Powered By Blogger

candela

href="http://alliekatzgraphics.com/candle1.php">


Candle - Comments and Graphics Glitter

duminică, 27 septembrie 2009

necesitatea tratarii naturiste psiho-cauzale

Terapia naturala psiho-cauzala sau
abordarea psihosomatica a bolii si vindecarii

Boala este o atentionare - ne semnaleaza ca ne manifestam dizarmonios. Nu este o pedeapsa, ci o consecinta a faptelor si atitudinilor noastre. Ne oglindeste defectele, ne reflecta erorile. Ne pune fata in fata cu noi insine. Ne indeamna sa ne sesizam neajunsurile si sa ne mobilizam pentru a le transforma in calitati corespondente. De exemplu, teama este o caricatura a prudentei, mania o distorsiune a pasiunii, lenea o degradare a calmului. Bola nu este un dusman, ci, paradoxal, cel mai bun prieten, caci are curajul sa ne spuna verde in fata ce, unde si cum gresim. De aceea atitudinea de a o nega, de a o ignora ca si efect al unui stil de viata dizarmonios este contra-productiva. Aceasta atitudine poate avea ca rezultat camuflarea simtomelor si o falsa vindecare. Dusmanindu-ne boala, ne dusmanim pe noi, caci de multe ori in umbrele din noi se ascund energii puternice si profunde care asteapta sa fie manifestate plenar.

Boala ne semnaleaza instrainarea de sine. Nu o putem vindeca decat daca ne reimprietenim cu noi insine.

Boala este rodul unor convingeri false adanc inradacinate in fiinta celui bolnav. Atat de adanc incat ajung sa ia forme materiale si sa se manifeste la nivelul corpului fizic. In medicina holistica acest fenomen este numit "somatizare". Esenta tratamentului consta in dobandirea luciditatii care permite descatusarea de aceste convingeri gresite, generatoare de atitudini si actiuni gresite. Insa, dincolo de aspectul teoretic, lupta este personala, experienta individuala este singura eliberatoare. Nici o filozofie, nici o doctrina nu vor putea vreodata sa faca treaba pe care fiecare individ o are de facut pentru el. Armonia nu poate fi redobandita decat individual, prin informare si experienta directa, prin explorare si constientizare. Numai astfel procesul vindecarii devine o simpla chestiune de timp, cu singura conditie ca acest timp sa mai fie inca disponibil pentru persoana afectata (modificarile din planul fizic, deci leziunile morfologice, sa nu fie deosebit de severe, iar timpul necesar reversarii bolii sa nu fie mai mare decat poate duce pacientul).

Boala este consecinta unor rezonante distructive pe care cel bolnav le intretine avand falsa convingere ca este una cu ele. Acestea isi au originea in subsolul constintei, inaccesibil in mod obisnuit, dar perceptibil de catre oricine sub forma gandurilor si trairilor degradante. Acolo, in hrubele psihicului, mocnesc reprimate tendintele noastre ascunse, negate, condamnate, ostracizate, natura noastra primara pe care nu vrem sa o recunoastem din cauza prejudecatilor si a inhibitiilor rezultate din constrangerile sociale, familiale, religioase, politice, materiale, personale. Greseala esentiala pe care o comite cel susceptibil de boala este de a se confunda cu aceste manifestari psiho-mentale, de a se lasa cuprins cu totul de valtoarea lor, de a-si lasa claritatea constiintei inecata in mlastina. Multi oameni adopta trairi si ganduri precum "sunt terminat de nervi", "sunt verde de invidie", "mi-e frica de mor", "mi-e lene de pic" deoarece considera ca asa este firesc - precum in cazul copiilor care ii imita pe cei mari si invata ca trebuie sa fie suparati, agitati, crispati, frustrati, etc. Adoptate initial in mod superficial, tiparele comportamentale devin cu timpul personalitatea omului adult si problema lui cea mai mare.

Boala are ca substrat ignoranta. Un om bolnav isi este siesi strain. Aceasta instrainare poate avea grade variate si se poate referi la diferite aspecte ale fiintei umane. Cea mai severa instrainare va genera si boala cea mai severa (si cea mai greu vindecabila). In acest sens, psihozele si mai ales schizofrenia, sunt considerate in medicina naturala bolile cele mai grave, chiar daca ele nu se asociaza cu modificari vizibile la nivelul corpului fizic. Practic, aceasta fata nevazuta a existentei noastre numita viata interioara face in cele din urma diferenta dintre sanatate si boala, dintre fericire si mizerie, dintre bucuria prezentului si toate conditionarile noastre. Menirea remediilor naturale este aceea de a cataliza procesul de patrundere, lamurire si prefacere interioara, de a directiona efortul launtric, de a-i da coerenta si focalizare. Este o iluzie sa consideram ca simpla administrare a unui remediu exterior sau a altuia poate elimina complet si permanent o anumita suferinta.

Diferitele manifestari patologice sunt o expresie a armoniei universale, in particular a legii actiunii si reactiunii. Simplul fapt de a folosi niste plante, cristale, posturi, regimuri alimentare, nu ne anuleaza greselile si pornirile dizarmonioase. Desigur, unele procedee au efecte purificatoare profunde, la multiple niveluri, capabile sa aduca linistea si luciditatea necesare metamorfozarii launtrice. Efectele lor benefice sunt insa menite sa fie insotite intotdeauna de intelegerea trairilor inferioare care au generat boala. Acesta si este scopul final. Odata ce obiceiurile noastre dizarmonioase sunt aduse in campul constintei, intelese si sublimate, toate formele de suferinta generate de acestea incep sa se topeasca de la sine. Pana sa iti dai seama ce se intampla, suferinta va fi disparut cu totul. In momentul cand transformarea s-a produs, boala inceteaza.

Abordarea psiho-somatica a vindecarii are ca premisa corelatia potrivit careia manifestarile in plan psiho-emotional determina manifestarile in plan energetic, care determina la randul lor manifestarile in plan fizic. Asadar, problemele psiho-emotionale, neglijate, negate, reprimate ori incorect tratate vor constitui germenii viitoarelor dezechilibre la nivel energetic si, mai apoi, declansatorii feluritelor afectiuni in plan fizic. Tratarea efectelor grosiere (bolile propriuzise), o deblocare energetica autentica si incursiunea cat se poate de serioasa si de constienta in tot ceea ce inseamna viata noastra interioara constituie premisele unei vindecari eficiente si durabile (chiar daca uneori lente).

Manifestarile dizarmonioase in plan psiho-emotional sunt evidente imediat, dezechilibrele produse de acestea in plan energetic au o latenta medie de aparitie si pot fi recunoscute atunci cand in corp apar dereglari functionale (adica desi nu exista leziuni la nivelul unor organe, acestea incep sa nu-si mai indeplineasca toate functiile in mod corespunzator), in timp ce manifestarile corespondente in plan fizic au un timp mult mai lung de instalare, devenind evidente dupa nenumarate trairi dizarmonioase in plan psiho-emotional si dupa indelungi disfunctionalitati la nivelul unor organe si sisteme. In aceasta faza - de manifestare fizica - apar leziunile organice iar boala poate fi deja depistata sub aspectul prezentei sale materiale in corp.

Terapia naturala autentica propune o abordare holistica, oferind solutii si remedii menite sa influenteze toate cele 3 planuri (psiho-emotional, energetic si fizic). Filozofia chineză grupează două cate două aceste elemente diferite, realizand formatii functionale YIN-YANG de organe si măruntaie "cuplate".
    1. Inima cu intestinul subtire.

    2. Plămanul cu intestinul gros.

    3. Ficatul cu vezica biliară.

    4. Splina cu stomacul.

    5. Rinichii cu vezica urinară.

Patologia răspunde la această bipolaritate, căci boala este dezechilibrul in acest ritm binar, la fel ca si diagnosticul si terapeutica, care incearcă să pună in evidentă si să corijeze.


O scurtă clasificare a bolilor:

    1. Boli sezoniere (specifice anotimpurilor) sau exterioare, de caracter YANG, sunt cauzate de energiile "perverse" cosmice, care au pătruns in organism. Aceste energii nu pot ataca omul decat dacă energia vitală este deficientă. Se clasifică după natura energiei "perverse" cosmice care le-a dat nastere. Se disting bolile vantului, ale căldurii, ale umiditătii, ale frigului. Dacă această energie perversă se localizează la suprafată (YANG) in meridianele tendonomusculare, ele sunt relativ benigne, mai usor de tratat, dar dacă ea pătrunde in organ (caracter YIN), provocand o plenitudine de energie perversă, ea dă un ansamblu de simptome mai grave si mai rebele fată de terapeutică.

    2. Boli de origine internă, de caracter YIN, sunt de origine alimentară sau fizică si creează un dezechilibru energetic intre organe si viscere.

terapiile naturale-virtutile lor

Terapia naturala psiho-cauzala sau abordarea psihosomatica a bolii si vindecarii Boala este o atentionare - ne semnaleaza ca ne manifestam dizarmonios. Nu este o pedeapsa, ci o consecinta a faptelor si atitudinilor noastre. Ne oglindeste defectele, ne reflecta erorile. Ne pune fata in fata cu noi insine. Ne indeamna sa ne sesizam neajunsurile si sa ne mobilizam pentru a le transforma in calitati corespondente. De exemplu, teama este o caricatura a prudentei, mania o distorsiune a pasiunii, lenea o degradare a calmului. Bola nu este un dusman, ci, paradoxal, cel mai bun prieten, caci are curajul sa ne spuna verde in fata ce, unde si cum gresim. De aceea atitudinea de a o nega, de a o ignora ca si efect al unui stil de viata dizarmonios este contra-productiva. Aceasta atitudine poate avea ca rezultat camuflarea simtomelor si o falsa vindecare. Dusmanindu-ne boala, ne dusmanim pe noi, caci de multe ori in umbrele din noi se ascund energii puternice si profunde care asteapta sa fie manifestate plenar. Boala ne semnaleaza instrainarea de sine. Nu o putem vindeca decat daca ne reimprietenim cu noi insine. Boala este rodul unor convingeri false adanc inradacinate in fiinta celui bolnav. Atat de adanc incat ajung sa ia forme materiale si sa se manifeste la nivelul corpului fizic. In medicina holistica acest fenomen este numit "somatizare". Esenta tratamentului consta in dobandirea luciditatii care permite descatusarea de aceste convingeri gresite, generatoare de atitudini si actiuni gresite. Insa, dincolo de aspectul teoretic, lupta este personala, experienta individuala este singura eliberatoare. Nici o filozofie, nici o doctrina nu vor putea vreodata sa faca treaba pe care fiecare individ o are de facut pentru el. Armonia nu poate fi redobandita decat individual, prin informare si experienta directa, prin explorare si constientizare. Numai astfel procesul vindecarii devine o simpla chestiune de timp, cu singura conditie ca acest timp sa mai fie inca disponibil pentru persoana afectata (modificarile din planul fizic, deci leziunile morfologice, sa nu fie deosebit de severe, iar timpul necesar reversarii bolii sa nu fie mai mare decat poate duce pacientul). Boala este consecinta unor rezonante distructive pe care cel bolnav le intretine avand falsa convingere ca este una cu ele. Acestea isi au originea in subsolul constintei, inaccesibil in mod obisnuit, dar perceptibil de catre oricine sub forma gandurilor si trairilor degradante. Acolo, in hrubele psihicului, mocnesc reprimate tendintele noastre ascunse, negate, condamnate, ostracizate, natura noastra primara pe care nu vrem sa o recunoastem din cauza prejudecatilor si a inhibitiilor rezultate din constrangerile sociale, familiale, religioase, politice, materiale, personale. Greseala esentiala pe care o comite cel susceptibil de boala este de a se confunda cu aceste manifestari psiho-mentale, de a se lasa cuprins cu totul de valtoarea lor, de a-si lasa claritatea constiintei inecata in mlastina. Multi oameni adopta trairi si ganduri precum "sunt terminat de nervi", "sunt verde de invidie", "mi-e frica de mor", "mi-e lene de pic" deoarece considera ca asa este firesc - precum in cazul copiilor care ii imita pe cei mari si invata ca trebuie sa fie suparati, agitati, crispati, frustrati, etc. Adoptate initial in mod superficial, tiparele comportamentale devin cu timpul personalitatea omului adult si problema lui cea mai mare. Boala are ca substrat ignoranta. Un om bolnav isi este siesi strain. Aceasta instrainare poate avea grade variate si se poate referi la diferite aspecte ale fiintei umane. Cea mai severa instrainare va genera si boala cea mai severa (si cea mai greu vindecabila). In acest sens, psihozele si mai ales schizofrenia, sunt considerate in medicina naturala bolile cele mai grave, chiar daca ele nu se asociaza cu modificari vizibile la nivelul corpului fizic. Practic, aceasta fata nevazuta a existentei noastre numita viata interioara face in cele din urma diferenta dintre sanatate si boala, dintre fericire si mizerie, dintre bucuria prezentului si toate conditionarile noastre. Menirea remediilor naturale este aceea de a cataliza procesul de patrundere, lamurire si prefacere interioara, de a directiona efortul launtric, de a-i da coerenta si focalizare. Este o iluzie sa consideram ca simpla administrare a unui remediu exterior sau a altuia poate elimina complet si permanent o anumita suferinta. Diferitele manifestari patologice sunt o expresie a armoniei universale, in particular a legii actiunii si reactiunii. Simplul fapt de a folosi niste plante, cristale, posturi, regimuri alimentare, nu ne anuleaza greselile si pornirile dizarmonioase. Desigur, unele procedee au efecte purificatoare profunde, la multiple niveluri, capabile sa aduca linistea si luciditatea necesare metamorfozarii launtrice. Efectele lor benefice sunt insa menite sa fie insotite intotdeauna de intelegerea trairilor inferioare care au generat boala. Acesta si este scopul final. Odata ce obiceiurile noastre dizarmonioase sunt aduse in campul constintei, intelese si sublimate, toate formele de suferinta generate de acestea incep sa se topeasca de la sine. Pana sa iti dai seama ce se intampla, suferinta va fi disparut cu totul. In momentul cand transformarea s-a produs, boala inceteaza. Abordarea psiho-somatica a vindecarii are ca premisa corelatia potrivit careia manifestarile in plan psiho-emotional determina manifestarile in plan energetic, care determina la randul lor manifestarile in plan fizic. Asadar, problemele psiho-emotionale, neglijate, negate, reprimate ori incorect tratate vor constitui germenii viitoarelor dezechilibre la nivel energetic si, mai apoi, declansatorii feluritelor afectiuni in plan fizic. Tratarea efectelor grosiere (bolile propriuzise), o deblocare energetica autentica si incursiunea cat se poate de serioasa si de constienta in tot ceea ce inseamna viata noastra interioara constituie premisele unei vindecari eficiente si durabile (chiar daca uneori lente). Manifestarile dizarmonioase in plan psiho-emotional sunt evidente imediat, dezechilibrele produse de acestea in plan energetic au o latenta medie de aparitie si pot fi recunoscute atunci cand in corp apar dereglari functionale (adica desi nu exista leziuni la nivelul unor organe, acestea incep sa nu-si mai indeplineasca toate functiile in mod corespunzator), in timp ce manifestarile corespondente in plan fizic au un timp mult mai lung de instalare, devenind evidente dupa nenumarate trairi dizarmonioase in plan psiho-emotional si dupa indelungi disfunctionalitati la nivelul unor organe si sisteme. In aceasta faza - de manifestare fizica - apar leziunile organice iar boala poate fi deja depistata sub aspectul prezentei sale materiale in corp. Terapia naturala autentica propune o abordare holistica, oferind solutii si remedii menite sa influenteze toate cele 3 planuri (psiho-emotional, energetic si fizic)

sâmbătă, 26 septembrie 2009

Intarirea sistemului imunitar

Sistemul imunitar
Nu intotdeauna veti reusi sa ocoliti infectiile virale. In schimb, va puteti consolida potentialul de autoaparare al organismului dvs. In acest scop, va prezentam zece sugestii utile.
Sugestii:
Acordati atentie hranei bogate in vitamine - Mai ales in sezonul rece, hrana dvs. zilnica trebuie sa contina multa vitamina C. Dar si painea din faina integrala, ca si produsele lactate sunt un sprijin pretios pentru sistemul imunitar.
Beti in permanenta suficiente lichide - Consumul de lichide va protejeaza mucoasele, le impiedica sa se usuce si le face rezistente la infectii.
Nu incalziti excesiv locuinta - Desigur ca nimeni nu vrea sa sufere de frig, insa pe de alta parte nu este recomandabil sa exagerati cu incalzirea, deoarece aerul cald si uscat din incaperi va face vulnerabili la agresiunea virusurilor.
Iesiti mai des in aer liber - Miscarea impulsioneaza resursele dvs. de autoaparare. In acelasi timp, va trebui sa evitati, totusi, suprasolicitarea, fiindca si ea, la randul ei, va poate slabi sistemul imunitar. Deci nu faceti jogging pana la epuizare.
Luati masuri de calire - Foarte utile sunt sedintele regulate de sauna, incheiate cu o "turnare rece". Sau adunati-va tot curajul si faceti in fiecare dimineata dusuri alternative, care au acelasi efect. Incepeti cu un dus cat mai fierbinte cu durata de trei minute, urmat de unul rece de numai 20 de secunde. Procedura se face de trei ori consecutiv.
Dormiti pe saturate - Faceti acest lucru ori de cate ori simtiti nevoia. Este o necesitate stringenta a corpului dvs. si trebuie sa i-o respectati. Doar in somn sistemul imunitar are posibilitatea de a se regenera efectiv, intrucat atunci alte functii ale organismului se reduc la minimum.
Nu fumati prea mult - Fireste, e mai usor sa dai sfaturi decat sa le pui in practica, dar in acest caz, cu un efort de vointa, va puteti proteja impotriva unei bronsite cronice si altor afectiuni ale bronhiilor.
Evitati substantele alergene - Un test alergologic va va lamuri pe deplin. Iar in momentul cand veti sti cu certitudine ce substante va provoaca reactii alergice, nu va ramane decat sa le evitati, scutindu-va astfel de accesele de tuse.
Stati departe de aglomeratii - Daca s-a anuntat o epidemie de gripa, e preferabil sa va abtineti pe cat posibil de la saluturile cu strangeri de mana si cu sarutari pe obraji. Si, in primul rand, ocoliti aglomeratiile.
Impiedicati agravarea simptomelor - Ati observat primele semne de raceala, cum sunt stranuturile si usturimile in gat? In aceasta faza va pot fi de folos preparatele imunostimulatoare cu extract de Echinaceea si arnica. Daca ati inceput deja sa tusiti, apelati la picaturile cu extract de cimbru.
Solutia de sare de bucatarie, trasa pe nari, fluidizeaza si elimina secretiile nazale, degajand respiratia.
Siropurile cu extracte de patlagina si anason calmeaza spasmele de tuse. Se iau de preferinta seara, pentru preintampinarea acceselor de tuse peste noapte. In schimb, remediile cu actiune expectoranta, de exemplu, cimbrul, trebuie administrate in cursul zilei.
Inhalatiile cu uleiuri eterice, ca menta sau cimbrul, stimuleaza expectoratia, ajutandu-ne sa respiram mai liber. Pe langa inhalatiile cu cateva picaturi de ulei puse in vasul cu apa clocotita, mai exista si varianta de administrare sub forma unguentelor aplicate pe piept si pe spate, printr-un masaj bland.

Polenul si calitatile sale

Polenul
Prezentare generala.Este un produs apicol. Este alimentul mineral prin excelenta. Asociat cu putina miere asigura cresterea larvelor de albine intr-un mod extraordinar, in sase zile greutatea lor crescand de 500 de ori.
Calitati curative si actiune farmaceutica:Experientele arata ca soarecii si sobolanii hraniti numai cu polen se dezvolta si se inmultesc foarte usor. Analizele chimice dovedesc ca polenul contine proteine, zaharuri, grasimi, materii minerale, oligoelemente, toate vitaminele, diastaze, hormoni, factori de crestere, pigmenti etc. Este un aliment echilibrant si dinamogen. Reda vigoarea si dorinta de viata a persoanelor deprimate. In cateva zile inlatura oboseala si surmenajul. Gratie factorilor sai de crestere, favorizeaza dezvoltarea copiilor suferinzi si debili. Examenele de laborator au demonstrat ca in anemii, numarul globulelor rosii creste cu 500.000 pe mm3 de sange, dupa absorbtia polenului timp de o luna. Este usor laxativ si dezintoxica organismul. Experientele recente arata ca evita imbatranirea prematura.
Afectiuni pentru care se recomanda:
- anemii; detoxifiant; laxativ; energizant.
Recomandare:Ratia zilnica normala este de 1/2-1 lingurita. Daca produce efecte laxative foarte pronuntate, se reduce doza. In caz de oboseala, slabire, anemie, crestere dificila, se mareste doza. Daca se ia in mod regulat, viata se prelungeste foarte mult.
Preparare:Se consuma diluat in apa, lapte, ceai, cafea - toate caldute. Sa se evite fierberea deoarece distruge unele vitamine.
Precautii:Poate produce efecte laxative foarte puternice.

plantele amare,cura si modul de folosire

Plante amare: pelinul (Artemisia absinthum), rostopasca (Chelidonium majus), bitterul suedez (preparatul).
Cura
Cum si cat timp se administreaza plantele amare De regula, depurativele se iau primele, cu minimum jumatate de ora inainte de a manca, in timp ce plantele amare se iau cu 10-15 minute inainte de masa. Pentru ca efectul plantelor amare sa fie complet, ele se iau inca o saptamana dupa ce tratamentul cu depurative s-a incheiat. Mai mult, in cazul in care exista anumite perturbari hepatice sau digestive, tratamentul cu tonice amare va fi continuat pe perioade lungi de timp (de ordinul lunilor). In caz contrar, acumularile de toxine reapar intr-un timp foarte scurt si anuleaza practic eforturile facute in cadrul tratamentului de dezintoxicare.
Care sunt efectele plantelor amareFiind o completare adusa tratamentului cu depurative, plantele amare contribuie la obtinerea efectelor de stimulare si reglare imunitara despre care am vorbit ceva mai sus. In plus, ele sunt un ajutor foarte pretios pentru cateva categorii de persoane. Pelinul este un remediu forte pentru compensarea efectelor sedentarismului si pentru combaterea atoniei digestive. Rostopasca este in mod special recomandata persoanelor care sufera de dischinezie biliara (fiere lenesa), pentru cele care au avut sau au hepatita (inclusiv formele virale grave), care au suferit intoxicatii majore, cu repercusiuni negative asupra ficatului. In fine, bitterul suedez are un spectru mult mai larg de aplicatii (datorita compozitiei sale foarte complexe), dar ne vom opri acum doar asupra actiunii sale de stimulare a digestiei, motiv pentru care este recomandat in special celor cu gastrita hipoacida sau celor care se confrunta cu indigestii frecvente.
Alimentatie recomandata
In mod firesc, pe langa administrarea unor plante menite sa ajute la eliminarea rapida a substantelor nocive din organism, este necesar ca regimul alimentar sa sprijine si sa stabilizeze acest proces benefic. In acest context, ar fi extrem de potrivit ca macar pe perioada curei de dezintoxicare sa urmati un regim vegetarian sau macar lacto-vegetarian, pentru a sustine dezintoxicarea. De asemenea, ar fi util sa consumati cateva din alimentele-medicament recomandate in continuare:
Sucul proaspat de mere si sucul de morcovi - sunt foarte hranitoare, compenseaza o parte din deficitul de vitamine si minerale care poate aparea pe moment in cursul curelor de dezintoxicare. Sucul de morcov este recomandat in mod special persoanelor cu predispozitie spre gastrita, inflamatii ale colonului, in timp ce acela de mere este recomandat persoanelor in varsta sau mai slabite, pentru plusul de energie pe care il aduce.
Fulgii de cereale (grau, orz, ovaz) - prin continutul lor de fibre vegetale sunt un ajutor foarte bun pentru curatarea tubului digestiv. Mai mult, anumite minerale din compozitia lor vin sa compenseze pierderea masiva de minerale si oligoelemente care apare pe moment, atunci cand sunt folosite plantele depurative puternice.
Painea integrala - este folosita din aceleasi ratiuni ca si fulgii de cereale, adica in special pentru continutul de fibre alimentare care absorb si ulterior elimina materiile reziduale din tubul digestiv.
Uleiul de masline presat la rece - are un efect usor laxativ, curata vasele de sange si regleaza nivelul colesterolului.
Varza cruda - se consuma sub forma de salata. Enzimele din compozitia sa catalizeaza anumite procese de dezintoxicare. Este cunoscuta si ca un bun purificator al sangelui si un protector al stomacului.
Miezul de nuca, semintele de dovleac si floarea-soarelui - sunt niste surse de energie formidabile, de care avem din plin nevoie atunci cand corpul trebuie sa faca fata rigorilor unui proces de detoxifiere. Contraindicatii
Plantele amare nu vor fi folosite de catre persoanele extrem de slabite, care sunt intr-o perioada in care se confrunta cu surmenajul fizic sau psihic. In mod special, pelinul nu va fi folosit de femeile aflate in perioada de graviditate si de catre persoanele care sufera de gastrita hiperacida in faza acuta.

reteta pentru ulcer,gastrita,dureri de stomac

Vindecarea ulcerului gastric, duodenal si a gastritelor - Compozitie: 60 ml apa (doua linguri de supa), o lingura de malai cernut foarte fin, o lingura de miere de albine nefalsificata. Se pune apa la fiert intr-un ibric, se pune faina de malai si se freaca la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adauga mierea de albine si se amesteca pana ce se obtine o pasta perfect omogena. Se consuma calduta, dimineata, pe stomacul gol. Efectul tratamentului se simte dupa consumarea a circa 400 g miere de albine. In timpul tratamentului, nu se consuma bauturi alcoolice.

vineri, 25 septembrie 2009

Terapia cu florile de Bach(plantele curative)

1. Agrimony (Agrimonia Eupatoria) - Agrimonia sau Turtita mare
Ingrijorari, probleme si suferinta mentala ascunse in spatele unei infatisari vesele sau zambitoare. Persoane sociabile, cu simtul umorului, fiind adeseori o companie placuta pentru cei din jur. Pentru a mentine starea de veselie pot recurge la bautura, droguri, alimentatie excesiva. Iubesc pacea, fiind deranjati de conflicte sau neintelegeri, iar pentru a le evita sunt dispusi sa lase mult de la ei.

2. Aspen (Populus tremula) - Plop tremurator
Temeri, frici, anxietate avand origine necunoscuta, si care nu pot fi explicate ca avand o cauza rationala. Cateva semne: transpiratii bruste, tremuraturi, cosmare, insomnii, senzatia de tremuraturi in stomac sau in interiorul corpului, neliniste accentuata care poate progresa pana la atac de panica. Multi copii, dar si persoane adulte sensibile sau receptive pot suferi de teama de tip Aspen. Aceasta stare include si presentimentul ca ceva rau s-ar putea intampla, precum si teama de un spirit rau sau ceva negativ care se afla in preajma noastra.

3. Beech (Fagus Sylvatica) - Fag comun
Intoleranta si spirit critic. Remediu indicat pentru persoane care pretind precizie si ordine in viata lor, dar si in viata celor din jur. De multe ori sunt deranjati sau iritati de gesturi marunte, de felul de a vorbi sau a se comporta al celorlalti. Acuitate mentala si spirit de observatie dezvoltat, dar canalizat pe observarea partilor negative.

4. Centaury (Centaurium umbellatum) - Tintaura
Vointa slaba, serviabil. Persoane care din neputinta de a refuza, ofera mai mult decat pot si se epuizeaza. In mod inconstient adopta gesturi sau pareri ale unor personalitati mai puternice. Fiind permanent in slujba celorlalti, isi neglijeaza propria persoana si misiune.

5. Cerato (Ceratostigma willmottianum) - Cerato
Indoiala. Aceste persoane au nevoie de sfaturi si confirmare din partea celorlalti, desi in potential au o intuitie foarte dezvoltata. Vorbesc mult, pun intrebari, sunt dornici de informatii si cunoastere, dar pe care nu le folosesc, din lipsa de incredere in propriile decizii.

6. Cherry Plum (Prunus Cerasifera) - Corcodus
Teama de a ceda nervos sau de a-si pierde controlul; ganduri irationale, inspaimantat de ceea ce ar putea face. In stari extreme: isterie, violenta, ganduri si pericol de sinucidere. Din cauza tensiunii in care traiesc, se tem ca vor innebuni, vor ceda nervos sau vor ajunge intr-un spital de boli mentale.

7. Chestnut Bud (Aesculus Hippocastanum) - Mugure de castan salbatic
Neputinta de a invata din greseli anterioare sau din experienta; erori repetitive. Incearca sa uite cat mai repede posibil experientele neplacute. Pot parea naivi sau neatenti. De obicei se grabesc, fiind persoane care intai actioneaza si apoi gandesc.

8. Chicory (Cichorum intybus) - Cicoare
Posesivitate; santaj emotional; atitudine dominatoare. Tendinta de a controla viata celor dragi si de a-i tine prin preajma. Asteapta atentie sau rasplata in schimbul dragostei sau al serviciilor pe care le ofera, fie doar si un simplu multumesc. Se pot simti raniti cu usurinta, reusind sa uite sau sa ierte destul de greu. In potential au o mare capacitate de a iubi si de a se devota sincer si dezinteresat celor din jur.

9. Clematis (Clematis vitalba) - Vita alba
Minte absenta si visatoare; lipsa interesului pentru prezent. Persoane care traiesc intr-un viitor imaginar si iluzoriu, sperand ca totul va fi bine candva. Privire indepartata, de visator pierdut in ganduri. Au nevoie de mult somn. Pot avea memorie slaba sau pot lesina cu usurinta. Toate acestea dintr-o dorinta inconstienta de a evada din lumea aceasta, in care nu se simt ca acasa.

10. Crab Apple (Malus pumila) - Mar paduret
Sentiment de necuratenie; preocupare obsesiva sau excesiva pentru detalii. Se pot simti impuri, pacatosi mergand pana la ura de sine. Pot fi complexati sau nemultumiti de anumite aspecte fizice sau morale. Persoane preocupate de ordine, curatenie sau puritate fie in exterior, fie in plan interior.

11. Elm (Ulmus procera) - Ulm
Coplesit de responsabilitate. Persoane capabile, fiind leaderi innascuti, dar care la un moment dat se pot indoi de capacitatile lor.

12. Gentian (Gentiana amarella) - Gentiana de toamna
Dezamagire sau descurajare cauzate de un esec.

13. Gorse (Ulex europaeus) - Orz salbatic
Lipsa sperantei si disperare. Persoane care nu mai au dorinta sau energia de a se mai stradui. Multe persoane care au nevoie de acest remediu sufera sau au suferit de boli cronice. Cu toate ca nu mai spera intr-o imbunatatire a situatiei lor, la insistentele altor persoane pot fi convinsi sa mai incerce.

14. Heather (Calluna vulgaris) - Iarba neagra
Ganduri si preocupari centrate pe propria persoana. Persoane care in general vorbesc mult, mai ales despre propriile probleme sau interese. Au nevoie de auditoriu, depind de afectiunea si atentia celor din jur. Sentiment de singuratate interioara. Adeseori provin dintr-o familie in care au fost lipsiti de afectiune parinteasca.

15. Holly (Ilex aquifolium) - Ilice
Ura, invidie, gelozie, suspiciune, razbunare. De multe ori chiar persoanele cu preocupari spirituale au nevoie de acest remediu. Potentialul pozitiv reprezinta dragostea care radiaza, care intelege profund emotiile umane, care se bucura sincer de succesele celor din jur.

16. Honeysuckle (Lonicera caprifolium) - Caprifoi
Nostalgie; dor de casa sau de cineva drag. Persoane care traiesc si vorbesc adeseori despre trecutul lor. Idealizeaza trecutul, avand o dorinta ascunsa ca acesta sa se reintoarca.

17. Hornbeam (Carpinus betulus) - Carpen
Sentimentul de "luni dimimeata", letargie, lehamite. Oboseala datorata unei cauze emotionale. Amana lucrurile importante pe care le are de facut. Dimineata se poate trezi mai obosit decat la culcare. Considera ca nu poate incepe lucrul fara un stimulent precum cafea, ceai sau ceva tonic.

18. Impatients (Impatients glandulifera) - Slabanog
Nerabdare, iritabilitate. Se asteapta ca totul sa fie facut repede si fara piedici. Deranjat sau iritat cand lucrurile decurg prea incet sau oamenii lucreaza prea lent. De aceea, prefera sa lucreze singur. Persoana spontana, activa, energica avand o mare dorinta de independenta.

19. Larch (Larex decidua) - Larita
Lipsa de incredere in sine, sentiment de inferioritate. Persoane car ii admira pe ceilalti, considerand ca ei nu ar putea fi capabili de succes. Nu incearca lucruri noi, dintr-o convingere eronata ca nu vor reusi.

20. Mimulus (Mimulus guttatus) - Cretisoara
Frici sau temeri de zi cu zi, avand o cauza cunoscuta. Teama de a merge la dentist, de a merge cu liftul, de a ramane singur, de a ramane fara bani etc. Frica de caini, de pasari, de examene. Timiditate, inrosirea fetei cand persoana se afla in centrul atentiei. Teama de a fi observat, teama de a vorbi sau a desfasura diferite activitati in public.

21. Mustard (Sinapis arvensis) - Mustar salbatic
Depresie profunda fara motiv cunoscut, care apare si dispare ca un nor. Aceasta stare nu poate fi ascunsa de ceilalti, fiind foarte intensa.

22. Oak (Quercus robur) - Stejar
Epuizare. Persoana curajoasa, care continua sa se straduiasca sau sa munceasca depasindu-si fortele proprii. Uneori nu poate acccepta ca lucrurile nu pot fi schimbate sau nu-si sesizeaza limitele si de aceea se extenueaza.

23. Olive (Olea europanea) - Maslin
Oboseala, lipsa de energie; covalescenta. Epuizare ca urmare a unei activitati intense sau de durata: invatat, activitate fizica, oboseala psihica.

24. Pine (Pinus Silvestris) - Pin
Sentiment profund de vinovatie. Poate aparea chiar si atunci cand persoana nu este cu adevarat raspunzatore pentru cele intamplate. Reprosuri aduse propriei persoane.

25. Red Chestnut (Aesculus carnea) - Castan Rosu
Teama si preocupare exagerata pentru bunastarea si siguranta celorlalti, in special a celor dragi.

26. Rock Rose (Helianthemum nummularium) - Trandafir salbatic
Frica intensa, atacuri de panica; teroare.

27. Rock water (Aqua Petra) - Apa de izvor
Este singurul remediu care nu se prepara din flori. Persoanele care au nevoie de acest remediu, isi propun standarde inalte, dorind sa fie un exemplu pentru cei din jur. Atunci cand nu le pot atinge, sufera de negare de sine si se autoreprima. In stadii mai avansate, poate fi vorba gandire rigida sau fanatism.

28. Scleranthus (Scleranthus annus) - Porumbar salbatic
Indecizie. Oscileaza continuu intre mai multe alternative. Persoane care considera dificil sa ia hotarari de orice natura. Cu toate acestea, de multe ori nu impartasesc celorlalti despre aceste dileme. Parerile sau starile lor se pot schimba de la un moment la altul.

29. Star of Bethelehem (Ornithogalum umbrellatum) - Steaua din Betleem/Balusca
Soc, evenimente traumatice; suferinta indelungata.

30. Sweet Chestnut (Castanea sativa) - Castan comestibil
Disperare extrema, inima zdrobita. Persoane intr-o stare de profunda disperarea, care au sentimentul ca au atins limita suferintei si au abandonat orice speranta. Cu toate acestea, isi ascund pe cat posibil aceasta agonie mentala fata de cei din jur si nu au ganduri de sinucidere.

31. Vervain (Verbena officinalis) - Verbina
Tensiune, frustrare; entuziasm exagerat pentru un motiv sau un ideal. Deranjat sau protestand impotriva nedreptatii. Pasiune in a argumenta si a convinge. Dificultate in a intelege alte puncte de vedere.

32. Vine (Vitis vinifera) - Vita de vie
Dominator, inflexibil, solicitant, puternic. Incearca sa-si impuna punctul de vedere sau modalitatea de a face lucrurile indiferent de consecintele asupra celorlalti.

33. Walnut (Juglans regia) - Nuc
Protectie la schimbare sau influente exterioare. Acest remediu este de asemenea, recomandat la toate varstele care implica schimbari biologice majore: aparitia dintilor, inceputul adolescentei, sarcina, menopauza, stadii terminale ale unor boli cronice.

34. Water violet (Hottonia Palustris) - Vioreaua de balta
Persoane calme, aparent mandre sau distante, dar care de fapt, au nevoie de un spatiu personal si nu suporta ca ceilalti sa se amestece in viata lor. Atunci cand au probleme doresc sa se descurce singuri, nesimtind nevoia de consolare.

35. White Chestnut (Aesculus Hippocastanum) - Castan alb
Ganduri repetitive, nedorite, obsesive, care nu pot fi alungate; ingrijorare excesiva. Conversatii mentale cu diferite persoane. Hiperactivitate mentala, motiv pentru care, in viata de zi cu zi, se concentreaza foarte greu, iar noaptea au de multe ori insomnii.

36. Wild Oat (Bromus ramosus) - Ovaz salbatic
Incertitudine cu privire la drumul corect in viata. Persoane talentate, care au dorinta de a face ceva semnificativ, dar nu au descoperit ce anume. De aceea, se pot simti nemultumire, plictiseala sau frustrare.

37. Wild Rose (Rosa canina) - Maces
Resemnare, apatie. Lipsa motivatiei interioare si a bucuriei. " Plictisitii" de viata, dar care nu se simt nefericiti din acest motiv. Adeseori, se simt obositi, fara energie si sunt apatici.

38. Willow (Salix vitellina) - Salcia galbena
Resentiment ascuns; amaraciune sufleteasca; autocompatimire. Persoane care se plang, dand mereu vina pe altii pentru nefericirea lor.

remedii pentru dureri de spate,genunchi, articulatii

Masaj cu cilindri

Pentru restabilirea starii discurilor intervertebrale aveti nevoie de doi cilindri. Unul va fi mai mare, cu o lungime de 25 cm, si diametrul de 8-10 cm, si va fi facut dintr-un material tare (lemn, material plastic sau carton gros). Deasupra, se inveleste cu 3-4 straturi de stofa groasa sau burete. Al doilea cilindru are lungimea de 15-18 cm si diametrul de 7-8 cm. Este un saculet lung (cusut din material rezistent), pentru ca la un capat sa poata fi deschis. Saculetul se umple indesat cu boabe de grau incalzite in prealabil in tigaie. Inainte de efectuarea exercitiului, coloana se incalzeste cu ajutorul unor miscari de gimnastica simple (de preferinta pe muzica). Dupa ce ati pregatit coloana pentru tratament, treceti la automasaj cu cilindrul mare. Va dezbracati si va culcati pe spate, pe o patura asezata direct pe podea. Se pune cilindrul sub corp, in zona coccigiana, transversal fata de coloana. Cu ajutorul coatelor si al picioarelor va deplasati sau deplasati cilindrul astfel incat sa fie parcursa toata portiunea coloanei pana la cap si inapoi. Incepeti cu 2 minute pe zi; treptat, mariti durata exercitiului, dar cu pauze la fiecare 3 minute. In pauze, va culcati cu talia pe cilindrul mare, iar cu gatul pe cilindrul mic, umplut cu grau fierbinte si legat strans (sa nu piarda forma cilindrica). Trebuie sa va siliti sa intindeti coloana de la mijloc in jos (parca ar curge de pe cilindru), iar capul trebuie lasat astfel ca gatul sa fie cat mai intins. In loc de cilindrul mare puteti folosi (la inceput zilnic, apoi de 3-4 ori pe saptamana) si o bila din plastic sau din pasla sau chiar o minge tare, de marime potrivita.

Cilindru abdominal

Pentru discopatie se mai foloseste din mosi-stramosi o metoda de tratament cu un cilindru de marimea unui pahar de 250 ml, confectionat din stofa groasa, care se coase sau se leaga strans cu ata tare, ca sa nu-si piarda forma. Va culcati cu fata in jos, cu ombilicul peste cilindru. Apasati cu atentie in jos, pana ce cilindrul intra in abdomen. Ramaneti in aceasta pozitie timp de 5 minute in prima zi, 10 minute in a doua zi si 15 minute in ziua a treia si urmatoarele. Tratamentul dureaza 7 zile si, daca este nevoie, se repeta dupa o pauza de 5 zile. Dupa 10-15 minute, pe ambele parti ale locului bolnav se pun cate 3 ventuze de marime mare (pot fi inlocuite cu borcanele mici sau cu pahare). Metoda descrisa este interzisa persoanelor care au suferit interventii chirurgicale.

Comprese cu ridiche neagra

Radeti prin razatoarea marunta o ridiche neagra (de toamna). Se pune intr-un ciorap si se aplica pe lungimea coloanei, timp de o ora. Daca inima reactioneaza prin palpitatii, inlaturati compresa. Dupa procedura, pielea se unge cu unguent de galbenele sau cu o alta crema.

Cura cu zer

Zilnic se bea si cate un pahar de zer, in care se amesteca 4 g de menta uscata; se obtine astfel si o imbunatatire a circulatiei sanguine prin vene, precum si o curatire a vaselor sanguine.

Comprese cu flori de castan

Intr-o sticla umpluta pana la jumatate cu flori uscate sau proaspete, se toarna tuica sau vodca de 40 (nu mai putin) si se lasa 8-10 zile la intuneric, agitand periodic. Dimineata, inmuiati un servetel in lichid si aplicati-l pe locul bolnav. Deasupra puneti o folie de staniol sau celofan, un strat de vata si aplicati un pansament, infasurat pe talie. Procedeul se repeta si seara. Dupa o luna, cura se reia. Daca durerile iradiaza in umeri si omoplati, amestecati 4 pastile de aspirina si 4 pastile de No-spa pisate, cu 100 ml de alcool sanitar si 5 ml de iod 5% sau 30 picaturi de suc de rostopasca. Lasati amestecul la macerat 24 de ore, apoi ungeti locurile bolnave, dupa un masaj usor. Primavara, puteti folosi cu succes suc din leurda, cu care ziua se ung vertebrele, iar pe timpul noptii se aplica o compresa care se infasoara cu celofan sau cu un fular calduros. Sucul se pastreaza in frigider. Inainte de folosire, o parte din suc se toarna intr-o cana incalzita, dar in nici un caz nu trebuie incalzit pe foc.

Pentru eliminarea durerilor

Cel mai rapid efect il are o planta de apartament, care se numeste ceapa indiana (ornitogalium). Cu o bucatica de frunza de 2-3 cm se frectioneaza locurile bolnave. In primele 15 minute, apare o senzatie suportabila de usturime, care apoi dispare. Pana dimineata, in majoritatea cazurilor, dispar si durerile.
Se poate prepara si o tinctura din planta tocata marunt, amestecata cu alcool sanitar sau tuica, care are acelasi efect ca si sucul proaspat.

Amestec din radacini de hrean, ceapa si gaz lampant

Hreanul si ceapa se dau prin masina de tocat, ca sa se obtina cate 0,5 kg din fiecare, si se amesteca intr-un borcan cu 0,5 l gaz lampant. Borcanul se inveleste intr-o punga si se lasa in beci 2-3 saptamani. Cu amestecul obtinut se fac frectii zilnic, inainte de culcare, dupa care locul bolnav se leaga cu un fular vechi (sau o basma) de lana.

Dulceata medicala

Vreau sa va propun si o dulceata care se foloseste in vindecarea bolilor aparatului locomotor, a depunerilor de saruri, reumatism si guta: 1 kg flori de papadie se fierb in 0,5 l de apa, timp de doua minute. Dupa racire partiala, se strecoara lichidul, se scurge bine prin tifon, se amesteca cu 1 kg de zahar, se aduce pana la fierbere si se lasa pe foc inca 3-4 minute. Se incorporeaza in sirop 5 lamai taiate marunt, impreuna cu coaja, si se fierb inca 5 minute, amestecand permanent. Se ia de pe foc, se lasa 30 minute, se adauga 300 ml de aghiazma si inca o data se aduce pana la fierbere. Se lasa pe foc timp de un minut. Se bea, spunand si o rugaciune, cu 30 de minute inainte de masa, cate o lingura, de trei ori pe zi. Va asigur ca, daca aveti rabdare, boala pana la urma va fi invinsa.

miercuri, 23 septembrie 2009

horoscop african

Poate cel mai putin cunoscut horoscop, cel african, este unul fascinant, care aduce elemente de noutate fata de cel european sau chinezesc. Vei intalni in acest zodiac forte ale binelui si forte ale raului care au influente asupra ta in functie de perioada anului si cea in care esti nascuta. Impregnat de simboluri si de amulete norocoase, mpdul triburilor africane de a citi in stele este inedit si te va face sa intelegi, cu siguranta, noi lucruri despre tine, mai ales ca africanii sunt printre primii care au crezut in puterea pe care astrele ceresti le au asupra omului, dandu-le totodata primele nume. In horoscopul african sunt, ca si in cel european, 12 zodii.
Belsugul (intervalul 4 decembrie - 3 ianuarie)
Element specific: apa. Culoare norocoasa: auriu. Planta reprezentativa: Ginkgo biloba. Luni benefice: decembrie, aprilie. Ziua norocoasa: marti. Simt accentuat: auzul
Primul semn zodiacal african, Belsugul este intruchiparea norocului. Daca esti nascuta in aceasta perioada, atunci nu trebuie sa-ti faci probleme, cel putin din punct de vedere finaciar, pentru ca viata ta va fi plina de maretie si resursele fianciare vor spori de la an la an. Esti foarte ambitioasa si, totodata, orgolioasa, te dedici carierei si in fiecare lucru pe care il faci, pui un gram de pasiune mai mult decat ceilalti. Desi inzestrata cu o inteligenta scipitoare, esti total lipsita de inteligenta senzoriala. Nu-ti vei da niciodata seama daca prietena sau iubitul tau trec printr-o perioada mai dificila, decat in cazul in care iti vor urla in gura mare, cu lacrimi de crocodil, ce li s-a intamplat. Pentru tine, totul vine de la sine, nu trebuie sa te lupti cu morile de vant si esti concentrata, in proportie de 100%, asupra propriei tale persoane. Simbolul Belsugului este cascada.
Tatal (intervalul 4 ianuarie - 3 Februarie)
Element specific: aer. Culoare: verde. Planta reprezentativa: baobab. Luni benefice: ianuarie, mai. Ziua norocoasa: joi. Simtul accentuat: mirosul.
Simbolul zodiei Tatalui este Soarele si reprezinta lumina si caldura. Ca un tata, tu vei reprezenta mai intai de toate, lumina si echilibrul. Cu toate astea, sunt momente cand trebuie sa-ti pedepsesti copiii, fie ca sunt ei un simbol al familiei sau al prietenilor, si devii foarte impulsiva si severa. Esti genul de persoana care se enerveaza cumplit si se calmeaza in urmatoarele 5 minute. Plina de intelepciune si foarte sincera, toti bat la usa ta ca sa-ti ceara un sfat. Fie ca esti in mediul familial sau la locul de munca, oamenii devin aproape dependenti de tine si au incredere in rationamentul tau sanatos si in luciditatea care te caracterizeaza. Singurul sfat ar fi sa ai grija sa existe si pentru tine o persoana careia sa-i poti bate la usa la nevoie. Mama (intervalul 4 februarie - 5 martie)
Element specific: aer. Culoare: gri-albastru. Planta reprezentativa: cocotier. Luni benefice: februarie si iunie. Ziua norocoasa: miercuri. Simtul accentuat: vazul (perceptia lucrurilor neevidente, ascunse).
Spre deosebire de zodiacul european, in care zodia Racului este guvernata de Luna, in cel african, astrul ceresc influenteaza in mod direct zodia Mamei. Fire inchisa, tematoare, te vei deschide cu greu in fata celorlalti. Insa, odata intamplat acest lucru, vei deveni cea mai loiala persoana, plina de dragoste si foarte protectoare. Pentru ca simbolizezi procrearea, tu vei sti mai bine ca oricine sa umpli viata celor din jur, de fericire si de optimism. Esti o fire iesit din comun de sensibila si adeseori se va intampla ca aceste persoanae nascute sub zodia Mamei sa-si dedice viata scopurilor umanitare, pentru ca bunatatea lor nu are limite.
Familia (intervalul 6 martie - 4 aprilie)
Semn caracteristic: pamant. Culoare: rubiniu. Planta reprezentativa: palmier. Luni benefice: martie, iulie. Ziua norocoasa: marti Simtul accentuat:mirosul.
Familia reda simbolul cercului in interiorul caruia exista un punct, ceea ce in astrologia africana reprezinta legatura indisolubila dintre nativele acestei zodii si toti oamenii care ii sunt apropiati. Daca te-ai nascut in acest interval, esti o persoana altruista si mereu vei trage cu ochiul sa vezi daca si ceilalti sunt bine, sanatosi si au tot ce le trebuie. Pasiunea este elementul cheie in viata ta. Vei inspira pasiune si vei trai la randu-ti, cu pasiune, fiecare relatie de cuplu. Esti totusi foarte orgolioasa si tinzi sa te incapatanezi si sa te retragi in tine ca intr-o carapace la primul semn care nu-ti convine. Desi suferi foarte tare, nu se va observa nimic si nimeni nu va banui prin ce ai trecut. In cariera, te implici mereu cu mult entuziasm si cu incredere, insa adeseori duci lupte pentru cauze pierdute. Nu din naivitate o faci ci, pentru ca, odata ce ai investit sentimente intr-un plan chiar si pus doar pe hartie, nu mai poti da inapoi.
Fiul (intervalul 5 aprilie - 4 mai)
Element specific: pamantul. Culoare: verde. Planta reprezentativa: salcam. Luni benefice: aprilie, august. Ziua norocoasa: sambata. Simtul accentuat: auzul.
Simbolul Fiului il reprezinta un arc vertical, ceea ce se traduce prin cautarea permanenta a scopului in viata. Cea mai energica personalitate a horoscopului african, esti putin confuza si ai nevoie permanenta de un model in viata ta. Ideale sunt persoanele din zodia Mamei si cea a Tatalui. Plina de farmec si de senzualitate, barbatii vor ingenunchea adesea in fata ta. Esti foarte sociabila si adori riscul. Sfatul inteleptilor africani este sa-ti temperezi caracterul pentru ca exista riscul imbolnavirii din cauza energiei pe care o consumi in permanenta si a neglijarii nevoilor alimentare si de somn.
Fiica (intervalul 5 mai - 4 iunie)
Element specific: foc. Culoare: maro in toate nuantele pamantului. Planta reprezentativa: copacul de guava. Luni benefice: mai si septembrie. Ziua norocoasa: duminica. Simtul accentuat: simtul tactil.
Stea in cinci unghiuri. Acesta este simbolul Fiicei. Nativele acestei zodii creeaza mai mereu un context favorabil relatiilor bolnavicioase, excesive, incarcate de mister si senzualitate. Iubirea lor este profunda si se implica de fieare data ca si cand ar fi singura data. Totusi, se panicheaza foarte usor si tind sa despice firul in patru, sa-si puna intrebari vizavi de fiecare detaliu, sufera adeseori de mania persecutiei si astfel, pierd momente frumoase, inchizandu-se in ele si incapatanadu-se totodata sa lamureasca problemele. Pentru cei din jur, esti o persoana fermecatoare si mai mereu, cercul de prieteni se va strange in jurul tau.
Unchiul (intervalul 5 iunie - 4 iulie)
Element specific: apa. Culoare: galben. Planta reprezentativa: cactus. Luni benefice: iunie, octombrie. Ziua norocoasa: luni. Simtul accentuat: gustul.
Unchiul este reprezentat printr-o piatra ascutita in centru si indreptata in sus, un echivalent al tariei de caracter, insa cu o capacitate redusa de a-si exprima sentimentele. Foarte corecta din fire, nativa Unchiul va fi - in acelasi timp - autoritara si intoleranta, cand vine vorba de greselile celorlalti. Este un lider innascut si inspira celor din jur, teama si respect deopotriva. Daca esti nascuta in intervalul 5 iunie-4iulie, vei sti exact sa evaluezi eforturile depuse de ceilalti, pe care le vei recompensa intotdeauna, insa privesti de sus pe oricine nu este capabil sau nu incearca macar sa-ti faca pe plac. Sfatul in ceea ce te priveste ar fi sa te straduiesti macar putin sa te bucuri de emotiile si de sentimentele pe care le negi in permanenta.
Vrajitoarea (intervalul 5 iulie - 4 august)
Element specific: foc. Culoare: portocaliul. Planta reprezentativa: cedrul african. Luni benefice: iulie si noiembrie. Ziua norocoasa: marti. Simt reprezentativ: simtul tactil.
Triunghiul este simbolul Vrajitoarei, care se traduce prin natura creatoare a fortelor supranaturale. Vrajitoarea nu este simbolul fortelor malefice sau a celor intunecate si oculte, ci din contra, reprezinta aspectul pozitiv al vraciului din triburile primitive africane. Inzestrata cu o intuitie si cu o inteligenta senzoriala si perceptiva cum nu se mai intalnesc la vreo alta zodie, Vrajitoarea poate parea fixista, insa nu trebuie sa pui la indoiala ca ea stie mai bine decat oricine ce s-a intamplat. Poseda un intelect extrem de acid si de intepator si reusesc sa se adapteze imediat intr-un context nou. Esti cea mai impulsiva nativa a zodiacului si nimeni nu te poate convinge, nici chiar intuitia ta in unele cazuri, ca rabdarea este cateodata binevenita. Cu toate acestea, Vrajitoarea nu-si va plange niciodata de mila, se va ridica din suferinta ca prin minune, uimindu-i pe cei din jur si va comite aceleasi greseli. Vrajitoarea nu poate trai intr-un alt fel si tocmai de aceea ii vrajeste pe cei din jur, subjugandu-i totodata.
Leul (intervalul 5 august - 3 septembrie)
Element specific: pamantul. Culoare: negru. Planta reprezentativa kola. Lunile benefice: august, decembrie. Ziua norocoasa: miercuri. Simtul accentuat: gustul.
Zodia Leului este marcata prin simbolul leului fioros, ceea ce inseamna latura necunoscutului, a salbaticiei si a independentei. Ca atare, nativele acestui semn zodiacal vor fi in permanenta in cautare de ceva nou. Au multe relatii sentimentale, lucreaza in multe domenii si adeseori schimba orasul in care traiesc. Pentru ei, orice vine ca o provocare, se entuziasmeaza, insa curand isi dau seama ca nu ii mai intereseaza. Sunt genul de persoane hedoniste, care traiesc din plin momentul si cauta placerea in tot ce fac. Un Leu nu va fi niciodata in suferinta, pentru ca, si daca i-ai ranit sentimentele, va uita pana maine si fapta si pe tine si va cauta o noua aventura.
Antilopa (intervalul 4 septembrie - 3 octombrie)
Element specific: aer. Culoare: roz. Planta reprezentativa: arbustul de savana. Lunile benefice: septembrie, ianuarie. Ziua norocoasa: joi. Simt reprezentativ: vederea.
Zodia Antilopei este una speciala deoarece reprezinta paradoxul in horoscopul african. Antilopa este definitia constantei si a inconsecventei in acelasi timp. Cele doua notiuni se intalnesc si dau nastere acestei zodii ciudate. Nativele din semnul Antilopa pot fi cele mai calme si, dintr-odata, pot deveni cele mai nervoase persoane. Trec cu cea mai mare usurinta de la bine, la rau, de la indraznet, la temator, de la sange rece, la pasiune. Nu vei putea intelege niciodata ce este in capul unei Antilope si cel mai bine ar fi sa n-o intrebi pentru ca, fara indoiala, nu va sti ce sa-ti raspunda. Antilopa este, de departe, cea mai capricioasa zodie a horoscopului african.
Cel plin de intelepciune (intervalul 4 octombrie - 3 noiembrie)
Element specific: apa. Culoare: alb. Planta reprezentativa: zada. Lunile benefice: octombrie, februarie. Ziua norocoasa: vinerea. Simtul accentuat: auzul.
Simbolul reprezentativ al zodiei Celui plin de intelepciune este elefantul. Mamiferul este pentru africani simbolul intelepciunii si al echilibrului. Nativele acestei zodii sunt putin plinute, au reactii intarziate, lipsa de orientare, insa dispun de o intelepciune deosebita inca din copilarie. Daca esti nascuta in zodia Celui plin de intelepciune, atunci cu siguranta esti inzestrata cu o viziune realista, mereu foarte lucida si esti o persoana practica. In relatia de cuplu, esti cea mai fidela si devotata nativa a zodiacului, de multe ori ajungand chiar sa se profite de bunatatea ta. Cel plin de intelepciune are si o lume a lui, paralela, in care ii place sa se retraga din cand in cand, meditand.
Matusa (intervalul 4 noiembrie - 3 decembrie)
Element specific: foc. Culoare: liliachiu. Planta reprezentativa: eucalipt. Lunile benefice: noiembrie, martie. Ziua norocoasa: sambata. Simtul accentuat: gustul.
Simbolul prin care este reprezentata Matusa in astrologia africana este un bat de lemn, care semnifica imputernicirea de a da comenzi, pe care natura le stabileste asupra omului. Sunt marile supravietuitoare ale zodiacului, mereu ducand cate o lupta cu ceilalti sau cu ele insele. Daca esti nascuta in zodia Matusii, esti dotata cu o pasiune iesita din comun, insa principalul tau defect este incapatanarea, intoleranta excesiva. In zodia ta, s-au nascut multi fanatici si tirani si mereu iti duci la bun sfarsit planurile, chiar daca in unele cazuri apelezi la viclenie si chiar la egoism. Totusi, oamenii apropiati vor gasi in tine cel mai de nadejde om, pentru ca esti capabila de sacrificii marete.

marți, 22 septembrie 2009

clayderman


Richard Clayderman-Album
Asculta mai multe audio Muzica

andre rieu colaj


ANDRE RIEU - COLAJ ( SELECTII ) - 50 MIN
Asculta mai multe audio Muzica

andre rieu-valsuri


ANDRE RIEU - Valsuri (medley)
Asculta mai multe audio Muzica

vineri, 18 septembrie 2009

rolul gandirii pozitive(cu multumiri pentru cine a scris asta)

„De la gand, privire, gest, vorba, fapta, totul se inregistreaza si se computerizeaza undeva in finit, si suntem direct raspunzatori pentru ca maine ne intalnim cu noi“ spunea frecvent Valeriu Popa.
Da, dupa ce plecam din aceasta viata, ne intalnim cu noi, adica vom fi judecati pentru tot ceea ce am trait aici pe pamant, si bine si rau.
Ca vrem sa credem sau nu, ca ne place sau nu ne place, aceasta este realitatea: vom da socoteala pentru gandurile noastre.
„Gandul este o mare forta“, au afirmat si afirma toti oamenii luminat i de pe acest pamant. Realmente, prin gandirea noastra putem genera o forta benefica noua sau o forta negativa ce va actiona in detrimentul nostru.
In ziua de azi, din nefericire, facem multe greseli de gandire, unele din nestiinta, la care concura si lipsa de credinta (cel putin in plan constient) la unii dintre noi.
Se intampla insa, si este mult mai grav sa gandim in mod premeditat cu rea intentie, iar consecintele pot fi fapte reprobabile dintre cele mai periculoase pentru lumea inconjuratoare.
Si intr-un caz si in celalalt, aceste defectiuni de gandire formeaza asa numita gandire negativa, care pe langa faptul ca matematic creeaza dizarmonie in Univers, ne poate conduce in multe cazuri la boala, iar in unele situatii chiar la o boala grava. Sunt asa numitele boli prin autoaccidentare (de la Valeriu Popa citire) care pot fi vindecate chiar dintr-o forma mai grava (la formele foarte grave sansele sunt de 10-15%) cu tratamente sau terapii si regimuri adecvate, dar numai cu conditia obligatorie ca persoana in cauza sa-si schimbe radical modul de gandire, implicit modul de viata.
Exceptie fac bolile karmice, asa numitele boli autoprogramate (tot de la Valeriu Popa citire), care sunt nevindecabile indiferent de calea pe care o alegem, dar aici intram intr-o zona delicata pe care nu ne-am propus sa o atingem acum (poate intr-o aparitie viitoare).
Deoarece modul de gandire pozitiv este vital pentru o viata plina de armonie si sanatate, mi-am permis prin cele cateva paragrafe ce urmeaza, sa aduc, sper eu, o picatura de lumina in universul cunoasterii dumneavoastra. Poate, parcurgandu-le, se va infiripa macar un indemn la meditatie pe aceasta tema pentru unii dintre cititori.
* * *
Ca o idee generala, incercati permanent sa ganditi pozitiv.
Este intr-adevar foarte dificil sa-ti controlezi permanent gandirea, dar progresiv, muncind cu noi, cu efort, putem emite din ce in ce mai multe ganduri pozitive.
Ce semnifica aceasta? Inseamna sa fim fericiti ca traim, ca existam, sa ne bucuram de tot ceea ce ne inconjoara, sa multumim Divinitatii pentru ce ne-a dat, ne da si ne va da , sa fim optimisti, sa iubim Creatia si implicit pe cei din jurul nostru, chiar si pe cei ce ne-au gresit, sa atingem o liniste si o pace interioara pe care vicisitudinile vietii sa nu o poata clinti.
Cum? Prin conectare permanenta la Cel de Sus.
* * *
Nu puneti nimic si pe nimeni mai presus de Dumnezeu.
Nici copilul pe care-l adorati, nici sotia iubita, nici parintii minunati, nici pasiunea dumneavoastra, nici casa, masina etc.
A pune pe primul plan altceva inaintea Domnului, semnifica o eroare fundamentala existentiala, o mare lipsa de recunostinta fata de Cel ce ne-a creat, pentru ca fara El nu ne-am fi nascut. Sa stiti ca legile Divine functioneaza perfect, iar lipsa de gratitudine este aspru sanctionata.
Poate ca ati auzit de situatii de genul in care o familie avea un copil foarte reusit, toata dragostea lor era inchinata acestui copil si intr-un moment neasteptat copilul cel divinizat s-a imbolnavit grav sau a suferit un accident in care a plecat dintre noi pentru totdeauna. Si multi s-au intrebat de ce? Pentru ca lipsa de recunostinta fata de Cel de Sus se plateste foarte scump.
Constat cu durere ca recunostinta este pasare rara in ziua de azi.
Profitam de semenii nostri, dupa care uitam de ajutorul primit in diferite momente ale vietii. De fapt, recunostinta scade direct proportional cu lacomia noastra atunci cand suntem subjugati interesului material, a dorintei de inavutire cu orice pret.
Ne apar cateodata fel de fel de ghinioane si credem noi ca vin din senin. Nici vorba, ni le atragem si prin lipsa de gratitudine, pentru ca supararea celui nedreptatit, daca este corect motivata, ia diverse forme energetice, care intr-o zi ii vor lovi pe cei vinovati.
Pentru ca totul se plateste.
* * *
Este foarte benefic ca in discutiile purtate sa amintim numele Domnului cu recunostinta, cu multa dragoste, pentru ca ne conectam in acel moment la cea mai pura si mai inalta forma de energie care ne va lumina calea.
Vom acumula in acelasi timp o energie extrem de puternica si pretioasa, care ne va ajuta in desfasurarea activitatilor cotidiene.
Daca vreti sa va convingeti, cititi in mod repetat capitolul CUVINTE DE LUMINA. Dar cititi-l cu inima deschisa, in liniste, cautand sa va concentrat i cat mai bine, astfel incat acele cuvinte sa va patrunda toata fiinta.
Efectul acestei lecturi de lumina va las sa-l constatati dumneavoastra.
* * *
Rugaciunea cea mai draga lui Dumnezeu este rugaciunea de multumire.
Prea multi oameni si prea des folosesc rugaciunea ca sa ceara: „Da-mi Doamne sanatate, da-mi Doamne noroc in dragoste, da-mi Doamne casa, masina etc.“ ajungand pana la cereri hilare („da-mi Doamne noroc sa castig la Loto“) etc.
Dar de multumit pentru ce am primit si ce primim, cand multumim oameni buni? Oare Dumnezeu e dator sa ne dea in continuu de toate, si noi nu avem nici macar obligatia morala si bunul simt sa multumim? Recunostinta noastra unde e? Oricum, degeaba cerem noi cate in luna si in stele, ca Bunul Dumnezeu tot ce va considera ca avem nevoie ne va da, functie de destinul pe care-l avem de parcurs in aceasta viata, aici pe Pamant.
Aceste rugaciuni de cerere nu fac, prin multitudinea lor, decat sa intoxice vazduhul si sa-i întristeze pe Cei de Sus.
In schimb, rugaciunile sincere de multumire sunt cel mai bine primite de Cer.
Ca tot am vorbit in acest paragraf de ceea ce primim de Sus, sunt semeni de-ai nostri care au impresia ca (aici lucreaza invidia, probabil) daca unii au primit mai mult prin bunavointa Divinităţii, au obligatia sa imparta totul cu cei care au posibilitati mai reduse, in asa fel incat sa dispara diferentele.
Nimic mai fals.
Fiecaruia i se da dupa ceea ce merita si nu avem noi dreptul sa judecam si sa analizam. Nu putem sti noi ce merite a avut fiecare inainte de a cobori pe Pamant sau cat a muncit fiecare aici, in aceasta viata (in cazul in care a acumulat o avere din munca cinstita, fara sa insele sau sa calce pe „cadavrele altora“, ceea ce este dificil, dar posibil).
Sunt unii care din comoditate accepta un servici usor, 4 - 6 - 8 ore/zi, platit in consecinta tot „usor“ si vor sa aiba bunastarea celor ce trudesc de dimineata pana seara, invata permanent ca sa acumuleze noi cunostinte si preiau responsabilitati ce presupun un consum nervos ridicat.
Nu se poate asa ceva si n-ar fi drept.
Fiecare trebuie sa ne multumim cu ceea ce avem, sa-i multumim Domnului pentru ce ne-a dat, si daca dorim mai mult, nu avem decat sa muncim mai mult.
Obligatia noastra morala este sa-i sprijinim numai pe cei ce nu dispun de venituri suficiente si n-au nici posibilitatea de a munci (copii, batrani, bolnavi).
* * *
Nemultumirea creeaza in organism o stare energetica negativa si daca aceasta atitudine vis-a-vis de viata se perpetueaza, poate conduce la boala.
Sunt situatii in care din nemultumire se nasc ganduri de sinucidere.
Doar ca ne gandim la sinucidere si comitem un mare pacat.
Cat despre sinucidere (nu o spun eu, ci spirite evoluate), tineti minte: „Sinuciderea este cel mai mare pacat posibil pe care puteti sa-l faceti pe acest Pamant“.
Suferinta spiritului celui care isi abandoneaza in mod voit corpul fizic pe Pamant, inainte de a-si indeplini destinul trasat de Sfanta Treime, este maxima. Pentru ca pedepsele dictate de Cer pentru acest gest sunt cele mai aspre. Exceptie fac bolnavii mintali, fara discernamant, care se sinucid in mod inconstient.
* * *
Multumiti Domnului pentru ca sunteti sanatos, acesta fiind darul cel mai de pret pe care-l au oamenii pe pamant.
Din pacate, multi dintre noi, pana cand nu ne imbolnavim, nu apreciem sanatatea la justa ei valoare.Alergam dupa bani, vrem sa acumulam cat mai multe bunuri materiale, sa facem avere, suprasolicitandu-ne propriul organism, lucrand in conditii de stres, cu o alimentatie haotica, fara sa ne odihnim suficient.
Uitam ca organismul nostru nu este facut din fier beton, el are niste limite pe care noi le depasim cu nonsalanta, crezand (grava eroare) ca nimic nu ni se poate intampla, ci numai altii se pot imbolnavi, pot face infarct etc.
Dar, vine o zi cand inevitabilul se produce si ne prabusim. Si atunci, cei in cauza realizeaza ca fara sanatate nu-ti foloseste la nimic averea, ca pe lumea cealalta nu avem cum sa luam cu noi nici un bun material, ca daca ajungi neputincios ii afectezi si pe cei din familie (care poate te-au avertizat in repetate randuri sa te potolesti).
Abia acum abordezi o gandire corecta, dar de multe ori este prea tarziu.
Sunt si cazuri in care nu neaparat motivatia materiala sta la baza distrugerii sanatatii.
Dorinta exagerata de afirmare, generata poate de un nivel de orgoliu ridicat, conduce la acelasi rezultat. Practic, din egoism, ei pun activitatea preferata pe primul plan inaintea Creatorului si nu-i intereseaza nimic altceva.
Indiferent de motivatia excesului de activitate, foarte putini sunt cei care tin cont de avertismentele date de propriul organism (atunci cand acestea apar).
Aici trebuie precizat ca exista organisme umane primitive (putin evoluate) si organisme umane inteligente (evoluate). Aceasta clasificare nu are nici o legatura cu pregatirea intelectuala a individului. Poti fi doctor docent in mai multe domenii si sa ai un organism primitiv. Si atunci ai impresia ca esti foarte puternic si rezistent, iar dupa ani de zile de supraefort cazi „din picioare“ cum se spune, adica poti sa faci comotie cerebrala, infarct, pareza sau ajungi direct la o boala grava.
Asa ca ar trebui sa ne bucure mult atunci cand organismul nostru inteligent ne atentioneaza din timp asupra unui mod de viata gresit.
Semnalele pot fi sub forma unor banale dureri de cap care se tot repeta, ameteli, insomnii, aciditate crescuta in organism ce duce la colite, inceput de ulcer, la contactari de raceli si gripe ce se succed nepermis de frecvent, oboseala accentuata atat la efort fizic cat si intelectual, scaun dereglat, dureri de inima, de bila, de spate, etc.
De regula, trecem mult prea usor peste aceste semnale, nu ne gandim care este cauza lor adevarata, ea se afla in modul nostru de gandire care comanda modul de viata, consideram aceste avertismente niste intamplari bizare si ne limitam doar la a lua niste medicamente. Acestea, din nefericire, in unele cazuri nu fac decat sa elimine efectul ce se manifesta fizic (de regula durerea), dar cauza simptomelor ramane nerezolvata, si greseala este numai a noastra.
Astazi, si datorita publicitatii agresive, multi dintre noi s-au obisnuit ca pentru orice afectiune, oricat de minora, sa recurga imediat la medicamente.
Este o metoda superficiala prin care cautam rezolvarea problemelor printr-un sprijin din exteriorul nostru (pilula minune), dar cauza se afla in noi si este profunda.
Din pacate, in multe cazuri medicamentele reusesc doar sa amorteasca o perioada de timp cauza primara, care se dezvolta apoi, conducand de multe ori la boli grave. De asemenea, datorita compusilor chimici, medicamentele de sinteza produc uneori in plus si efecte secundare nedorite ce pot afecta unele organe.
Trebuie sa intelegem ca adevarata vindecare o infaptuim prin schimbarea modului nostru de gandire si de actiune, printr-o vointa de fier.
Medicii si vindecatorii ar trebui sa-si concentreze eforturile in primul rand pentru a ne invata cum sa traim ca sa nu ne imbolnavim, punand mare accent pe latura preventiva. Dar noi suntem incurajati ca atunci cand avem dureri de cap sa luam calmante.
Faptul ca durerea ne trece cu pilule nu trebuie sa ne multumeasca, pentru ca n-am rezolvat fondul problemei. Orice trauma, orice stare de disconfort, are o cauza ce o declanseaza si aici trebuie intervenit, nu sa tratam durerea in sine.
Sigur ca este mult mai dificil sa tratezi originea afectiunii decat sa iei o pilula, dar si rezultatele sunt pe masura implicarii noastre.
Altfel, ne amagim si ne mintim singuri.
Care este situatia in care merita sa luam un medicament ? Sa zicem ca ne doare capul si trebuie sa participam la un simpozion la care tinem o prelegere. Luam pilula ca sa ne putem desfasura in bune conditii activitatea impusa, dar apoi, cand ajungem acasa, ne linistim si analizam care este cauza care a putut genera anomalia. Daca nu ne dam seama, apelam la un medic alopat sau terapeut pentru a depista cauza durerii, pe care o tratam cu toata seriozitatea conform protocului indicat de specialist.
Procedand asa, multe boli grave si multe necazuri mari ne-ar ocoli.
Foarte periculos este, de asemenea, abuzul de antibiotice (unele sunt la ora actuala foarte puternice), pe care le luam uneori pentru o simpla raceala ca s-o anihilam rapid. Insa, prin raceala, organismul nostru vrea sa-si faca curatenie in propria ograda, eliminand o parte a raului din el (guturaiul, expectorarea mucozitatilor prin tuse, etc.). Oprind brutal aceasta actiune de expulzare cu antibiotice, toxicitatea blocata in organism se dezvolta, se intareste, invata in timp sa lupte si cu medicatia puternica administrata, si dupa cateva raceli tratate intr-un mod asemanator, ne putem trezi cu un cancer.
In acest sens, utilizarea antibioticelor trebuie limitata numai la situatiile exceptionale (temperatura mare care nu cedeaza la frectia cu alcool sau alte proceduri naturale, probleme grave de respiratie etc.).
Sunt semeni de ai nostri care prefera tratamentele si terapiile naturiste, deoarece tot ceea ce este natural este mult mai bine suportat de organismul uman. Dar sa aveti mare grija la ce terapeut apelati, pentru ca tratamentul prescris, chiar daca este natural, trebuie foarte bine acordat cu afectiunea de care suferiti.
Pot spune cu regret ca terapeutii autentici sunt putini la numar. Exista vindecatori care au anumite calitati, dar pun castigul pe primul plan. Si cand interesul material primeaza, puterea de vindecare scade.
Sunt impostori care vand tot felul de leacuri cu sume mari de bani care chipurile vindeca toate bolile. Omul trebuie sa ia numai pastila miraculoasa de sute de mii sau milioane de lei (care este compusa de fapt din plante presate in valoare de cateva mii de lei), si scapa de orice boala. Insa in majoritatea cazurilor, pacientii se aleg doar cu pierderea financiara.
Oameni buni, inca nu exista un leac miraculos, un panaceu universal.
Cine afirma asa ceva va minte si va stoarce inutil de bani. Exista intr-adevar puteri miraculoase in Imparatia Cerului, dar entitatile benefice si luminoase de acolo nu cer bani si nici alte avantaje materiale pentru vindecare.
Trebuie sa recunoastem ca este posibil ca urmare a leacului minune, bolnavul sa se vindece. Dar oamenii trebuie sa stie ca in realitate au fost vindecat i prin puterea subconstientului lor, pentru ca au crezut cu tarie ca la asa un pret piperat, produsul respectiv are un efect sigur.
De fapt s-au facut bine prin credinta lor in aceasta licoare. Pentru ca prin puterea credintei, si apa si aerul te pot insanatosi, bineînteles numai daca ai dreptul de Sus sa te vindeci.
Dar cati dintre noi avem aceasta credinta? Altfel ne putem vindeca numai muncind mult cu noi.
* * *
Cum putem sa ne recastigam sau sa ne mentinem starea de sanatate ce ne-a fost data? Simplu! Fiind linistiti si impacati cu noi si cu cei din jurul nostru, iubindu-ne si ajutandu-ne semenii, implicandu-ne intr-o activitate benefica din care sa aiba si altii de castigat, dozandu-ne corect efortul pe care-l facem pentru a nu ne pierde starea de echilibru, alimentandu-ne fara lacomie dar sanatos (cat mai putine prajeli, multe legume, fructe, cereale, de preferinta carne de peste si pasare - daca se poate de curte, evitand alimentele si bauturile cu multe E-uri, band multe lichide - apa, ceai din plante), facand multa miscare in aer liber si punand pe primul plan credinta in Creator manifestata prin fapte.
* * *
Nu as vrea sa se inteleaga ca numai prin supraefort ne putem imbolnavi. Sunt si alte „metode“ prin care se poate pierde cu usurinta sanatatea.
Lipsa de activitate, lenea, comoditatea, sedentarismul, lipsa de miscare duc in aceeasi directie.
Pentru ca organismul uman este proiectat de Dumnezeu ca un „vehicul“ pe care noi sa-l folosim in mod activ, pentru acumularea de noi experiente, pentru a indrepta greselile din trecut etc. Pe de alta parte, omul vine pe Pamant si ca sa creeze, sa lase ceva in urma lui.
De aceea, lenesii sunt amendati prin tot felul de necazuri, ghinioane, boli care au rolul sa-i mobilizeze sa-si foloseasca corpul fizic si mentalul la parametri normali.
* * *
Neîmpacarea cu sine este o sursa sigura de imbolnavire, pentru ca cine nu se accepta asa cum este, nu se va putea intelege prea bine nici cu cei din jurul sau. Si prin aceasta atitudine vis-a-vis de viata, ne fabricam energia negativa care produce boala. Acelasi tip de energie este generata si de toate trasaturile de caracter negative.
Oamenii mandri, orgoliosi (orgoliul este foarte periculos pentru om), invidiosi, rautaciosi, barfitori, lacomi, mincinosi, prefacuti, pemanent nervosi se autoimbolnavesc.
Multi, atunci cand dau de sume mari de bani sau sunt numiti intr-o functie importanta, isi schimba caracterul, devin mandri, foarte orgoliosi, in loc sa incerce sa-si ajute semenii, sa se aplece cu dragoste asupra celor in suferinta.
Este imperios necesar sa va corectati aceste trasaturi de caracter reprobabile cat mai aveti timp, caci altfel puteti fi loviti in ceea ce aveti mai drag pe lume.
* * *
Cred unii ca daca merg la biserica, se spovedesc si se impartasesc de cateva ori pe an, au rezolvat toate problemele, pot face orice pentru ca ii iarta Dumnezeu.
Spovedania este o mare binefacere pentru cel care vrea sa-si recunoasca greselile, deoarece se usureaza de povara acestora, si isi purifica sufletul daca nu mai repeta raul facut.
Insa cine crede ca greselile se sterg asa din senin si apoi suntem imaculati, se inseala. Doar prin rugaciune, prin apropierea de Divinitate, prin fapte de iubire fata de semeni putem sa compensam cumva raul facut.
Daca mergeti la biserica ca sa faceti act de prezenta, iar in timpul slujbei sunteti cu mintea in alta parte, perturbandu-i (cel putin energetic) pe cei care cauta conectarea, pentru ca apoi toata saptamana sa va purtati ca si cand „nu ati avea nici un Dumnezeu“, va pierdeti timpul degeaba.
Pe Bunul Dumnezeu îl bucură faptele de credinta. Mai mult, spun unii luminati: „Credinta fara fapte de credinta nu e credinta“.
Sunt multi care au impresia ca sunt foarte credinciosi, se declara ei foarte credinciosi, dar prin atitudinea lor nu prea respecta multe din cele 10 porunci dumnezeiesti. Le considera ca fiind facultative. Asa ca isi permit sa-si judece semenii cu patos, ii urasc si ii invidieaza pe altii pentru bogatia dobandita sau pentru alte calitati, sunt vesnic nemultumiti si li se pare soarta lor nedreapta.
In mod cert, nu aceasta este credinta care ne poate apropia de Dumnezeu. Mult mai credincios decat fariseii este cel care nu merge la biserica, nu posteste, nu se roaga, dar in viata de zi cu zi, respecta multe din cele 10 porunci. El nu constientizeaza, dar este credincios prin faptele sale.
Asadar, cautati sa intrati in Casa Domnului cu umilinta si smerenie si atunci energia purificatoare a Sfantului Duh, pogorata in timpul slujbei va va patrunde fiinta. Gustati astfel sentimente de inaltare, de beatitudine si va veti intoarce acasa mai buni ca inainte.
* * *
Cei care merg la biserica ca sa dea acatiste de razbunare (sa-l pedepseasca Dumnezeu pe .....), comit un mare pacat. Indiferent daca ar avea dreptate sau nu, asemenea oameni se joaca cu focul si isi vor atrage multe nenorociri (majoritatea cad de multe ori asupra copiilor lor), pentru ca in Casa Domnului trebuie sa intram cu ganduri de iubire, nu cu dorinta de razbunare.
Sa lasam judecata in voia Domnului.
De aceea una din cele mai puternice rugaciuni este : „ Faca-se Doamne voia Ta“
Aceasta este intr-adevar, una dintre rugaciunile de mare forta si ne poate ajuta mult in masura in care pleaca din inima, pentru ca am reusit sa ne convingem toata fiinta noastra de acest adevar.
„Faca-se Doamne voia Ta“, inseamna sa ne supunem fara cracnire vointei Divine, sa privim dificultatile vietii ca pe niste datorii ale noastre sau ca pe incercari ale Celui de Sus, pe care daca le acceptam si le rezolvam in spiritul credintei, crestem din punct de vedere spiritual.
Sunt unii insa, care nu vor in ruptul capului sa-si accepte soarta, iar aceasta neampacare cu sine ia cateodata forme foarte periculoase.
Si asa ajung unii sa blesteme.
Blestemul este unul dintre cele mai grele pacate pe care le poate comite cineva, indiferent de motivatia invocata.
El poate sa loveasca sau nu, in functie de protectia Divina de care se bucura cel vizat, dar in mod sigur, blestemul va lovi mai devreme sau mai tarziu in cel care l-a formulat si in familia acestuia. Practic, va autodistrugeti blestemand si ii distrugeti si pe cei dragi din jurul dumneavoastra.
Daca aveti cumva in familie sau printre cunoscuti indivizi care recurg la asemenea practici si considerati ca puteti fi tinta lor, singura protectie posibila si eficienta este conectarea la Divinitate prin rugaciune si post. Spuneti cate o rugaciune si pentru sufletul lui ratacit (sa-l lumineze Dumnezeu sa nu mai cada in greseala).
Sub nici o forma insa, nu raspundeti cu ura la ura, caci veti pierde.
Lasati aceasta lupta in sarcina Domnului. Iar dumneavoastra cu cat veti face mai multe fapte de credinta care sa indulceasca viata celor in suferinta, cu atat veti deveni mai puternici, veti deveni o forta pe care nimic rau nu o va patrunde, pentru ca raul nu va gasi nici o fisura in scutul dumneavoastra protector.
Poate sunteti sceptic, dar chiar asa se intampla. Mai mult decat atat, o rautate indreptata impotriva unui om pur, se intoarce impotriva celui care a emis-o, cu o forta dubla. Clarvazatorii autentici simt si vad aceste fenomene energetice.
Poate intr-o aparitie viitoare vom aborda stiintific aceste aspecte ale cunoasterii spirituale.
* * *
Asa cum exista Bunul Dumnezeu, exista si celalalt. Il voi numi d.... pentru ca nu vreau si nici nu pot sa-i scriu numele (sincer, imi vine foarte greu sa astern aceste randuri, am vrut chiar sa renunt, dar cred ca trebuie tras neaparat acest semnal de alarma).
Din nefericire, multi dintre noi folosesc in vorbirea curenta in mod periculos de frecvent cuvantul d...., care ii ajuta la alcatuirea unor injuraturi sau pur si simplu pentru ca asa s-au obisnuit, si li se pare ca in acest mod au un limbaj mai interesant.
Nu este deloc interesant sa te conectezi atat de des la energia celui intunecat, pentru ca puteti primi numai necazuri, ghinioane, boala.
Apelandu-l foarte des pe d...., nu faceti decat sa va indepartati de ceea ce inseamna Bine.
Tineti minte !
Acest cuvant (d...) trebuie sa dispara definitiv din vocabularul dumneavoastra.
* * *
Viciile: tutunul (oricat de putin), alcoolul in exces (de droguri nici nu mai are sens sa vorbim) subrezesc semnificativ sanatatea.
Alcoolul produce in timp leziuni ireversibile pe creier, afecteaza grav ficatul si sistemul digestiv etc., te poate conduce la starea de epava umana.
Tutunul afecteaza grav caile respiratorii, plamanii, periclitand buna functionare a unor organe vitale (inima, ficat, rinichi, si altele). In acelasi timp se numara printre factorii principali care determina cresterea aciditatii in organism, luand fiinta astfel multe boli care in aparenta n-au legatura cu fumatul. De asemenea, ii imbolnaviti cu nepasare si pe cei de langa dumneavoastra, care nefumatori fiind, sunt obligati sa va suporte fumul.
Chiar nu va ganditi deloc la cei dragi (copii, nepoti) carora le scurtati viata, doar ca sa consumati dumneavoastra aceasta otrava?
Implicatiile acestui viciu sunt mult mai ample decat sanatatea fizica; el actioneaza in planuri subtile (care nu fac obiectul acestui volum) si cand ne retragem din aceasta viata, la momentul fixat de Dumnezeu, luam cu noi aceasta incarcare energetica nociva.
O cunostinta de a mea intreba ceva de genul : „care este diferenta dintre un mort sanatos si un mort care a fumat?“. Raspunsul este: „Diferenta este enorma! Mortul sanatos fizic si mental se ridica la lumina in planul corespunzator evolutiei sale spirituale (putem sa-l numim generic RAI), iar mortul intoxicat cu tutun, alcool, ganduri si fapte urate ajunge acolo unde merita, toxicitatea din corpul sufletesc (care nu moare o data cu trupul fizic) nepermitandu-i o inaltare in straturile spirituale superioare. „Abia atunci, cel ce a gresit pe Pamant va constientiza prostiile facute, si din pacate, suferinta corpului sufletesc are un impact mult mai puternic asupra noastra decat suferinta in corp fizic.
Pentru multi dintre dumneavoastra este un raspuns socant, care marturisesc ca depaseste limita pe care mi-am impus-o la editarea acestui volum si este un subiect care va fi tratat probabil, intr-o aparitie viitoare.
Indiferent ce credeti, debarasati-va de vicii, macar pentru impactul negativ pe care-l au asupra corpului fizic. Parca-i aud acum pe cei care spun: „Dar bunicul a trait 95 de ani, a fumat mult si a murit de moarte naturala!“ Da, dar bunicul dumneavoastra a trait probabil la tara (macar tineretea), in aer curat, cu alimentatie fara E-uri, cu multa miscare fizica, fara stres si a avut sansa sa aiba un organism mai rezistent. Aveti garantia ca organismul dumneavoastra este la fel de puternic? Si daca da, cu certitudine traiti in cu totul alte conditii decat a trait bunicul dumneavoastra, si oricum, fumatul va afecteaza grav corpul sufletesc care nu moare o data cu corpul fizic.
Le-as spune tinerilor din ziua de azi care se apuca de fumat, unii de la o varsta frageda, ca macar, pentru motivul de a fi in pas cu moda, ar trebui sa se debaraseze de acest obicei nociv, pentru ca in tarile dezvoltate la care ei viseaza, cum ar fi SUA, acest obicei a devenit o rusine.
Doi prieteni ai mei, sot si sotie, fumatori amandoi, care s-au intors de curand din America au intampinat mari probleme. In casa gazdei, (un prieten american), nu puteau fuma pentru ca fumul degajat risca sa declanseze sistemul de stingere a incendiului cu care era prevazuta locuinta. Pe strada era de-a dreptul jenant si nu vedeai pe nimeni tragand din tigara in zonele civilizate.
* * *
Un alt factor puternic nociv pentru organism este stresul. Cei care si-l asuma in mod constient (lucreaza in conditii de stres) trebuie sa se gandeasca foarte bine la ceea ce fac, pentru ca este demonstrat stiintific medical ca stresul se acumuleaza in timp si, cand atinge un anume nivel critic, omul se imbolnaveste.
Putin cunosc ca perioadele de odihna (care au multe efecte benefice asupra organismului ) nu anuleaza si cumulul de stres.
Practic, trebuie sa avem grija ca acest stres adunat intr-o viata, sa nu atinga un prag care sa ne puna in pericol sanatatea.
* * *
Starile nervoase sunt iarasi, periculoase. De multe ori ne enervam din motive puerile si ne afectam starea de sanatate in mod gratuit, pentru lucruri care nu ne ating deloc: s-a dat o lege nedreapta care insa dezavantajeaza pe altcineva , un politician a declarat ceva neplacut, o cunostinta de-a noastra a luat o decizie contrara sfatului nostru etc.
Sunt si situatii care ne afecteaza, si aparent avem motiv sa ne enervam, dar am fi tare destepti daca nu le-am pune la suflet, macar pe acelea care nu le putem schimba.
Se intampla ca atunci cand conduci un autoturism, un altul „sa-ti taie fata“. Reactia obisnuita si imediata (cel putin la noi in tara) este „de a complimenta“ pe celalalt cu injuraturi, gesturi obscene, cu alte cuvinte, un adevarat „schimb de amabilitati“. Constatam ca, dupa un asemenea meci, suntem intr-un hal de nervi ingrozitor, tensiunea creste, buna dispozitie piere si astfel, ne-am incarcat negativ si am mai acumulat un pic de stres care putea sa lipseasca.
Cu alte cuvinte, ne imbolnavim inutil, pentru ca nu o sa reusim sa mai facem educatie cuiva care nu are cei 7 ani de acasa. Pe de alta parte, putem intalni o situatie in care cineva sa greseasca fara intentie, trecand printr-un moment greu in viata, si trebuie sa-l intelegem.
* * *
Spiritul critic exacerbat este boala curata. Toti sunt in fel si chip, toti gresesc, numai noi suntem foarte grozavi. Este amuzant cum isi critica unii semenii pentru niste fleacuri, dar nu observa cum cheltuiesc ei din putinul pe care-l au, in fiecare zi, pe tigari, alcool ca sa-si ruineze sanatatea (vorba aceea „nu-si vad barna din propriul ochi“).
Le recomand celor care nu mai pot de grija altora sa-l lase pe Bunul Dumnezeu sa ne judece. Noi nu castigam nimic daca ne criticam sau ne barfim semenii, doar pierdem o energie pe care o putem folosi in scopuri benefice si, orice pierdere de energie, creaza un dezechilibru in organism.
* * *
Daca suntem generosi, ne iubim semenii si ii apreciem ajutandu-i pe masura posibilitatilor noastre in mod dezinteresat, inseamna ca facem fapte de credinta pe placul Bunului Dumnezeu.
Sa nu fim orbi si lacomi, si in egoismul nostru sa nu ne pese decat sa ne fie noua bine, in timp ce, aproape de noi exista atata suferinta. Sunt oameni care trebuie si merita sa fie ajutati cu hrana, imbracaminte , o vorba buna, un sfat prietenesc etc. Ajutorul pe care-l dam unui prieten, ca si el la randul lui sa ne faciliteze ceva, sau pentru ca cineva din familia lui are o functe importanta si la o adica putem profita, acela nu este ajutor, este interes.
Cand ajutam sau daruim, trebuie sa facem aceste gesturi cu dragoste din toata inima, fara sa asteptam vreodata ceva in schimb. Aceasta este atitudinea corecta si bine primita. Vedeti in jurul dumneavoastra multi oameni sarmani. Nu asteptati sa va ceara ei, ci daruiti-le dumneavoastra cele trebuincioase, pentru ca ei sa poata supravietui si infaptui destinul dat. Sunt camine de copii orfani sau abandonati, camine de batrani, multi pensionari care, dupa o viata de munca, nu-si pot plati nici intretinerea. Daca dumneavoastra nu-i ajutati, atunci cine? Pentru ca, majoritatea celor in drept sa o faca, nu-si vad decat propriile lor interese.
Faceti in asa fel ca, si in sufletul celor amarati, sa se aprinda flacara bucuriei, caci Bunul Dumnezeu vă va răsplăti inzecit. Asa ca cine da, isi da lui, cine ia de la altii, ia de la el. Atunci cand faceti o pomana pentru sufletul cuiva drag plecat dintre noi, puneti in pachetele alcatuite cu dragoste, alimente de calitate, care sa-i bucure pe cei ce le primesc. Daca aveti o situatie materiala delicata, dati un simplu covrig de pomana, dar dati-l din inima si va fi la fel de bine primit. Sa nu va zgarciti daca aveti posibilitati, pentru ca satisfactia celor ce primesc pomana, ajunge in mod real, prin puterea gandului, la sufletul in numele caruia s-a dat hrana. Acesta simte intr-adevar o senzatie de fericire.
Nici nu putem descrie in cuvinte vibratiile inalte de lumina care-i invaluie pentru faptul ca in numele lor, sunt ajutati oameni aici pe pamant, iar noi cei apropiati lor nu i-am uitat si le cinstim memoria prin fapte de credinta si nu cu plansete care n-ajuta pe nimeni.
Din contra, bocetele produc multa suferinta celor plecati dintre noi, pentru ca durerea noastra exteriorizata fara masura devine o energie negativa pe care o transmitem corpului lor sufletesc. Sau mai simplu spus, ei recepteaza ce emitem noi. Le transmitem dragoste, vor fi invaluiti de dragostea noastra; le transmitem lacrimi de suferinta, sufletul lor va fi ars de lacrimile noastre.
* * *
Atunci cand suntem invitati la o aniversare, cumparam de obicei un cadou. Sa stiti ca este foarte important ca acel cadou sa-l daruiti din suflet si in acelasi timp sa-l bucure pe sarbatorit. Bucuria lui vi se va transmite energetic dumneavoastra si veti avea mult de castigat prin receptionare unei astfel de energii benefice, chiar daca atentia respectiva v-a costat ceva mai mult.
Tatal meu, Dumnezeu sa-l lumineze acolo unde este el acum, avea pe vremuri (anii ‘60) un prieten foarte bun, stiu ca se numea Nitu. Acesta a fost trimis in interes de serviciu in Japonia si cand s-a intors, pe langa alte atentii, tatal meu a primit de la el un desfacator de conserve si o unghiera, amandoua fabricate cu simt de raspundere, dintr-un otel exceptional si in mod cert n-au fost cumparate de la solduri, cum fac unii ca sa scape de obligatii. Si in ziua de azi, dupa aproape 40 de ani, eu folosesc acea unghiera si acel desfacator de conserve pentru ca sunt mai bune decat altele noi, de firma. Si de fiecare data cand le utilizez, ma gandesc cu drag la domnul Nitu, si ii multumesc. Sa-i dea Dumnezeu sanatate, daca mai este printre noi, sau Dumnezeu sa-l lumineze daca a parasit Pamantul, pentru ca nu mai stiu nimic de dansul de zeci de ani.
Asa ca, domnule Nitu, daca mai esti printre noi si simti cateodata o stare de bine care parca vine de undeva, din exterior, sa stii ca s-ar putea sa desfac eu o conserva.
Vedeti cum, un cadou simbolic, poate bucura pe cineva practic toata viata !
* * *
La polul opus generozitatii stau egoismul, lacomia, inselatoria care genereaza multa durere si suparare celor nedreptatiti, si cand se va face dreptate, tot ceea ce ati emis negativ si toate necazurile pricinuite semenilor se vor intoarce impotriva dumneavoastra cu o forta devastatoare.
Pentru ca, cei ce incalca legile divine universale, platesc scump.
Singura necunoscuta aici este momentul in care ei primesc nota de plata pentru raul creat, dar este irelevant daca raportam la scara evolutiei spirituale vesnice. Faptul ca scapam nepedepsiti 10-20 de ani aici pe pamant, nici nu se simte la nivel universal si, cu cat platim mai tarziu, exista riscul sa acumulam mai multe greseli.
In multe tranzactii, afaceri, vanzari de case, autoturisme, cand este vorba de sume importante de bani, multi nu stiu cum sa te pacaleasca ascunzandu-ti diferite defecte. E o chestiune de timp pana cand celalalt realizeaza ca a fost inselat. Si, toata supararea indreptatita a celui inselat, se transmite energetic celui care a pacalit, pricinuindu-i in timp diverse necazuri sau probleme de sanatate.
Asa ca, intr-o afacere castiga cel care a obtinut un pret corect, dar in acelasi timp, si-a multumit si partenerul, iar amandoi se pot privi in ochi fara resentimente, atunci cand se vor mai intalni.
Sau altfel spus, „ invinge“ intr-adevar intr-o afacere cel ce castiga energetic (pot fi ambii parteneri deopotriva).
* * *
In ceea ce priveste relatiile interumane de prietenie, de colegialitate, trebuie sa avem taria sa recunoastem atunci cand am gresit (cu gandul, cu vorba , cu fapta). „O greseala recunoscuta este pe jumatate iertata“, spune un vechi proverb romanesc. Sunt foarte penibile situatiile cand cineva isi mentine cu tarie parerea intr-un domeniu in care nu este pregatit, doar pentru ca el crede ca le stie pe toate sau ca o opinie contrara chiar demonstrata stiintific nu este pe placul lui.
Oamenii de acest gen nu reusesc sa ne demonstreze decat ca sunt orgoliosi si prosti. Pentru ca cineva intr-adevar inteligent, chiar daca nu are cunoastere intr-un anumit domeniu, are deschiderea necesara de a se informa sau macar se abtine de la comentarii, eventual pune intrebari. Multi nu detin nici macar 5% din informatii despre o tema, o persoana sau o anumita situatie, dar se apuca sa comenteze sau sa critice chiar virulent.
Daca nu sunteti in mijlocul evenimentelor, abtineti-va sa va expuneti punctul de vedere la modul absolut, caci deveniti ridicoli, agresand energetic niste oameni nevinovati si veninul emis se va intoarce la „sursa“.
Pentru ca noi primim ceea ce emitem.
Una dintre situatiile cele mai stupide pe care le-am intalnit, au fost cele in care cineva a incercat sa ma convinga de contrariul a ceea ce am trait eu prin propriile mele experiente. Va dati seama, este ca si cum dumneavoastra aveti o Dacia rosie si eu incerc sa va conving, contrazicandu-va pe un ton superior, ca de fapt sunteti posesorul unui Trabant verde. Nu devin eu caraghios? Procedand asa, veti constata ca lumea incepe sa va evite pentru ca deveniti obositor. Aceeasi senzatie o genereaza cei care, in timpul unor discutii, incep sa se vaite la nesfarsit, cu alte cuvinte isi desarta tot sacul cu necazuri in bratele voastre. Prin aceasta atitudine, fara voia lor, se transforma in vampiri energetici, si dupa o astfel de intalnire pleci cum se spune „golit de energie“.
Sa stiti ca, nimanui nu-i face placere sa va asculte povestind in continuu despre toate suferintele voastre si cu timpul, lumea va va ocoli.
Unul dintre motivele importante pentru care unii oameni nu sunt doriti in societate si nu prea au prieteni, este si faptul ca incearca sa traiasca involuntar pe energia altora.
Oricum, cei care cupleaza la astfel de discutii ar fi bine sa stie ca este o mare greseala sa se incarce cu problemele altora; ei trebuie sa-si consacre energia pentru a-si depasi propriile greutati. In caz contrar, nu faceti decat sa va dezechilibrati energetic si sa pregatiti terenul pentru o viitoare afectiune.
Ce-i de facut in astfel de cazuri? Rugati-l pe interlocutorul dumneavoastra sa comute discutia pe subiecte mai placute sau mai interesante, de la care eventual puteti invata ceva, in caz contrar scurtati intrevederea la minimul posibil si, pe viitor, rariti cat se poate de mult contactele cu el.
Un caz aparte, sunt oamenii care se vaita de „mama focului“ ca nu le ajung banii pentru mancare, achitarea intretinerii etc. dar stau in apartamente sau case de peste 30.000 de dolari. Ei nu admit in ruptul capului sa se mute in spatii mai modeste pentru a iesi din impas. Sa stiti ca il maniati pe Dumnezeu. Inzestrati cu o asemenea avere nu aveti dreptul sa va plangeti.
Gandind corect, fara sa va legati in mod bolnavicios de peretii in care locuiti, puteti sa va asigurati din resurse proprii un trai decent pana la sfarsitul vietii.
Tot epuizanti sunt cei care au niste fixatii pe anumite subiecte si episoade din viata lor, ti le povestesc ori de cate ori te intalnesc, chiar daca tu le stii pe dinafara, dar pana nu-si fac numarul, nu scapi. Sunt oameni carora le place foarte mult sa se auda vorbind si nici nu-i prea intereseaza daca ii asculta cineva sau nu. In situatia in care vrei sa le spui si tu cateva cuvinte, nu-ti permit, pentru ca vor sa se auda numai pe ei.
Invatati oameni buni sa-i ascultati si pe cei din fata dumneavoastra, daca nu din respect, macar ca, de multe ori aveti ceva de invatat.
Am observat ca aceasta tipologie umana are si mania de a arunca vina in exterior. Altii sunt de vina pentru ceea ce li se intampla lor, ei n-au gresit niciodata cu nimic.
Vinovati sunt prietenii, rudele, guvernul etc. pentru situatia in care au ajuns. Dar lipsa de prevedere de care au dat dovada in viata, indolenta, lenea, dezorientarea, neseriozitatea i-a condus aici. Nici nu-si dau seama multi (si nici nu afla in multe cazuri) cat de mult pierd prin neseriozitate in viata.
Pot rata multe oportunitati fara sa afle, caci nimeni nu le spune „ti-as incredinta un post bine platit, o afacere foarte avantajoasa sau as garanta pentru tine daca nu m-ai fi dezamagit in situatia X sau Y“. Si uite asa, suportam consecintele prostiilor facute anterior si se verifica inca o data ca tot ceea ce gresim pe acest pamant, platim.
Suntem sanctionati direct, dar percepem indirect prin scaderea calitatii vietii.
* * *
Vrem de multe ori sa obtinem un anumit avantaj de la o cunostinta, de la seful ierarhic, oricum de la o persoana pe care nu o prea avem la inima din indiferent ce motive.
Ne adresam cu zambetul pe buze foarte politicos, dar in interiorul nostru fierbem, iar aceasta stare launtrica se transpune printr-o agresiune energetica indreptata catre interlocutorul nostru. Si constatam cu surprindere ca, raspunsul primit nu concorda cu modul mieros cu care ne-am adresat. Noi ne-am fi asteptat sa ni se raspunda cu aceeasi amabilitate si sa ni se satisfaca doleanta.
Ce se intampla de fapt: energia negativa care pleaca din noi simultan cu vorbele alese, este corect perceputa de campul energetic al celui caruia ne adresam. Il irita pe acesta si in mod inconstient el ne raspunde precum meritam.
De multe ori, insa, lucrurile nu se opresc aici. Pentru ca raspunsul nu ne satisface, ne enerveaza, iar interlocutorul nostru ne devine si mai antipatic, conflictul energetic se amplifica si, cateodata, se ajunge la ruperea relatiilor.
Vinovati pentru ceea ce se intampla, suntem insa numai noi, cei care generam aceste conflicte energetice, pentru ca gandim anapoda si n-am invatat ca nu avem voie sa uram pe nimeni, nici sa fim suparati (nici macar pe cei ce ne-au gresit), nici sa desconsideram pe nimeni.
Cand cineva ne-a nemultumit, este normal sa fim suparati pe respectivul cinci secunde, un minut, cinci minute. Suntem oameni, si pentru cei mai multi dintre noi, pana vom atinge gradul de evolutie la care din reflex sa nu ne mai irite nimic din ceea ce ni se intampla, nici macar o secunda, mai este o cale lunga.
Pericolul nu-l reprezinta minutul de suparare, ci neputinta noastra de a ierta, ceea ce duce la crearea unei stari permanente de iritare, care genereaza energie negativa, imbolnavindu-ne treptat. Daca reusim printr-un efort de vointa sa ne impacam in adancul inimii cu toti, o sa constatam cu surprindere ca aceleasi rugaminti adresate la fel de civilizat, vor avea un raspuns mult mai avantajos pentru noi.
Si dupa cateva experiente de acest gen, vom ajunge la concluzia ca ne costa prea mult sa uram pe cineva. Si vom inregistra un mare progres in modul nostru de gandire.
* * *
Se consuma foarte multa energie pe planeta Pamant in mod inutil prin fel de fel de dispute pe teme religioase sau datorita unor pareri diferite in ceea ce priveste spiritualitatea.
Din punctul meu de vedere nu conteaza (sau conteaza mult prea putin) daca credem sau nu in reancarnare, de exemplu . Au insa o importanta imensa pentru noi si semenii nostri faptele de iubire morala pe care le facem aici pe pamant si cunostintele stiintifice din toate domeniile pe care le acumula m si ne ajuta sa fim mai buni (de la Valeriu Popa citire).
Adica sa facem cat mai mult bine in jurul nostru, pregatindu-ne temeinic ziua de maine.
Altfel, ne pierdem in discutii sterile risipind o energie pretioasa, si nu „construim“ nimic valoros pentru sufletul nostru.
* * *
Daca nu exista un singur mod de alimentatie benefic general valabil, datorita cerintelor specifice fiecarui organism in parte (mai ales in situatii de boala ), modul de gandire corect este acelasi pentru toti oamenii, respectiv gandirea pozitiva cu care ne putem integra in marele ocean de lumina al spiritului universal.
Trebuie sa gandim benefic fara exceptie si cei bogati si cei saraci si cei inteligenti si cei mai putin dotati cerebral si cei cu trei doctorate si cei cu patru clase primare, daca vrem sa evoluam spiritual.
* * *
Este absolut obligatoriu sa gandim pozitiv, pentru ca astazi suntem ceea ce am gandit ieri , iar maine vom deveni ceea ce gandim acum.