apar prin turatiile inalte ale rotorului. Accesul aerului in procesul de macinare find insuficient cind mecanismul de farimitare se roteste impotriva unui material rezistent se produc sarcini electrice pozitive care induc incarcarea peretilor din jur cu sarcini electrice negative. Schimbul de sarcini pozitive si negative distruge enzimele oxidative, macromoleculare, ultrasensibile, facind ca sucul sa fie incomplet.
Cancer : Dr. Max Gerson
19.Din nefericire medicii sunt pregatiti in acest mod-cauza unei boli(afectiuni) si medicatia trebuie sa fie ceva specific. Trebuie tinut minte faptul ca o stare(evolutie) precanceroasa nu inseamna stadiul anterior oricarui tip de cancer, dar inseamna intoxicarea treptata, cu pierderea continutului normal de elemente din grupa potasiului si a iodului din tesuturile organelor vitale. Aceasta pierdere cronica deschide usa invaziei de sodiu, clor si apa in celule, producind o forma de edem. Dupa parerea mea, trebuie presupus, ca regula, ca sodiul impreuna cu iodul favorizeaza cresterea rapida nediferentiata, constatata la embrioni si in neoplasm, in timp ce potasiul impreuna cu iodul asigura o crestere mai lenta si mai diferentiata, cu diviziunea normala a celulei. Aici sodiul si potasiul sunt exponentii a doua grupe minerale cu potentiale electrice opuse care mentin organismul intr-un echilibru controlat, bineinteles, cu ajutorul sistemului nervos vegetativ al hormonilor, vitaminelor, enzimelor, etc. Toate acestea sunt de cele mai multe ori dereglate foarte incet de intoxicatia cronica si de edemul ce urmeaza.
Cancer : Dr. Max Gerson
20.La debutul tuturor afectiunilor cronice, se afla pierderea de potasiu din celule si patrunderea sodiului in celule, care atrage dupa sine apa. Aceasta duce la aparitia edemelor si a malfunctiilor ulterioare, la pierderea potentialelor electrice din celule, la formarea de enzime improprii, la reducerea oxidarilor celulare etc. Procedurile chirurgicale, iradierea si chimioterapia nu refac functia normala si completa a intregului sistem la pacientii cancerosi, ci tind sa altereze in continuare ficatul si celelalte organe vitrale. 21. Cancerul nu este o boala localizata, ci una generalizata, cauzata in principal de otravirea alimentelor prin agricultura moderna si prin intermediul industriei alimentare. 22.Pentru a sustine(ajuta) functiile celulelor, mineralele trebuie sa fie activate sau ionizate, dupa care ele actioneaza(in parte) ca un perpetum mobile.Medicatia trebuie sa aduca in organism doua minerale-iodul si potasiul. N.B. Institutul National American pentru Cancer recomanda mai mult de 5 feluri de legume si fructe zilnic : broccoli, varza de Bruxelles, varza alba, rosie, conopide, napul, etc.
Cancer : Dr. Max Gerson
23.Organismul se va autovindeca daca va fi alimentat cu substantele potrivite si daca va fi ajutat in procesul de detoxifiere(principalul mijloc de detoxifiere este reprezentat de clismele cu cafea-cofeina dilata caile biliare, stimulind eliminarea toxinelor ). Acest proces nu poate fi simplificat prin administrarea apei, pentru a suplini lichidele, si a unor tablete ce contin vitamine, minerale si enzime. Sistemul care este deja intoxicat si grav afectat, nu poate sa absoarba si sa utilizeze tocmai aceste preparate concentrate. Tabletele si substantele concentrate au tendinta de a irita si mai mult pacientul, care este deja grav bolnav, si de a determina pierderea si mai accentuata a propriilor rezerve, deja diminuate. 24.Deoarece fluorurile se afla printre cei mai puternici inhibatori de enzime si intrucit procesul de vindecare necesita reactivarea enzimelor, este evident ca fluorurile treebuie eliminate, pe cit posibil, din toate alimentele si din sursele de apa. In zonele in care apa este fluorurata, pentru a pregati supa(lui Hipocrate), ceaiurile si chiar pentru clisme pacientii trebuie sa folosesca apa de izvor, sau apa distilata. Pastele de dinti fluorinate sau care contin enzime inhibatorii, trebuie evitate si, odata cu acestea, si substantele toxice de tipul spray-urilor impotriva insectelor, a deodorantelor si a substantelor toxice sau demachiante care astupa porii.
Ficatul : fabrica proteine, metabolizeaza nutrimentii asimilati din intestine, curata singele, stocheaza nutrimente, ficatul hraneste inima, iar el este hranit de catre rinichi, �focul� ficatului ataca stomacul si prin repercusiune afecteaza inima. Energia stagnanta cauzeaza dureri in piept si hipocondru, apar migrenele, cefalee, un gust amar in gura si tensiuni in corp. O jumatate de sfecla rosie si un pahar de suc(eventual,lamiie+morcov+ castravete) in 3 reprize zilnic(contraindicat diabeticilor, recomandat cure lunar).
Dr. Max Gerson
1.Cancerul se dezvolta intr-un organism care, intr-o masura mai mare sau mai mica, si-a pierdut functiile metabolice normale, ca o consecinta a intoxicarii cronice, zilnice, acumulate mai ales in ficat. Inainte cei care mureau de cancer aveau 60-70 de ani, acum 1 din 4 sau chiar 1 din 3 oameni mor de cancer. Sunt tot mai multi copii care au leucemie :inghetata se face cu zahar invertit, Coca-cola contine acid fosforic, etc. Prevenirea cancerului se poate realiza impiedicind lezarea ficatului. Acest lucru este posibil numai prin evitarea consumului de alimente alterate, moarte(fierte) sau otravite(chimic, prin insecticide, conservanti etc.). In caz contrar nu facem decit sa ne otravim zilnic. Inainte de toate, consumati cit mai multe alimente crude, nepoluate, mentineti nivelul potasiului ridicat si luati iod.
Dr. Max Gerson
2. � , oamenii care accepta in mare masura genul modern de nutritie, se imbolnavesc, intr-un timp relativ scurt, de boli degenerative, inclusiv de cancer. Intoxicarea grava a ficatului este factorul cheie in intelegerea acestor afectiuni. 3.Treizeci de ani de experimentari clinice au condus la aparitia unei terapii de succes pentru cazurile avansate de neoplasm.Aceasta terapie se bazeaza pe o serie de concepte, si anume: (1)conceptul conform caruia pacientii neoplazici prezinta o imunoreactivitate scazuta, leziuni tisulare generalizate si in special leziuni ale ficatului si (2) conceptul conform caruia atunci cind cancerul este distrus, in fluxul sanguin apar produsi de degradare toxici, care conduc la coma si deces prin insuficienta hepatica.
Dr. Max Gerson
Terapia consta intr-un regim alimentar bogat in potasiu si sarac in sodiu, fara grasimi, fara uleiuri si cu un continut minim de proteine animale.Sucurile de fructe si legume crude furnizeaza enzimele oxidative active, care faciliteaza regenerarea ficatului. Se foloseste de asemenea un supliment de iod si de niacina. Clismele cu cafea dilata caile biliare, facilitind excretia produsilor de degradare toxici din cancer, prin intermediul ficatului si dializa produsilor toxici din singe, prin peretele colonului.
Dr. Max Gerson
4.Ficatul elimina toxinele din organism transformindu-le in asa fel incit ele sa poata patrunde in caile biliare si sa fie eliminate odata cu bila. Ficatul intervine in procesul de prelucrare a sucului gastric, sub reglajul sistemului nervos vegetativ. Ficatul ajuta pancreasul sa sintetizeze tripsina, pepsina si lipaza, enzime cu rol in digestie � toate aflate sub reglajul sistemului nervos vegetativ. Ficatul reactiveaza enzimele oxidative- iodul stimuleaza si sustine capacitatea oxidativa. Pacientii neoplazici prezinta un nivel scazut al functiei enzimelor oxidative, se alimenteaza foarte greu, nu mai au suc gastric, ficatul nu functioneaza, la fel pancreasul, nimic nu mai este activ.
Dr. Max Gerson
5.Supa lui Hipocrate :intr-o oala de 2 l puneti urmatoarele legume si le acoperiti cu apa � 2 cepe mijlocii, putin patrunjel verde, 750- 1000g de rosii, ˝ kg de cartofi, o capatina de telina mijlocie(in extra sezon se poate inlocui cu 3-4 lujeri cu frunze), o radacina mijlocie de patrunjel, 2 bucati de praz mic(se pot inlocui cu doua cepe mici). Usturoiul se poate folosi la discretie pentru gatit, sau ca mujdei proaspat in supa fierbinte. Nici una dintre aceste legume nu se cojeste; se curata bine prin spalare, apoi se taie in bucati mari; se fierb incet la foc mic timp de trei ore; apoi se paseaza prin sita in cantitati mici; nu trebuie sa mai ramina fibre. Se pastreaza in frigider acoperita bine, se incalzeste doar cantitatea necesara.
Dantura : alimentatia are un rol hotaritor in aparitia cariilor-inainte de introducerea fainei si zaharului, in insula Tristan da Cuhna, doar 10% din locuitori aveau carii, dupa 15 ani 54%, iar dupa 25 de ani 87%. In preneolitic 2-3% aveau carii, in epoca bronzului 20%, in epoca fierului 40%.

Dr. Max Gerson

O cerinta absolut necesara este refacerea danturii, pentru a preveni infectiile si perturbarile toxice datorate defectelor dentitiei si a inflamatiei gingiilor.

duminică, 16 mai 2010

socul,paducelul si salcamul,virtutile lor

Paducelul
(Crataegus oxyacantha)

Creste nu mai inalt de cinci-sase metri, are florile albe, dispuse in mici buchetele, iar petalele sale se scutura foarte usor. Mirosul sau atunci cand e inflorit este dulce si greu, predispunand la relaxare si somn. Are pe ramuri spini puternici, iar frunzele sale cu lobi fini se culeg impreuna cu florile in zilele uscate si insorite. Se usuca la umbra, in locuri lipsite de umiditate si bine ventilate, in strat subtire, asa incat sa nu se incinga, iar dupa aceea se depoziteaza in saculeti de panza. Preparatele pe baza de frunze de paducel sunt un adevarat panaceu pent
ru inima si pentru psihic, asa cum vom vedea in continuare:
Virtutile vindecatoare ale florilor de paducel
Insuficienta cardiaca - se trateaza foarte bine cu tinctura de flori de paducel. Intr-un studiu realizat pe 1011 pacienti in Germania, dupa 24 de saptamani de tratament s-a observat ca doua treimi din cei tratati si-au imbunatatit considerabil starea de sanatate, simtindu-se mai bine sau mult mai bine. Concret, s-a putut observa imbunatatirea fluxului sanguin coronarian si o toleranta crescuta a miocardului la deficienta de oxigen, o mult mai buna rezistenta la efort, reducerea frecventei crizelor dureroase cardiace (anghina pectorala). Potrivit doctorului german Hans Blesken, florile de paducel pot fi recomandate chiar in cazurile in care medicamentele pe baza de digitale nu sunt suportate.
Se fac tratamente cu tinctura de paducel 6 luni, cu doua saptamani de pauza. Se ia cate o lingurita de 4-6 ori pe zi.
Infarctul - studii facute cu extractele de paducel au dovedit faptul ca administrarea lor previne aparitia acestuia, iar in perioada de convalescenta de dupa infarct, grabeste revascularizarea miocardului, creste fluxul coronar si mareste viteza de relaxare a muschiului cardiac.
Se administreaza o combinatie de pulberi (obtinute prin macinarea cu rasnita electrica de cafea), de flori si fructe de paducel in proportii egale. Zilnic se ia cate o lingurita de patru ori, cu putina apa. O cura dureaza 3 luni, urmata de doua saptamani de pauza, si apoi se reia.
Aritmia cardiaca - florile de paducel regularizeaza si, de asemenea, incetinesc in mod natural ritmul cardiac, fiind un bun ajutor si in caz de tahicardie. Cele mai bune rezultate se obtin prin administrarea unei combinatii in proportii egale de tinctura de flori de paducel si de iarba de talpa-gastei (Leonurus cardiaca). Din acest amestec se ia cate o lingurita la orele 6, 12, 18 si 22. Se fac tratamente de cate 3 luni ,urmate de 10 zile de pauza, dupa care se reia.
Hipertensiunea - mai multe studii facute in clinici arata faptul ca administrarea florilor de paducel reduce presiunea sanguina, prin mai multe mecanisme, inclusiv prin imbunatatirea circulatiei in extremitati (maini si picioare). Se ia tinctura de flori si fructe de paducel, cate patru lingurite pe zi. Un tratament dureaza sase luni, urmat de o luna de pauza, dupa care se poate relua.
Diabetul - Revista "The British Journal of General Practice" a publicat recent un studiu realizat pe 80 de pacienti cu diabet de tip 2, care foloseau medicatia specifica pentru aceasta afectiune. Oamenii de stiinta au tras concluzia ca extractul din flori si fructe de paducel are la diabetici un efect cert de reducere a tensiunii arteriale, de imbunatatire a activitatii inimii si totodata nu interactioneaza negativ in nici un fel cu medicatia pe care o foloseau deja pacientii suferinzi de diabet de tip 2. Astfel, paducelul este un excelent mijloc de prevenire a cardiopatiilor si a problemelor vasculare, care constituie principala cauza de mortalitate in randul diabeticilor.
Se bea infuzie combinata de flori si fructe de paducel (2 parti flori la o parte fructe), a carei reteta va fi mentionata la sfarsitul acestui articol, cate un litru pe zi.
Rezistenta la efort - la un lot de sportivi care au consumat zilnic un litru de infuzie combinata de flori si fructe de paducel s-a constatat dupa 3 luni cresterea rezistentei la efort, reducerea pulsului, imbunatatirea starii generale. Mai ales pentru persoanele care fac munci solicitante fizic, dar nu numai, curele de cate 3 luni cu flori si fructe de paducel sunt de un imens ajutor, protejand inima si crescand in mod natural capacitatea de efort.
Anxietatea - un studiu facut in Statele Unite pe 264 de pacienti a aratat ca administrarea florilor de paducel impreuna cu magneziu asimilabil ajuta la echilibrarea psihica a persoanelor cu tulburari anxioase. Este un remediu care isi dovedeste eficienta la pacientii cu anxietate de intensitate mica pana la medie.
Se consuma zilnic un litru de infuzie combinata de paducel, in cure de 3 luni, urmate de o luna de pauza.
Precautii si contraindicatii
la tratamentul cu flori de paducel
Paducelul si-a castigat un binemeritat renume de planta medicinala cu extrem de putine reactii adverse si cu o buna compatibilitate cu cele mai multe medicamente, naturale sau de sinteza. Foarte rar s-a constatat, totusi, la unii pacienti cu probleme cardio-vasculare, o anumita intoleranta la acest remediu. O intoleranta tradusa prin stari de vertij, accelerarea pulsului, chiar usoare aritmii. Din acest motiv, la bolnavii cardiaci se incepe tratamentul cu flori de paducel in doze mici - 0,5 grame pe zi, doze care vor fi apoi crescute progresiv, daca nu apare altceva
Socul
(Sambucus nigra)
Este printre cele mai populare plante medicinale de la noi, un
arbust care creste in toata tara. Cu totii ii cunoastem florile albe, cu aroma lor dulce-intepatoare, iar socata obtinuta din ele, cu siguranta a fost unul din deliciile copilariei celor mai multi dintre noi. Florile sale sunt, insa, mult mai mult decat un aliment, ele avand proprietati medicinale foarte puternice. Putine remedii contra bolilor respiratorii, reumatice sau renale, sunt atat de eficiente ca florile socului. Ele se culeg la putin timp dupa inflorire si se pastreaza foarte putin in cosuri sau in saculeti de panza, dupa care se intind imediat la uscat pentru a nu se incinge. Uscarea florilor de soc se face la soare si nu la umbra, ca la majoritatea plantelor medicinale. Inflorescentele se intind pe hartie intr-un loc insorit si bine ventilat, pe cat posibil ferit de ploaie (care le-ar distruge principiile active), unde se lasa vreme de 3-7 zile (in functie de cat de puternic este soarele). In momentul in care coditele florilor sunt total lipsite de umiditate si si-au pierdut elasticitatea, procesul de uscare s-a incheiat, iar produsul obtinut se pune la pastrare in saculeti de hartie bine inchisi.
Virtutile vindecatoare ale florilor de soc
Sinuzita, rinita - conform studiilor efectuate in clinici germane pe pacienti, florile de soc sunt un excelent antiinflamator in afectiunile cailor respiratorii superioare. In cazurile acute se foloseste infuzia fierbinte de soc (cate 3 cani pe zi), care are un efect drenor puternic. In sinuzita si rinita cronicizate se foloseste infuzia combinata, din care se bea cate un litru pe zi. Efectele cele mai bune se obtin prin combinarea in proportii egale, in infuzie, a florilor de soc, cu radacina de primula, cunoscuta si sub numele de ciubotica-cucului (Primula officinalis). Mai multe studii ale remediilor pe baza de flori de soc si de radacina de primula au aratat ca acestea imbunatatesc drenajul, decongestioneaza caile nazale si diminueaza inflamatia membranelor mucoaselor.
Bronsita - comisia europeana de farmacognozie considera - in lumina studiilor existente - ca florile de soc au efecte de fluidificare a secretiei bronsice, efecte antiinflamatoare bronsice si expectorante, comparabile cu cele ale unor medicamente de sinteza, recomandand ca atare folosirea socului in bolile respiratorii. Florile de soc se administreaza sub forma de pulbere, din care se ia cate o lingurita de 4 ori pe zi. Efectele sunt amplificate, daca sunt combinate cu radacina de primula (Primula officinalis) si radacina de brusture (Arctium lappa).
Reumatismul - un studiu din anul 1997, publicat in "Journal of Ethnopharmacology", a constatat actiunea antiinflamatoare articulara a florilor de soc. Administrarea acestora in timpul crizelor reumatice reduce durerea, reda treptat mobilitatea articulatiilor, impiedica deteriorarea ireversibila a finelor tesuturi cartilaginoase din interiorul articulatiilor. Florile de soc au, administrate din timp, un excelent efect de prevenire a crizelor reumatice. Se fac tratamente de cate 2 luni, timp in care se ia cate o lingurita de tinctura de flori de soc, de 4 ori pe zi.
Durerile de cap - mai ales cele produse de raceala, de expunerea la frig si la vant ori de existenta unor infectii respiratorii (sinuzita, rinita) sunt calmate si chiar eliminate de infuzia fierbinte de flori de soc. Se beau 1-2 cani din aceasta infuzie indulcita cu miere, care trebuie consumata cat de calda se poate suporta. In durerile de cap cronice se bea infuzie combinata de flori de soc, cate 2 cani pe zi.
Retentia de apa in tesuturi - florile de soc au efecte diuretice si sudorifice puternice, stimuland ca atare eliminarea masiva a apei din corp, prin urina si transpiratie. Persoanele care au probleme cu eliminarea apei din tesuturi, trezindu-se dimineata cu mainile, picioarele ori tenul umflat din cauza retinerii de apa, ar trebui sa ia aceasta planta. Seara si dimineata se bea cate o cana de infuzie combinata de soc, tratamentul fiind recomandat si pentru prevenirea calculozei renale, a nefritei si a insuficientei renale.
Raceala - luand in considerare studiile facute in acest domeniu, comisia europeana de profil a aprobat folosirea socului in cazurile de raceala cu manifestari nazale, bronsice si la nivelul gatului. In sprijinul acestei recomandari se mentioneaza ca florile de soc au efecte antivirale, de crestere si de fluidificare a secretiei bronsice, de stimulare a transpiratiei, ceea ce duce la reducerea considerabila a timpului de manifestare a racelilor comune si a gripei. Se beau in prima zi de manifestare a racelii 2-3 cani de infuzie fierbinte de flori de soc, continuandu-se tratamentul in urmatoarele zile, cu consumarea unui litru de infuzie combinata de flori de soc la 24 de ore.
Precautii si contraindicatii la tratamentul cu flori de soc
Cu exceptia cazurilor de alergie, nu se cunosc restrictii in utilizarea preparatelor din flori de soc.
Salcamul
(Robinia pseudoacaccia)
Florile sale dulci si parfumate sunt locul favorit de intalnire al albinelor, care il prefera intre toti copacii de la noi. Apar chiar acum, la inceputul lui mai, si vor inflori in zonele de munte pana in iunie. Se culeg doar din crangurile tinere, unde statura copacilor este mica. Se culeg florile de salcam, cu tot cu ciorchinele pe care sunt dispuse, insa fara frunze, care se recolteaza si se usuca separat. Acesti ciorchini, la fel ca si cei de soc, se usuca doar la soare, altfel petalele se brunifica, fermenteaza si isi pierd toate proprietatile terapeutice. Dupa uscare, florile de salcam se pastreaza in saci de hartie si se utilizeaza in termen de maximum 2 ani.
Virtutile vindecatoare
ale florilor de salcam
Gastrita, ulcer gastric si duodenal - pulberea de flori maruntite se administreaza pe stomacul gol, de 4-6 ori pe zi. Tratamentul se face vreme de minimum o luna, putandu-se relua ori de cate ori este nevoie. Florile de salcam au efecte anti-acide si calmante gastrice. Studii in curs de derulare indica faptul ca florile de salcam actioneaza si la nivelul sistemului nervos central, reducand raspunsul organismului la starile de stres psihic, ceea ce ar explica si mai bine efectele benefice ale acestei plante in gastrita ce apare la persoanele suprasolicitate psihic ori care au probleme de echilibru emotional.
Migrena - se consuma infuzia combinata, cate un litru pe zi, indulcita cu miere. Florile de salcam reduc excitabilitatea nervoasa, fiind foarte utile in cefaleele si in starile de greata ce se agraveaza la stimulii sonori si auditivi. La persoanele la care durerile de cap si fenomenele conexe apar pe fond de oboseala psihica, se recomanda cure de cate 4 saptamani, in care se consuma infuzie combinata de flori de salcam si de tei, in proportii egale. Pe timpul curei este bine sa va rezervati mai mult timp pentru somn, aceasta combinatie de flori ajutand sistemul nervos sa se refaca prin odihna si prin relaxare.
Regurgitatii acide - se administreaza la 10-15 minute dupa fiecare masa cate o lingura rasa din combinatia in proportii egale de pulberi de flori si frunze de salcam si de frunze de zmeur. Ambele plante au efecte anti-acide si antispastice, ajutand la controlul fenomenului regurgitarii.
Candidoza bucala si digestiva - se consuma pe timpul unei zile infuzia combinata obtinuta din 6 lingurite de flori si frunze de salcam. Are efecte antimicotice si ajuta in timp la reglarea aciditatii organismului (element important in tinerea sub control a candidozei).
Tuse - in timpul acceselor de tuse se bea infuzie calda de flori de salcam. In cazurile de tuse cronica se consuma zilnic un litru de infuzie combinata de salcam indulcita cu miere. Este un excelent adjuvant si in bronsita sau astm, avand proprietati emoliente, anti-iritative si expectorante.
Constipatie - se consuma zilnic, dimineata, 3 linguri de flori proaspete de salcam pisate si amestecate cu miere. Este un tratament de sezon bland, dar cu efecte puternice, fiind recomandat mai ales femeilor si copiilor.
Trei utilizari externe ale florilor de salcam
Arsuri usoare si medii - se zdrobesc florile de salcam si se aplica direct pe locul afectat, vreme de doua ore, dupa care se lasa pielea la aer sa se zvante si, eventual, tratamentul se reia. Au efecte calmante rapide si, important, favorizeaza o vindecare estetica.
Candidoza vaginala - se face o infuzie combinata concentrata (3 linguri la cana) de flori si frunze de salcam. Cu acest preparat se fac irigatii vaginale in fiecare dimineata, lichidul fiind tinut in vagin minimum 7 minute, inainte de a fi eliminat. Este un tratament excelent in aceasta afectiune, pentru ca, pe langa faptul ca are efecte antimicotice puternice, salcamul nu distruge flora normala, putand fi folosit zilnic, pe termene lungi
Insomnie la copiii mici - se fac bai calde in care se adauga infuzie combinata concentrata (10 linguri la litru) de flori de salcam. Are efecte somnifere, calmeaza nervozitatea si - spune medicina populara - cheama visele frumoase la copii.
Precautii si contraindicatii
la tratamentul cu flori de salcam
Cu exceptia cazurilor de alergie, nu sunt cunoscute contraindicatii sau reactii adverse la tratamentele cu flori de salcam.
Cum preparam si cum administram florile
prezentate in acest articol:
1. Pulberea
Se obtine prin macinarea cat mai fina cu rasnita electrica de cafea a florilor (si eventual a frunzelor). Depozitarea pulberii obtinute astfel se face in borcane de sticla inchise ermetic, in locuri intunecoase si reci, pe o perioada de maximum 2 saptamani (deoarece substantele volatile se evapora rapid). De regula, se administreaza de 4 ori pe zi, cate o lingurita rasa, pe stomacul gol.
2. Tinctura
Se pun intr-un borcan cu filet 15 linguri de pulbere de flori peste care se adauga doua pahare (400 ml) de alcool alimentar de 50 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa sa macereze vreme de doua saptamani, dupa care se filtreaza, iar tinctura rezultata se pune in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza din acest remediu de patru ori pe zi, cate o lingurita, diluata in apa.
3. Infuzia fierbinte
Intr-o cana de apa clocotita se pune o lingurita de flori, dupa care cana se acopera si se lasa la infuzat vreme de 10-15 minute. Se filtreaza. Se bea ceaiul cat mai cald posibil si, eventual, indulcit cu miere. Efectele terapeutice sunt mult diminuate la infuzia fierbinte, in urma oparirii plantei (unele principii active se distrug), dar datorita efectului termic, este amplificata actiunea antispastica, bronhodilatatoare sau sudorifica. Totusi, de cele mai multe ori, este preferata in tratament infuzia combinata, care are efecte terapeutice mult mai ample.
4. Infuzia combinata
Se pun 3-4 linguri de planta maruntita la macerat in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final, se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de preparat, care se foloseste intern (1-2 cani pe zi) sau extern, sub forma de comprese si bai.
Ilie Tudor

http://www.formula-as.ro/2007/768/medicina-nat...