Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

marți, 21 decembrie 2010

De ce amortesc degetele la maini

AMORTELI SI FURNICATURI


1)Amorteli si furnicaturi pe o parte a corpului si una sau mai multe dintre urmatoarele: slabiciune in maini sau picioare,ameteala,confuzie,vedere incetosata,dificultati de vorbire. - ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL CONSTITUIT SAU TRANZITORIU - CHEMATI MEDICUL.Tratamentul prompt poate preveni un accident complet si distrugerea tesutului nervos al creierului. - Puteti preveni un accident vascular cerebral complet prin scaderea tensiunii arteriale,folosirea aspirinei sau a altor medicamente care impiedica formarea cheagurilor de sange sau prin metode chirurgicale.

2)Amorteli si furnicaturi la o mana sau la un picior cu slabiciunea regiunii respective. - POSIBIL HERNIE SAU PROLABARE A UNUI DISC INTERVERTEBRAL - Durerea poate scadea cand va intindeti in pat - Multe rupturi sau hernieri ale discurilor intervertebrale pot rezolvate prin repaus la pat; uneori este necesara interventia chirurgicala.

3)Amorteli,furnicaturi sau dureri in degete,mana sau articulatia pumnului; durerile pot iradia in degete de la nivelul articulatiei pumnului - SINDROMUL DE CANAL CARPIAN - Pentru simptome de o intensitate usoara punerea articulatiei in gips ar putea ajuta.Problema poate fi rezolvata si chirurgical cu rezultate foarte bune pe termen lung - Acest sindrom poate fi cauzat de solicitarea repetitiva a articulatiei.Pauzele regulate intre solicitari si rotirile blande ale mainii ajuta la prevenirea acestei afectiuni.

4)Furnicaturi in orice parte a corpului; pot fi insotite de tulburari de vedere,pierderea coordonarii miscarilor si tremuraturi ale unei maini,dificultate in mers sau pierderea controlului vezical - SCLEROZA MULTIPLA SAU ALTA SUFERINTA NEUROLOGICA - Simptomele pot fi intermitente in stadiile initiale ale bolii si greu de diagnosticat - Scleroza multipla distruge teaca groasa de mielina care inveleste fibrele nervoase.Deoarece aproape orice parte a sistemului nervos poate fi afectata,simptomele pot fi polimorfe.

5)Furnicaturi sau amorteli la nivelul mainilor sau picioarelor,posibil insotite de greata,dureri de cap sau ameteli,fara o boala de fond. - TOXICITATEA MEDIULUI INCONJURATOR/BOALA - Analize pentru excluderea leziunilor neurologice - Persoanele cu cel mai mare risc sunt fermierii,lucratorii in industria chimica si de ingrasaminte,manipulatorii de pesticide,locuitorii din vecinatatea platformelor industriale.

6)Amorteli sau furnicaturi care apar in orice parte a corpului in timp ce luati anmite medicamente sau vitamine - REACTII ADVERSE LA UN ANUMIT MEDICAMENT - Discutati cu medicul orice medicament pe care il luati; acesta v-ar putea sugera unele alternative - Astfel de simptome pot fi produse de fluor,anestezice,niacina,oxid nitros,medicamentul taxol - anticanceros - si vitamina B6.

7)Amorteli si coloratia vinetie a unuia sau mai multor degete de la maini sau picioare,declansate in special la expunerea la frig. - SINDROM RAYNAUD - Amortelile pot fi diminuate prin incalzire sau frectionare,trecand in mod normal de la sine fara consecinte semnificative. - Sindromul Raynaud poate afecta persoanele care lucreaza cu mainile sau le expun la frig,sau poate aparea fara o cauza evidenta.

8)Amorteli sau furnicaturi la nivelul mainilor si fetei,mai ales in jurul buzelor,insotite de tremuraturi,frica sau palpitatii - ATAC DE PANICA - Practicati tehnici de relaxare; consultati un medic sau un fizioterapeut in caz de atacuri persistente - Efectele fizice ale atacurilor de panica pot fi declansate de respiratie rapida.Atacurile de obicei inceteaza intr-un sfert de ora sau mai putin.

9)Amorteli sau furnicaturi intr-o mana,brat sau coapsa dupa statul sau dormitul intr-o anumita pozitie - INTINDEREA SAU PRESAREA UNUI NERV,SAU SCADEREA FLUXULUI DE SANGE CARE ALIMENTEAZA UN NERV - Miscati-va putin membrele sau ridicati-va in picioare; senzatia dispare in cateva momente - Acesta senzatie de "mii de ace",temporara,este normala si nu indica o boala de fond.
preluare de pe net

Un comentariu:

  1. imi amorteste miinile degetetele , prima data o inceput mina stinga cam o luna amu incepe si dreapta.cind inting mina ma inteapa in degete

    RăspundețiȘtergere